Üdvözöljük a

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 December >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
111214151617
18192021222324
25262728293031

ÜNNEPI ÜGYFÉLFOGADÁSI REND

2017. december 13.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az alábbi napokon rendhagyó ügyfélszolgálatot tart:

2017. december 15. (péntek): 8.00-11.30

2017. december 22. (péntek): 8.00-13.00

 

Ünnepi ügyfélfogadási szünet:

2017. december 27-29.

 

2018. január 2-től a hagyományos ügyfélfogadási rend szerint várjuk a vállalkozásokat.

 

Megértésüket köszönjük!

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!

Erasmus vállalkozói pályázat

2017. május 18.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak című, Európai Bizottság által támogatott határon átnyúló szakmai csereprogram keretében pályázatot hirdet vállalkozás indítását tervező fiatalok és kezdő vállalkozók részére nemzetközi vállalkozói tapasztalatszerzés céljából.

A programban azon hazai tapasztalt vállalkozások is részt vehetnek, akik külföldi fiatal vállalkozót fogadnának piacépítés, -bővítés - és akár ingyenes foglalkoztatás - céljából.

A „dolgok internete” - Okos kütyük tárháza

2017. december 11.

Ugye Ön is tapasztalta már, hogy egyre több okos eszköz jelenik meg a környezetében?

Megérkeztünk az okos és összekapcsolt termékek világába. A dolgok internete által mindennapi eszközeink is kiegészülnek a számítógépek intelligenciájával, így azok hasznosabbá, rugalmasabbá és okosabbá válnak.

A negyedik ipari forradalomban már nem csak az otthoni fűtési rendszerünk üzen nekünk, de átalakul a gyártás, a logisztika, a kereskedelem és a többi gazdasági folyamat is.

Vidéki térségek vállalkozásfejlesztési elemzése Magyarországon

2017. december 7.

A Rural SMEs című, Interreg Europe Program keretében zajló projekt átfogó célja, hogy javaslatokat fogalmazzon meg a vidékfejlesztési politika intézkedéseire vonatkozóan.

Ennek keretében kérdőíves felmérés zajlik a vidéki térségek gazdaságfejlesztésével kapcsolatban, amelyhez a helyben működő vállalkozások közreműködése szükséges.

Pályázati felhívás a 2017. évi legjelentősebb innovációs teljesítmény elismerésére

2017. november 27.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve – 26. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

IGEN a Juncker-terv bővítésére

2017. november 10.

Jóváhagyta az uniós tagországok kormányait tömörítő tanács november 8-án a Juncker-tervnek is nevezett Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) élettartamának meghosszabbítását és tőkeerejének növelését. A kezdeményezés az uniós gazdaság legjelentősebb ösztönzője.

TOP 100+200 Veszprém megye 2017

2017. november 8.

Ünnepélyes keretek között mutatták be a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Központi Statisztikai Hivatal, a Napló és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésében elkészült TOP 100+200 kiadványt.

A bemutató rendezvényen a gazdasági tájékoztatók és céges bemutatkozások mellett az Év Vállalkozása díjak és a Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Díj átadására is sor került.

Építőipari fórum - előadásanyagok

2017. október 24.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara építőipari fórumot szervezett októberben, amelynek témái voltak az egyszerű bejelentés, és annak az e-építési naplóhoz kapcsolódó sajátosságai, a kivitelezői és tervezői felelősségbiztosítás, valamint a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv tapasztalatai a tervezéstől a kivitelezésen át a vitarendezési módokig. Az elhangzott előadások anyagai letölthetők.

Nem minden VILLANYSZERELŐNEK kötelező felelősségbiztosítást kötni

2017. október 16.

A Kormány az egyszerű bejelentéssel létesülő lakóépületek esetében már bevezetett felelősségbiztosítási kötelezettséghez hasonlót írt elő a villanyszerelők tekintetében is. 2017. szeptember 1-jétől a felelősségbiztosítási kötelezettség azonban nem érint minden villanyszerelőt.

E-közigazgatás - Ügyintézés gyorsan, egyszerűen

2017. október 16.

Tájékoztató gyors és egyszerű ügyintézési formákról, és adatlekérdezési lehetőségekről. A bejegyzést megtekintve megtalálhatók az elektronikus ügyintézés, információ-lekérdezés fontosabb, aktuális elérhetőségei. (cégadatok, beszámolók, cégkapu stb.)

Szellemivagyon-diagnózis szolgáltatás innovatív kkv-knak

2017. október 5.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - az Európai Szabadalmi Hivatal támogatásával - térítésmentes szolgáltatást vezetett be azon vállalkozások részére, melyek a szellemi vagyonuk jogi védelmének biztosításában érdekeltek a nemzeti és nemzetközi versenyképességük megtartása és növelése érdekében.

A szellemivagyon-diagnózis szolgáltatás igénybevétele olyan innovatív vállalkozásoknak ajánlott, amelyek a kutatás-fejlesztés területén lépéseket tesznek és hatékonyan kívánják felhasználni a szellemitulajdon-védelem eszköztárát.

Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat

2017. szeptember 28.

Idén tizenötödik alkalommal került sor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által meghirdetett „Magyar Kézműves Remek” pályázat díjátadó rendezvényére az Agrármarketing Centrum és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, az OMÉK keretén belül szeptember 22-én a Hungexpon.

MFB Pont az OTP Banknál

2017. szeptember 14.

Vissza nem térítendő támogatások és további kiemelten kedvező finanszírozási megoldások érhetők el vállalkozások számára az OTP MFB Pontjainál.

További megtakarítások lehetőségét kínálja a villanyszerelők és a vízszerelők központi nyilvántartása

2017. szeptember 13.

2017. szeptember 1-jén hatályba lépett a versenyképességi törvény azon rendelkezése, mely szerint a fogyasztók a villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozások elvégzésére – a gázbekötéseknél már megszokott módon - szabadon választhatnak kivitelezőt. Ennek érdekében létrejött a villanyszerelők és vízszerelők névjegyzéke, akik villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozásokat végezhetnek a felhasználók megbízásából. A villanyszerelők és vízszerelők nyilvántartását a Fővárosi Kormányhivatal vezeti.

Széchenyi Kártya Program: 100 milliós maximális hitelösszeg, tovább enyhülő feltételek

2017. szeptember 8.

Szeptember 7-én Orbán Viktor miniszterelnök átadta a 250.000. Széchenyi Kártyát, valamint bejelentette a program keretében igényelhető hitelösszegek 100 millió Ft-ra emelését.

GINOP-1.2.7-17 - Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása

2017. augusztus 28.

A felhívás célzottan a feldolgozóipari ágazatokban működő, fejlesztéseiket az Irinyi terv ágazataiban megvalósító, nagy növekedési potenciállal rendelkező beszállító vállalkozások komplex fejlesztéseihez nyújt támogatást, előnyben részesítve az Ipar 4.0 technológiai megoldásokat jelenleg, vagy a projekt megvalósulása révén alkalmazó vállalkozásokat.

A Veszprém Megyei Békéltető Testület tájékoztatása a 2017. év végi munkarendről

2017. december 13.

A Veszprém Megyei Békéltető Testület 2017-ben az utolsó meghallgatási napot december 18-án tartja. (Fogadóóra: 08:00 – 10:00 óra között.)

EUREKA fejlesztési pályázati felhívás

2017. december 11.

Az Osztrák Kutatásösztönzési Társaság szervezésében és lebonyolításában 2017.12.01. és 2018.03.28. között ismét elérhető az EUREKA Danube Region legújabb pályázati köre.

Az online értékesítés fogyasztóvédelmi szabályai - előadás anyag

2017. november 28.

2017. november 28-án a  Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatalának Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztályával közösen tájékoztató rendezvényt szervezett a webáruházat működtető vállalkozások részére, amelynek fő témái az elektronikus kereskedelemre vonatkozó fogyasztóvédelmi előírások megismerése és az ellenőrzési tapasztalatok voltak.

2018. január 1. - változások a környezetvédelmi termékdíj törvényben

2017. november 22.

A jogszabályi változtatások célja a termékdíj-kötelezettség teljesítésének egyszerűsítése, az egységes jogértelmezés, valamint az elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól szóló európai uniós irányelv változásainak való megfelelés.

Széchenyi Kártya Program - Másfél évtizede a vállalkozókért

2017. november 9.

2017 őszén az eddigi 50 millióról 100 millió forintra emelkedett a Széchenyi Kártya Program keretében igényelhető valamennyi hiteltípus maximális hitelösszege.

A kiküldött munkavállalókra vonatkozó irányelv dióhéjban

2017. november 2.

Folyamatosan nő a kiküldött munkavállalók aránya az Európai Unióban. A növekedés 2010 és 2014 között 44 százalékos volt, ez közel 2 millió munkavállalót jelent. Ez hozzávetőlegesen az egységes piac munkavállalóinak 1 százalékát teszi ki. Kiküldött munkavállalásról akkor beszélünk, amikor a közös piacon belül egy szolgáltatást államhatárokon át nyújtanak és vesznek igénybe átmeneti jelleggel.

Nem minden VÍZSZERELŐNEK kötelező felelősségbiztosítást kötni

2017. október 16.

A Kormány az egyszerű bejelentéssel létesülő lakóépületek esetében már bevezetett felelősségbiztosítási kötelezettséghez hasonlót írt elő a villanyszerelők és a vízszerelők tekintetében is. A 2017. szeptember 1. napjától érvényes felelősségbiztosítási kötelezettség azonban nem érint minden vízszerelőt.

Vállalkozói sikertörténetek Veszprém megyében (2017)

2017. október 12.

Kerekasztal-beszélgetés formájában került sor a kamara vállalkozói sikertörténeteket felvonultató kiadványának ünnepélyes bemutatójára Veszprémben.
A kötet - a tavaly megjelent első rész mintájára - 2017-ben újabb 10 Veszprém megyei, magyar tulajdonú, folyamatosan fejlődő vállalkozás példaértékű történeteit mutatja be a cégindítástól a krízishelyzeteken keresztül a vállalati jövőképek kérdésköréig.

Az Év Felelős Foglalkoztatója pályázat

2017. szeptember 28.

Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (OFA Nonprofit Kft.) második alkalommal hirdeti meg az Év Felelős Foglalkoztatója elnevezésű pályázatát. A tavalyi évhez hasonlóan 2017-ben is keressük az ország azon munkáltatóit, akik az emberi erőforrást vállalatuk legfontosabb értékeként kezelik és megtartásuk, fejlesztésük és jóllétük érdekében erőfeszítéseket is tesznek. Napjainkban egyre többen ismerik fel a felelős foglalkoztatás és a társadalmi szerepvállalás szükségességét és a benne rejlő lehetőségeket.

Folyékonyan online-ul! Beszélő szótár - informatikai kifejezések közérthetően

2017. szeptember 21.

Lapozzon bele a Modern Vállalkozások Programja humorral fűszerezett beszélő szótárába, amely röviden és közérthetően magyaráz el gyakran használt informatikai kifejezéseket!

Ki, vagy mi a „Link” és az „Avatár” az interneten? Gondolta volna, hogy „IP Adress” olyan egyszerű dolgot jelent, mint az autóknál a rendszám, - vagyis azonosítja az internetre csatlakoztatott eszközöket (számítógép, nyomtató, stb.)?

Az Unió helyzete - itt állunk most, 2017-ben

2017. szeptember 14.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szeptember 13-án az Európai Parlament tagjai előtt Strasbourgban megtartotta az Unió helyzetét értékelő 2017. évi beszédét, amelyben ismertette prioritásait az előttünk álló évre, valamint felvázolta arra vonatkozó elképzeléseit, hogy az Európai Unió miként alakul majd 2025-ig.

TÁJÉKOZTATÁS a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló új törvény szabályairól

2017. szeptember 8.

2017. június 26. napjától hatályos a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény (a továbbiakban: „Pmt”.), amely a korábbi, hasonló tárgyú, 2007-es törvényt váltotta fel. E tájékoztatóban vállalkozói megkeresésre az új szabályozásból eredő főbb változások kerülnek bemutatásra.

100 millió, 15 év, 250.000 Széchenyi Kártya

2017. szeptember 8.

Ünnepélyes keretek között adták át ma Budapesten a 250 ezredik Széchenyi Kártyát és az első 100 milliós Széchenyi Kártya igénylésért járó emlékkártyát a KAVOSZ Zrt. és a Program fennállásának 15. jubileumi évében.