Üdvözöljük a

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
2021222324
25
26
27282930   

Elindult a KKV-k informatikai képességeinek fejlesztését valamint versenyképességük javítását célzó kamarai program

2016. február 10.

Az MKIK vezetésével megvalósuló programról részletesebben a területi kamaráknál, illetve az alábbi sajtóközleményből tájékozódhatnak.

 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

TÁJÉKOZTATÁS agrárkamarai tagságról

2016. június 24.

Az elmúlt időszakban számos Veszprém megyei vállalkozást azzal keresett meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), hogy a 2012. évi CXXVI. törvény 5. §-a alapján a NAK tagjává vált, ennél fogva tagdíjfizetési kötelezettség terheli. Az esetleges félreértések elkerülése érdekében ezúton tájékoztatjuk a megyében székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezeteket az agrárgazdasági kamara tagságával kapcsolatos jogszabályi háttérről.

MKIK EU hírlevél 2016. 11. szám

2016. június 23.

Az MKIK EU hírlevél témái: A közösségi gazdaságra vonatkozó európai menetrend, vállalati adóelkerülés: az EP szigorúbb fellépést akar, egyenlő jogokat a beszállítóknak, a szolgáltatások külkereskedelme: 150 milliárd eurós az éves uniós többlet, új stratégia a kultúra beépítésére az uniós nemzetközi kapcsolatokba stb.

Jövedéki adóváltozások

2016. június 20.

A jövedéki adóval kapcsolatos törvényi változások nyomon követhetők a Magyar Közlöny 88. számában. (2016.06.17.) A törvény bizonyos bekezdések kivételével 2016. november 1-jén lép hatályba.

Változó adótörvények

2016. június 16.

A Magyar Közlöny 87. számában már olvasható a 2016. évi LXVI. törvény az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról.

Egyéni vállalkozók figyelem! - új funkció a webes ügysegéden

2016. június 16.

A KEKKH a képviseleti jogosultságot igazoló meghatalmazás tételével összefüggésben jelentős, az egyéni vállalkozók bürokratikus terheit csökkentő szolgáltatást vezetett be.

Megjelent a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló új rendelet

2016. június 14.

A Magyar Közlöny június 13-i számában megjelent kormányrendelet megszünteti az építésügyi hatóságok közreműködésével történő egyszerű bejelentést.

Felhívás vendéglátóhelyek részére

2016. június 10.

Csatlakozzon a Kamarai Védnöki Tábla rendszerhez!

 

A három Balaton-parti megye – Veszprém, Somogy, Zala – kereskedelmi és iparkamarái 2002 óta működtetik a három megyében és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben található vendéglátóhelyek minősítésére szolgáló Kamarai Védnöki Tábla rendszert, amelyben jelenleg 147 minősített, kiváló szolgáltatást nyújtó vendéglátóhely működik.

Magyar nyelvű tájékoztató anyag az Uniós Vámkódexről a NAV oldalán

2016. június 6.

Az Európai Bizottság Adóügyi- és Vámuniós Főigazgatósága (DG TAXUD) elkészítette az Uniós Vámkódex áttekintéséről szóló elektronikus tananyag magyar nyelvű verzióját, amely elérhető a NAV Képzési, Egészségügyi és Kultúrális Intézete e-learning keretrendszerében.

Tájékoztató az ISO 9001:2015 rendszerszabványról

2016. május 30.

2015 szeptemberében megjelent a legismertebb és legnépszerűbb ISO szabvány új változata, mely olyan fordulatot hozott, mint korábban az ISO 9001:2000 szabvány. A Veszprém Megyei Minőség Klub következő ülésén való részvétel minden megyei vállalkozás számára nyitott, aki tájékozódni szeretne a szabványban történt változásokról.

Erasmus Fiatal Vállalkozóknak - pályázat

2016. március 1.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) pályázatot hirdet leendő, új és tapasztalt vállalkozók részére az Európai Bizottság által támogatott Erasmus Fiatal Vállalkozóknak programban való részvételre.

Az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak egy határokon átnyúló program, amely fiatal vagy leendő vállalkozásoknak nyújt lehetőséget arra, hogy a programban résztvevő országokban működő tapasztalt cégektől aktív munkavégzés keretében tanulhassanak.

Szabványelemzés a középpontban

2016. június 23.

A Veszprém Megyei Minőség Klub első félévi utolsó összejövetelét nyitott ülésként tartotta, ami iránt több mint 40 vállalkozás mutatott érdeklődést. Az ülés témája a 2015 szeptemberében megjelent, legismertebb és legnépszerűbb ISO szabvány új változata volt, mely olyan fordulatot hozott, mint korábban az ISO 9001:2000 szabvány.

EU-s támogatásra pályázna, de nincs meg az önerő? A bank segíthet!

2016. június 22.

Az európai uniós pályázatok szinte minden hazai mikro-, kis- és középvállalkozás számára nagyszerű lehetőségeket biztosítanak bővítésre, fejlesztésre, eszközbeszerzésre, vagy éppen gépvásárlásra. Sok vállalkozót azonban elriaszt a pályázástól a támogatás igénybevételéhez szükséges önerő előteremtése, vagy akár a projekt elindításához nélkülözhetetlen likviditás biztosítása.

Kölcsönös elismerés a más tagállamokban gyártott termékekre - az EB várja az üzleti szféra véleményét

2016. június 17.

Amennyiben egy vállalkozás jogszerűen forgalmaz egy terméket egy tagállamban, azt a terméket más tagállamokban is értékesítheti anélkül, hogy az adott tagállam nemzeti szabályaihoz igazodnia kellene, még akkor is, ha nincsenek a termék gyártására vonatkozó közös európai szabályok. Az EU-s rendelet felülvizsgálatához kapcsolódva az üzleti szféra most megoszthatja véleményét.

Módosult építésügyi jogszabályok

2016. június 14.

A Magyar Közlöny 2016. június 13-i számában jelent meg az egyes építésüggyel összefüggő kormányrendeletek módosításáról szóló 156/2016. (VI. 13.) Korm. rendelet, amely szinte az összes fontosabb építésügyi jogszabályt érinti.

Japán piacra lépési lehetőségek - JETRO-IVSZ Szeminárium

2016. június 14.

A JETRO (Japán Külkereskedelmi Szervezet) Budapest Japán kormányzati ügynöksége és az IVSZ (Informatikai Vállalkozások Szövetsége) a külföldi kereskedelem és a Japánt célzó beruházások segítésére érdekében olyan informatikai vállalkozásokat keres, melyeknek érdekes a japán piacra lépés.

Az információáramlás megkönnyítése érdekében a JETRO egy kelet-európai roadshow-t szervez, melynek keretében előadónk 2016. június 28-án Magyarországra látogat, és egy délelőtti szemináriumot tart.

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

2016. június 8.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által 2001-ben alapított „Magyar Kézműves Remek” címre 14. alkalommal pályázhatnak az érdeklődők. A kiemelkedő minőségű kézműves termékek díjazásának célja a magyar kézműves hagyományok és adottságok jobb hasznosítása, a piaci lehetőségeinek feltárása, bővítése, a magyar vállalkozói kultúra, és a kézműipari szakma rangjának elismerése.

Útmutató a TSZSZ építési beruházásokhoz kapcsolódó vitás bankgarancia lehívások esetében alkalmazandó eljárásához

2016. június 6.

A TSzSz a Felek (vállalkozó és megrendelő) közötti szerződés alapján és a bankgarancia szövege figyelembe vételével vizsgálja a bankgarancia lehívásának indokoltságát. A szakértői eljárás részleteiről a Bankszövetség és az ÉVOSZ egyetértésével készült egy útmutató.

Változik a vállalkozások együttműködési kötelezettsége

2016. május 26.

A 2016. évi XLII. törvény

módosította a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényt

 

A módosítás közvetlenül érinti a békéltető eljárást, a vállalkozások együttműködési kötelezettségét, a meghallgatáson való megjelenést. A törvényt a Magyar Közlöny 77. számában, 2016. május 20-án hirdették ki, és a rendelkezés 2016. július 4-től lesz hatályos.