Üdvözöljük a

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
30

2017. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje

2017. március 1.

Felhívjuk a gazdálkodó szervezetek figyelmét,
hogy a 2017. évi 5.000,- Ft kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2017. március 31.
a 2011. évi CLVI. törvény értelmében.


Befizetési lehetőségek:

személyesen, a kamara ügyfélszolgálatán

(Veszprém, Radnóti tér 1. - földszint 117. iroda),

vagy átutalással.

Az utalás közleményében minden esetben feltüntetendő a vállalkozás adószáma.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara bankszámlaszáma:
Kinizsi Bank: 73200189-11020260

 

További információ >>

Pályázat - Magyar kézművesség – 2017 és Arany János költészete - kézműves szemmel

2017. április 26.

A Magyar Kézművességért Alapítvány 2017. július 10. és augusztus 27. között rendezi meg nyári országos kiállítását. A pályázaton hazai és határon túli magyar alkotók - népművészek, kézművesek, iparművészek, egyéni jelentkezők és alkotóközösségek - maximum 3 olyan alkotással vehetnek részt, amelyek természetes alapanyagokból kézműves technikával készülnek.

Szezonfelkészítő fórum

2017. április 25.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a KISOSZ Veszprém Megyei Képviselete ebben az évben is megrendezi hagyományos Szezonfelkészítő Rendezvényét, amelynek célja, hogy a kereskedelmi és vendéglátóipari tevékenységet végző vállalkozások a legaktuálisabb témákban fontos információkhoz jussanak.

GVI konjunktúra felmérés

2017. április 24.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról.

Fókuszban a raktár-optimalizálás

2017. április 13.

Raktározás menedzsment – az MLBKT SCM Tréning Központja szervezésében

Egyedülálló képzést hirdet meg az MLBKT Tréning Központja, amely a raktár-optimalizálással kapcsolatos tudnivalók és a szabályozás aktualitásainak ismertetése mellett gyakorlati feladatokkal segíti elsősorban a raktárvezetők, de a logisztikai vezetők, anyaggazdálkodók munkáját is.

Szakmára Fel! szakmaismereti vetélkedő 2017

2017. április 5.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Szakmára fel!” címmel többfordulós szakmaismereti vetélkedőt hirdetett ez évben is Veszprém megye általános iskoláinak felső tagozatos tanulói részére.

Kreatív ipari stratégia // Vállalkozói felmérés 2017

2017. április 5.

Veszprém város felkérésére a Design Terminál Nonprofit Kft. kreatív ipari stratégiát készít, mely az Európa Kulturális Fővárosa pályázat részét képezi majd, de annak eredményétől függetlenül is megvalósítható lesz a régióban. 

A stratégia első lépéseként a társaság célja, hogy felmérje a régióra jellemző vállalkozói közeget. Ehhez olyan online kérdőívet állítottak össze, amelyhez a vállalkozók válaszait várják.

GINOP-6.1.5-17 - Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára

2017. április 5.

A felhívás fő célja, hogy az alkalmazottak foglalkoztathatóságának, a munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekedjen a vállalkozások versenyképessége, a nagyvállalatokra vonatkozó képzéselérési arány tovább javuljon, és a támogatás ösztönözze a foglalkoztatókat munkavállalóik tudásának folyamatos fejlesztésére.

Munkaügyi ellenőrzések tapasztalatai

2017. március 27.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya közzétette a 2016. évi munkaügyi ellenőrzések tapasztalatait tartalmazó összefoglalóját.

Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj Pályázat 2017

2017. március 20.

A nemzetgazdasági miniszter – a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével – immár 38. alkalommal hirdeti meg a Magyar Formatervezési Díj pályázatot. A legrangosabb hazai design elismerésre tervezők, gyártók, kereskedők és megrendelők pályázatát egyaránt várja az MFT. Pályázni az elmúlt három évben létrehozott alkotásokkal: termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka kategóriában lehet.

A Magyar Formatervezési Tanács 2009-ben alapította a Design Management Díjat, a designtudatos vállalatirányítás elismerésére. A díj célja, hogy bemutassa, a designtudatos szemlélet, a design alkalmazása és a vállalatmenedzsmentbe való integrációja hogyan járul hozzá egy szervezet küldetésének megvalósításához.

Vállalkozói számlacsomagok

2017. március 19.

Vállalati ügyfél által nyitott vállalkozói számlacsomag esetében a számlanyitás hónapjától kezdve - hitelesített elektronikus bankszámlakivonat igénybevételével - 6 hónapon keresztül a bank nem számít fel számlavezetési havi díjat.

Banki nyílt napon tájékozódtak a vállalkozások

2017. március 7.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara banki nyílt napot szervezett a vállalkozások részére a négy legnagyobb helyi pénzintézet, a Budapest Bank, a K&H Bank, az MKB Bank és az OTP Bank közreműködésével.

A programon résztvevők az egyes kedvezményes finanszírozási lehetőségek mellett és a pénzintézetek által nyújtott, vállalkozásokat segítő széleskörű szolgáltatásokat ismerhették meg.

MKIK Gazdasági Évnyitó

2017. március 1.

- Azon a pályán kell maradni, ahol vagyunk, 2017-2020 között meg kell védeni azt a lehetőséget, hogy a magyar gazdaság bővülése a 3-5 százalékos sávban legyen. Közben végre kell hajtani egy versenyképességi fordulatot, és 2020 után az 5 százalék fölötti növekedési tartományt kell elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az MKIK február 28-án rendezett gazdasági évnyitóján Budapesten.

Megtévesztési kísérlet gazdálkodó szervezetek terhére - tájékoztatás és figyelemfelhívás

2017. február 24.

A közelmúltban több gazdálkodó szervezet üzleti angol nyelven megfogalmazott, fejléces, minőségi papírra nyomtatott levelet kapott, „Final Reminder”, vagyis „Utolsó emlékeztető” tárgyban a levél láblécében feltüntetett DAD Gmbh-tól, mely név mellett a következő adatok voltak még feltüntetve: Alter Wall 65, DE-20457 Hamburg, Local Court Hamburg HRB 88 11 5, VAT-DE 813739877, Managing Director: Daniela Kunst. A fejlécben pedig ezeken kívül a következő adatok olvashatóak: „EBN European Business Number Value added tax identification number VAT-ID Department Hungary”.

Kötelező felelősségbiztosítás az építőiparban - Veszprém megyei biztosítók, biztosítási ügynökök

2017. február 23.

2017. január 1-jétől kötelező felelősségbiztosítási kötelezettség áll fenn az egyszerű bejelentéssel érintett lakóépületek esetében. A kötelezettek köre: az építtetővel közvetlenül szerződésben álló építész vagy más szakági tervező, (a tervezési és tervezői művezetés tevékenységre) illetve a fővállalkozó kivitelező (az építőipari kivitelezési tevékenységre). A kamara KAPCSOLATLISTÁT állított össze azon megyei biztosítók és biztosítási ügynökök adataival, akikhez az érintett vállalkozások fordulhatnak érdeklődés és biztosításkötés esetén. (A kamara nem vállal felelősséget a feltüntetett vállalkozások tevékenységéért és adataiért.)

Rendhagyó ügyfélszolgálat - okmányhitelesítés

2017. április 27.

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2017. május 4-én okmányhitelesítésre Veszprémben nincsen lehetőség,
csakis a kamara területi kirendeltségein.
Ezen a napon Veszprémben
a kamarai ügyfélszolgálat regisztrációs ügyekben
az I. emelet 201. irodában működik.

 

Megértését köszönjük!

REX-regisztráció a Kanadába exportáló vállalkozásoknak

2017. április 25.

2017. május 1-jén életbe lép az EU-Kanada gazdasági megállapodás (CETA), amely alapján a kedvezményes vámtarifák eléréséhez az érintett exportőröknek előzetesen regisztrálniuk szükséges a REX (regisztrált exportőri nyilvántartó) rendszerben.

Beszállítói konferencia

2017. április 24.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) jármű- és gépipari beszállítói konferenciát szervez az innovatív vállalkozások számára.

Élelmiszer-higiéniai tájékoztató előadás anyaga

2017. április 19.

Szíves figyelmébe ajánljuk a 2017. április 12-i Élelmiszer-higiéniai tájékoztató fórum előadásának anyagát, amelyet Dr. Leitold József, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának vezetője, megyei főállatorvos tartott az érdeklődő vállalkozások részére.

Lakóépületek építése, bővítése egyszerű bejelentéssel 300 négyzetméter felett is

2017. április 11.

Az Építési törvény 2017. március 21. napján elfogadott újabb módosításai bizonyos esetekben eltörli a 300 négyzetméter összes hasznos alapterület korábbi kikötését, és ezen felüli méretű lakóépületek is létesíthetők, illetve bővíthetők egyszerű bejelentéssel. Az új rendelkezések 2017. április 27-én lépnek hatályba.

Megyei Technikaverseny és Életvitel, gyakorlati ismeretek verseny a Kossuth Lajos Általános Iskolában

2017. április 5.

A Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola adott otthon 2017. március 28-án az általános iskolák 7-8 osztályos diákjai számára meghirdetett Országos Technikaverseny és az Országos Életvitel és Gyakorlati Ismeretek Verseny megyei fordulójának.

GINOP-6.1.6-17 - Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára

2017. április 5.

A felhívás fő célja, hogy az alkalmazottak foglalkoztathatóságának, a munkavállalók munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekedjen a vállalkozások versenyképessége, a mikro-, kis- és középvállalkozásokra vonatkozó képzéselérési arány tovább javuljon, és a támogatás ösztönözze a foglalkoztatókat munkavállalóik tudásának folyamatos fejlesztésére.

Az Év Kereskedelmi Kampánya 2017 - kereskedelmi díj

2017. április 4.

2017. március 9-én a VI. Országos Nagykereskedelmi És Gyártói Konferencián útjára indult az év Kereskedelmi Kampánya pályázat.
A pályázat során azokat a Magyarországon működő gyártó, nagykereskedő cégeket díjazzák, akik 2016-ban a megszokott marketing és reklámmegoldásoknál színesebb, kreatívabb és eredményesebb kampányokat terveztek és valósítottak meg.

IKT információs nap Veszprémben

2017. március 22.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Modern Vállalkozások Programja keretében immár negyedik alkalommal IKT információs napot szervezett a vállalkozások számára Veszprémben.

XXI. Pápai Agrárexpo

2017. március 20.

2017. május 19-21. között immár 21. alkalommal kerül megrendezésre a Pápai Agrárexpo, amely a Nyugat-Dunántúl kiemelt jelentőségű mezőgazdasági szakkiállítása és vására. A háromnapos, hosszú évek óta sikeres, 2016-ban több mint tizenkétezer látogatót vonzó rendezvényt idén is a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezi.

Módosuló és megszűnő építésügyi, építésfelügyeleti illetékek

2017. március 9.

A 2017. évi II. törvény a közigazgatási ügyintézéshez kapcsolódó egyes illetékek és díjak megszüntetéséről csökkentett, vagy eltörölt több építésügyi és építésfelügyeleti illetéket is: megszűnnek az építésfelügyeleti hatóságok külön illetékei, díjmentesen igényelhetők tulajdoni lapok, továbbra is illetékmentes az engedély alapján épített lakóépület használatbavételéről kiállított tudomásulvételi hatósági bizonyítvány.

KIADÓ IRODÁK

2017. március 6.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiadja

 

Veszprém, Radnóti tér 1. sz. alatti kamarai székház földszintjén található 20 m²-es és

a Veszprém, Kossuth u. 10. sz. alatti irodaház IV. emeletén található 13, 47 és 54 m²-es irodáit.

 

További információ:

Tel.: +36-88-814-112 | E-mail: pallosi.krisztina@veszpremikamara.hu

Francia cég magyar üzleti partnereket keres

2017. február 27.

A TRANSPOLIS nevű francia cég magyar közlekedés- és jármű-biztonságtechnikai felszereléseket gyártó cégeket keres technológiájának értékesítéséhez. A TRANSPOLIS közlekedés- és jármű-biztonságtechnikai felszereléseket gyártó és fejlesztő cégek termékeinek szolgál laboratóriumként, tesztelési és engedélyeztetési központként az Európai Unió által kibocsátott tanúsítványokat illetően 80 hektárnyi területen.

Így építkezhetünk 2017-ben - építőipari fórum a kamarában

2017. február 23.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara építőipari fórumot szervezett kivitelező vállalkozások, mérnökök, tervezők és építészek számára. 2017-ben számos jelentős jogszabályváltozás érinti a szektort, a rutinszerűen végzett tevékenység sok esetben már nem jogszerű.

Jóból nagyszerűt! – a Hirtenbergernél ülésezett a Minőség Klub

2017. február 20.

A Veszprém Megyei Minőség Klub a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt-nél tartotta 2017. évi első ülését, mely során a vállalkozás megismerése mellett lehetőség nyílt szakmai előadáson való részvételre és tapasztalatcserére is.