Üdvözöljük a

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25
26
2728293031

KIADÓ IRODA

2016. július 1.

Veszprémben, a Kossuth u. 10. sz. alatti irodaház IV. emeletén 47 m2-es iroda kiadó.

 

További információ:

tel.: +36 88 814 112

e-mail: pallosi.krisztina@veszpremikamara.hu

Elindult a KKV-k informatikai képességeinek fejlesztését valamint versenyképességük javítását célzó kamarai program

2016. február 10.

Az MKIK vezetésével megvalósuló programról részletesebben a területi kamaráknál, illetve az alábbi sajtóközleményből tájékozódhatnak.

 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

FELHÍVÁS - Felelősség a Közösségért és Környezetért Díj

2016. július 18.

A „Felelősség a közösségért és a környezetért” díjat a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen adományozza annak a Veszprém megyei társas vagy egyéni vállalkozásnak, amely tagja a Kamarának, és közvetve vagy közvetlenül a megyéhez kötődő kiemelkedően jelentős munkával, cselekedetével példaértékű eredményeket ért el a Veszprém megyében élő lakosok életminőségének javításában, és hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez.

 

Kérjük, 2016. október 31-i beérkezési határidőig tegye meg javaslatát az Ön által jelölt vállalkozó személyre vagy vállalkozásra (a mellékelt nyomtatvány felhasználásával).

EKÁER tájékoztató - előadásanyag

2016. július 21.

Nagy érdeklődés mellett került megrendezésre a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében az aktuális EKÁER módosításról szóló tájékoztató előadás.

Megjelenési lehetőség Veszprém megye térképen

2016. július 13.

A Magyar Térképház Kft. közreműködésével egy új, pontosított Veszprém megyei térkép készül kiadásra. A térkép, amely hajtogatott és plakát formátumban is megjelenik, megtalálható lesz Veszprém közintézményeiben és természetesen a hirdetők számára is biztosít megjelenési lehetőséget.

Július 1. napjától új jogszabály alapján történik az egyszerű bejelentés

2016. július 11.

A 456/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet rendelkezései értelmében a 300 m2 összes hasznos alapterületet meg nem haladó lakóépületek építése egyszerű bejelentés alapján történhet 2016. január 1. napjától. A jogszabályalkotó felismerte a jogszabálycsomag hiányosságait és a januári változások óta dolgozott azok korrigálásán és pontosításán. 2016. július 1. napjától új szabályrendszer lép életbe. (forrás: epitesijog.hu)

Információs honlap ausztriai kiküldetésre

2016. július 6.

Az információs honlapot az Osztrák Szövetségi Munkaügyi, Szociális és Fogyasztóvédelmi Minisztérium és az Osztrák Építőipari Szabadságpénztár (BUAK) üzemelteti. Német és angol nyelven tekinthető meg.

Iskolarendszeren kívüli képzésben támogatható szakképesítések 2016. július 1-től

2016. július 1.

Az Nemztei Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal oldalára felkerültek az Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságok (MFKB) javaslatai alapján a felnőttképzésben 2016. június 1-től támogatható szakképesítések, megyei bontásban.

Az iskolarendszeren kívüli képzésre  vonatkozó javaslatok 2016. június 1-től egy évig terjedő időszakra vonatkoznak.

Miért nem tudjuk, hogy mi a marketing?

2016. június 29.

Provokatív témát tárgyalt májusi ülésén a Kamara Marketing Klubja. Birincsik Albert klubelnök arra kereste a választ, hogy tudjuk-e mi a szerepe és a helye a marketingnek a szervezetben. Rövid felvezetés után a résztvevő tagokkal beszélgetett arról, hogy náluk hogyan működik a marketing tevékenység, a cégen belül hogyan épül fel annak irányítása, megszervezése. 

Vállalkozói sikertörténetek Veszprém megyében

2016. június 29.

Rendhagyó pódiumbeszélgetés keretében került sor a kamara vállalkozói sikertörténeteket felvonultató kiadványának bemutatójára Veszprémben.

A kiadványban tíz Veszprém megyei, magyar tulajdonú, tartós növekedést produkáló vállalkozás példaértékű történeteit ismerheti meg az olvasó a cégindítás, válsághelyzetek, mindennapi szakmai működés témakörein keresztül a vállalati jövőképek és az utódlás kérdésköréig.

TÁJÉKOZTATÁS agrárkamarai tagságról

2016. június 24.

Az elmúlt időszakban számos Veszprém megyei vállalkozást azzal keresett meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), hogy a 2012. évi CXXVI. törvény 5. §-a alapján a NAK tagjává vált, ennél fogva tagdíjfizetési kötelezettség terheli. Az esetleges félreértések elkerülése érdekében ezúton tájékoztatjuk a megyében székhellyel rendelkező gazdálkodó szervezeteket az agrárgazdasági kamara tagságával kapcsolatos jogszabályi háttérről.

MKIK EU hírlevél 2016. 11. szám

2016. június 23.

Az MKIK EU hírlevél témái: A közösségi gazdaságra vonatkozó európai menetrend, vállalati adóelkerülés: az EP szigorúbb fellépést akar, egyenlő jogokat a beszállítóknak, a szolgáltatások külkereskedelme: 150 milliárd eurós az éves uniós többlet, új stratégia a kultúra beépítésére az uniós nemzetközi kapcsolatokba stb.

Jövedéki adóváltozások

2016. június 20.

A jövedéki adóval kapcsolatos törvényi változások nyomon követhetők a Magyar Közlöny 88. számában. (2016.06.17.) A törvény bizonyos bekezdések kivételével 2016. november 1-jén lép hatályba.

Változó adótörvények

2016. június 16.

A Magyar Közlöny 87. számában már olvasható a 2016. évi LXVI. törvény az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról.

Egyéni vállalkozók figyelem! - új funkció a webes ügysegéden

2016. június 16.

A KEKKH a képviseleti jogosultságot igazoló meghatalmazás tételével összefüggésben jelentős, az egyéni vállalkozók bürokratikus terheit csökkentő szolgáltatást vezetett be.

Megjelent a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló új rendelet

2016. június 14.

A Magyar Közlöny június 13-i számában megjelent kormányrendelet megszünteti az építésügyi hatóságok közreműködésével történő egyszerű bejelentést.

ÜGYFÉLFOGADÁS VÁLTOZÁS - TAPOLCA

2016. július 20.

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy kamaránk

tapolcai területi irodájában

2016. július 27-29. között az ügyfélfogadás szünetel.

 

Köszönjük szíves megértésüket!

Erasmus Fiatal Vállalkozóknak - pályázat

2016. március 1.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) pályázatot hirdet leendő, új és tapasztalt vállalkozók részére az Európai Bizottság által támogatott Erasmus Fiatal Vállalkozóknak programban való részvételre.

Az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak egy határokon átnyúló program, amely fiatal vagy leendő vállalkozásoknak nyújt lehetőséget arra, hogy a programban résztvevő országokban működő tapasztalt cégektől aktív munkavégzés keretében tanulhassanak.

Koreai üzleti kiállítások

2016. július 14.

A Koreai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltsége (KOTRA Budapest) díjtalan és kötelezettségmentes segítséget nyújt vállalkozásoknak iparágtól függetlenül koreai beszállítók felkutatásában. A KOTRA Budapest összeállította a legjelentősebb koreai kiállítások listáját, benne jelölve a megjelenések anyagi támogatásának mértékét is.

Egyszerű bejelentés - tájékoztatók építtetők, tervezők részére

2016. július 11.

A lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016. (VI. 13.) Korm. rendelete alapján az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység bejelentése 2016. július 1. napjától az elektronikus építési napló készenlétbe helyezésével valósul meg. A Miniszterelnökség és a Lechner Tudásközpont is közzétett az egyszerű bejelentésre vonatkozó tájékoztatót.

MKIK EU hírlevél 2016. 12. szám

2016. július 9.

Az MKIK EU hírlevél témái: EU és Kína ötéves együttműködési terve,lemondott John Hill brit uniós biztos,  6,7 milliárd € a közlekedési infrastruktúrák fejlesztésére, nyilvános konzultáció a kölcsönös elismerésről szóló rendeletről, új tudásközpont a migrációs és demográfiai adatok kezelésére.

Együttműködés a duális képzés területén az Óbudai Egyetem és a kamara között

2016. július 4.

A duális képzés minél szélesebb körű elősegítése céljából együttműködési megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Az együttműködés keretében a kamara partnerséget és együttműködést ajánl a tudományos élet szereplői, az egyetemi hallgatók, a kutatók és a vállalkozások összekapcsolására, az egyetem pedig aktív szerepet vállal a felsőfokú egyetemi képzés és a gyakorlati életben használt ismeretek azonos értékrendszer mentén történő működtetésében.

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Önkormányzat és a kamara

2016. június 29.

A korábbi szakmai együttműködések formalizálása és erősítése érdekében együttműködési megállapodást írt alá Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, valamint dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

"Controlling a hazai vállalkozások gyakorlatában" kérdőív

2016. június 29.

A Pannon Egyetem Számvitel Mesterszakos végzős hallgatója kutatást végez vállalkozói körben a controlling kialakulására ható különböző tényezőkről, a controlling hazai gyakorlatáról és működéséről. Kérjük, a rövid kérdőív kitöltésével járuljon hozzá a felmérés sikeréhez és a kutatás eredményességéhez.

Társasági jogi digitalizációs kérdőív

2016. június 27.

Az Európai Bizottság felmérést készít a társasági jogi digitalizációról. A kérdőíves felmérés eredményei alapján készülő tanulmány célja a társasági jog és a digitalizációs folyamatok modernizálása és egyszerűsítése.

Szabványelemzés a középpontban

2016. június 23.

A Veszprém Megyei Minőség Klub első félévi utolsó összejövetelét nyitott ülésként tartotta, ami iránt több mint 40 vállalkozás mutatott érdeklődést. Az ülés témája a 2015 szeptemberében megjelent, legismertebb és legnépszerűbb ISO szabvány új változata volt, mely olyan fordulatot hozott, mint korábban az ISO 9001:2000 szabvány.

EU-s támogatásra pályázna, de nincs meg az önerő? A bank segíthet!

2016. június 22.

Az európai uniós pályázatok szinte minden hazai mikro-, kis- és középvállalkozás számára nagyszerű lehetőségeket biztosítanak bővítésre, fejlesztésre, eszközbeszerzésre, vagy éppen gépvásárlásra. Sok vállalkozót azonban elriaszt a pályázástól a támogatás igénybevételéhez szükséges önerő előteremtése, vagy akár a projekt elindításához nélkülözhetetlen likviditás biztosítása.

Kölcsönös elismerés a más tagállamokban gyártott termékekre - az EB várja az üzleti szféra véleményét

2016. június 17.

Amennyiben egy vállalkozás jogszerűen forgalmaz egy terméket egy tagállamban, azt a terméket más tagállamokban is értékesítheti anélkül, hogy az adott tagállam nemzeti szabályaihoz igazodnia kellene, még akkor is, ha nincsenek a termék gyártására vonatkozó közös európai szabályok. Az EU-s rendelet felülvizsgálatához kapcsolódva az üzleti szféra most megoszthatja véleményét.

Módosult építésügyi jogszabályok

2016. június 14.

A Magyar Közlöny 2016. június 13-i számában jelent meg az egyes építésüggyel összefüggő kormányrendeletek módosításáról szóló 156/2016. (VI. 13.) Korm. rendelet, amely szinte az összes fontosabb építésügyi jogszabályt érinti.