Üdvözöljük a

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
202122242526
2728293031  

IKT információs nap Veszprémben

2017. március 22.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Modern Vállalkozások Programja keretében immár negyedik alkalommal IKT információs napot szervezett a vállalkozások számára Veszprémben.

XXI. Pápai Agrárexpo

2017. március 20.

2017. május 19-21. között immár 21. alkalommal kerül megrendezésre a Pápai Agrárexpo, amely a Nyugat-Dunántúl kiemelt jelentőségű mezőgazdasági szakkiállítása és vására. A háromnapos, hosszú évek óta sikeres, 2016-ban több mint tizenkétezer látogatót vonzó rendezvényt idén is a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezi.

II. NAPLÓ ÁLLÁSBÖRZE

2017. március 8.

A Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. 2017. március 29-én, a Veszprém Arénában rendezi munkaerő kínálati fórumát, a II. Napló Állásbörzét.

Banki nyílt napon tájékozódtak a vállalkozások

2017. március 7.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara banki nyílt napot szervezett a vállalkozások részére a négy legnagyobb helyi pénzintézet, a Budapest Bank, a K&H Bank, az MKB Bank és az OTP Bank közreműködésével.

A programon résztvevők az egyes kedvezményes finanszírozási lehetőségek mellett és a pénzintézetek által nyújtott, vállalkozásokat segítő széleskörű szolgáltatásokat ismerhették meg.

Felhívás Szent György napi kézműves vásáron való megjelenésre

2017. március 7.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum 20 évvel ezelőtt hívta életre közös rendezvényként – György naphoz kapcsolódva – a hagyományos kézműipari vásárt, melynek a megye népi építészeti hagyományait bemutató Vasi Skanzen ad otthont.

A rendezvényen a hagyományos kézműves tevékenységet folytató kézműipari portékák kapnak helyet, melyről a Kárpát-medence számos pontjáról érkező árusok gondoskodnak.

Ebben az évben is az ország minden tájáról várják a népi hagyományokat őrző kézműveseket, akik szakmájukkal őseik emlékeit őrzik és viszik tovább termékeikben, tevékenységükben.

MKIK Gazdasági Évnyitó

2017. március 1.

- Azon a pályán kell maradni, ahol vagyunk, 2017-2020 között meg kell védeni azt a lehetőséget, hogy a magyar gazdaság bővülése a 3-5 százalékos sávban legyen. Közben végre kell hajtani egy versenyképességi fordulatot, és 2020 után az 5 százalék fölötti növekedési tartományt kell elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az MKIK február 28-án rendezett gazdasági évnyitóján Budapesten.

Megtévesztési kísérlet gazdálkodó szervezetek terhére - tájékoztatás és figyelemfelhívás

2017. február 24.

A közelmúltban több gazdálkodó szervezet üzleti angol nyelven megfogalmazott, fejléces, minőségi papírra nyomtatott levelet kapott, „Final Reminder”, vagyis „Utolsó emlékeztető” tárgyban a levél láblécében feltüntetett DAD Gmbh-tól, mely név mellett a következő adatok voltak még feltüntetve: Alter Wall 65, DE-20457 Hamburg, Local Court Hamburg HRB 88 11 5, VAT-DE 813739877, Managing Director: Daniela Kunst. A fejlécben pedig ezeken kívül a következő adatok olvashatóak: „EBN European Business Number Value added tax identification number VAT-ID Department Hungary”.

Kötelező felelősségbiztosítás az építőiparban - Veszprém megyei biztosítók, biztosítási ügynökök

2017. február 23.

2017. január 1-jétől kötelező felelősségbiztosítási kötelezettség áll fenn az egyszerű bejelentéssel érintett lakóépületek esetében. A kötelezettek köre: az építtetővel közvetlenül szerződésben álló építész vagy más szakági tervező, (a tervezési és tervezői művezetés tevékenységre) illetve a fővállalkozó kivitelező (az építőipari kivitelezési tevékenységre). A kamara KAPCSOLATLISTÁT állított össze azon megyei biztosítók és biztosítási ügynökök adataival, akikhez az érintett vállalkozások fordulhatnak érdeklődés és biztosításkötés esetén. (A kamara nem vállal felelősséget a feltüntetett vállalkozások tevékenységéért és adataiért.)

Ülésezett a kamara Ipari Tagozata

2017. február 20.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata üzemlátogatással egybekötött egyeztető ülést tartott Devecserben, illetve Somlójenőn, 2017. február 7-én.

Az ipari tagozati küldöttek a Somló Holding Kft. tulajdonában lévő DGA Automatizálási és Gépgyártó Kft. működését ismerhették meg Ruzsonik Károly ügyvezető igazgató vezetésével, a társaság devecseri telephelyén.

Információ a kötelező kivitelezői felelősségbiztosításról

2017. február 15.

2017. január 1-től hatályos a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016 (VI.13.) Kormányrendelet és annak 353/2016 (XI. 18.) Kormányrendelettel történő módosítása.

A Kormányrendelet a legfeljebb 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű új lakóépület építése és meglévő lakóépület max. 300 négyzetméterre bővítése esetén az építtetővel közvetlen szerződéses kapcsolatban álló fővállalkozó kivitelező és alvállalkozói által az építőipari kivitelezési tevékenységgel érintett lakóépület hibás építési tevékenységével okozott, és a fővállalkozó kivitelező általa bármely jogviszonyban foglalkoztatott felelős műszaki vezető által a művezetési tevékenység körében okozott kár megtérítésére kivitelezői felelősségbiztosítás megkötését kötelezően írja elő.

A Széchenyi Kártya Program fennállásának legeredményesebb évét tudhatja maga mögött a KAVOSZ Zrt.

2017. február 13.

Közel 180 milliárd forint értékben az elmúlt 15 év legmagasabb hitelkihelyezése valósult meg  tavaly a Széchenyi Kártya Program keretében, amely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások legkedveltebb kedvezményes feltételrendszerű hitelprogramja és a KAVOSZ Zrt. a továbbiakban is a hitelkondíciók folyamatos fejlesztésén dolgozik.

Diákok látogattak el az UANT-CNC Kft.-hez

2017. február 10.

Ajkai diákok jártak üzemlátogatáson az UANT-CNC Kft.-nél, Ajkán

Nemzeti Tehetség Program

2017. február 8.

A Magyar Országgyűlés 2008-ban öt párti konszenzussal úgy határozott, hogy egy átfogó nemzeti gazdasági, esélyteremtő és társadalomépítő programot hoz létre Nemzeti Tehetség Program néven. A program 20 évre (2008 és 2028 között) határozza meg a tehetséges fiatalok segítésének stratégiai és átfogó céljait, fejlesztési területeit és a célkitűzések megvalósítását segítő szervezetrendszer főbb elemeit.

III. Ezermester vetélkedő Ajkán

2017. január 30.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola Technika Munkaközösségével közösen ismét megszervezte az Ezermester vetélkedőt Ajkán.

Széchenyi Kártya hitelek akár 0%-os nettó kamattal

2017. január 26.

A Széchenyi Kártya Program hiteltermékeinek nettó kamatai ismét csökkentek, így többek között a Beruházási Hitel 0%-os nettó kamattal érhető el.

A Program 2002-es bevezetése óta, de a hazai vállalkozói hitelpiac történelmében sem volt még példa arra, hogy bármely hitel éves kamatszintje elérte vagy megközelítette volna a 0%-os szintet, így a Széchenyi Kártya Program rendkívül kedvező, egyedülálló pénzügyi konstrukciókat nyújt a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.

Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj Pályázat 2017

2017. március 20.

A nemzetgazdasági miniszter – a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével – immár 38. alkalommal hirdeti meg a Magyar Formatervezési Díj pályázatot. A legrangosabb hazai design elismerésre tervezők, gyártók, kereskedők és megrendelők pályázatát egyaránt várja az MFT. Pályázni az elmúlt három évben létrehozott alkotásokkal: termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka kategóriában lehet.

A Magyar Formatervezési Tanács 2009-ben alapította a Design Management Díjat, a designtudatos vállalatirányítás elismerésére. A díj célja, hogy bemutassa, a designtudatos szemlélet, a design alkalmazása és a vállalatmenedzsmentbe való integrációja hogyan járul hozzá egy szervezet küldetésének megvalósításához.

Módosuló és megszűnő építésügyi, építésfelügyeleti illetékek

2017. március 9.

A 2017. évi II. törvény a közigazgatási ügyintézéshez kapcsolódó egyes illetékek és díjak megszüntetéséről csökkentett, vagy eltörölt több építésügyi és építésfelügyeleti illetéket is: megszűnnek az építésfelügyeleti hatóságok külön illetékei, díjmentesen igényelhetők tulajdoni lapok, továbbra is illetékmentes az engedély alapján épített lakóépület használatbavételéről kiállított tudomásulvételi hatósági bizonyítvány.

2017. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje

2017. március 7.

Felhívjuk a gazdálkodó szervezetek figyelmét,
hogy a 2017. évi 5.000,- Ft kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2017. március 31.
a 2011. évi CLVI. törvény értelmében.


Befizetési lehetőségek:

személyesen, a kamara ügyfélszolgálatán

(Veszprém, Radnóti tér 1. - földszint 117. iroda),

vagy átutalással.

Az utalás közleményében minden esetben feltüntetendő a vállalkozás adószáma.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara bankszámlaszáma:
Kinizsi Bank: 73200189-11020260

 

További információ >>

I. Microblading és Szempilla Konferencia Magyarország

2017. március 7.

2017. április 26-27-én Balatonfüreden. kerül megrendezésre az I. Microblading és Szempilla Konferencia. Magyarországon elsőként, élő modellen mutatják be a Microblading szemhéj- és szájtetoválási technikákat.

KIADÓ IRODÁK

2017. március 6.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiadja

 

Veszprém, Radnóti tér 1. sz. alatti kamarai székház földszintjén található 20 m²-es és

a Veszprém, Kossuth u. 10. sz. alatti irodaház IV. emeletén található 13, 47 és 54 m²-es irodáit.

 

További információ:

Tel.: +36-88-814-112 | E-mail: pallosi.krisztina@veszpremikamara.hu

Francia cég magyar üzleti partnereket keres

2017. február 27.

A TRANSPOLIS nevű francia cég magyar közlekedés- és jármű-biztonságtechnikai felszereléseket gyártó cégeket keres technológiájának értékesítéséhez. A TRANSPOLIS közlekedés- és jármű-biztonságtechnikai felszereléseket gyártó és fejlesztő cégek termékeinek szolgál laboratóriumként, tesztelési és engedélyeztetési központként az Európai Unió által kibocsátott tanúsítványokat illetően 80 hektárnyi területen.

Így építkezhetünk 2017-ben - építőipari fórum a kamarában

2017. február 23.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara építőipari fórumot szervezett kivitelező vállalkozások, mérnökök, tervezők és építészek számára. 2017-ben számos jelentős jogszabályváltozás érinti a szektort, a rutinszerűen végzett tevékenység sok esetben már nem jogszerű.

Jóból nagyszerűt! – a Hirtenbergernél ülésezett a Minőség Klub

2017. február 20.

A Veszprém Megyei Minőség Klub a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt-nél tartotta 2017. évi első ülését, mely során a vállalkozás megismerése mellett lehetőség nyílt szakmai előadáson való részvételre és tapasztalatcserére is.

Vállalkozások fogyasztóvédelmi érintettségű tájékoztatási kötelezettsége

2017. február 16.

Az elmúlt időszakban tévesen látott napvilágot az a hír, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság bírságolja a kereskedőket akkor, ha azok nem írják ki a területileg illetékes fogyasztóvédelmi hatóság helyes elérhetőségét az üzletben.

Ezzel összefüggésben tájékoztatjuk az érintett vállalkozásokat, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság nem büntet azért, mert a cég nem, vagy nem helyesen tüntette fel üzletében a fogyasztóvédelmi esetekben is eljáró járási hivatal címét, hiszen ilyen jogszabályi kötelezettsége a vállalkozásoknak nincs.

Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív Díj Pályázat 2017

2017. február 14.

A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület elnöksége és a Gran Prize Díjbizottság meghirdette a Gran Prize Innovációs Díjat, amely bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő innovatív megoldást, projektet, munkát jutalmaz a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés, fejlesztés és oktatás területéről.

Felhívás 3 millió forint alatti törzstőkéjű korlátolt felelősségű társaságoknak

2017. február 13.

A 2016. évi I. törvénnyel módosított 2013. évi CLXXV. törvény rendelkezései szerint azon korlátolt felelősségű társaság, amely jegyzett tőkéje nem éri el a hárommillió forintot, legkésőbb 2017. március 15-éig köteles a törzstőkéjét megemelni vagy átalakulásáról, egyesüléséről dönteni azzal, hogy a tőkeemelésről a Ptk. rendelkezéseinek alkalmazásával határozhat

Üzemlátogatás az Ajkai Elektronikai Kft.-nél

2017. február 9.

2017. február 8-án az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola 6. osztályos tanulóinak nyílt lehetősége, hogy ellátogasson az Ajkai Elektronikai Kft.-hez.

REACH-regisztrációs kötelezettség a vegyi anyagot gyártó/importáló vállalkozásoknak

2017. február 7.

A REACH-rendelet egy európai uniós rendelet, amelynek célja, hogy az uniós vegyipar versenyképességének javítása mellett fokozza az emberi egészség és a környezet védelmét a vegyi anyagok által potenciálisan okozott kockázatokkal szemben. Az állatkísérletek számának csökkentése érdekében támogatja az anyagok veszélyértékelésének alternatív módszereit is. Amennyiben évente egy tonnánál több vegyi anyagot gyárt, vagy hoz be az Európai Unióba egy vállalkozás, akkor előfordulhat, hogy a REACH-rendelet értelmében regisztrációs kötelezettsége van, amit 2018. május 31-ig kötelező megtennie.

Fuvarozás, szállítás - osztrák szabályozás a kiküldött munkavállalókra 2017.01.01-től

2017. január 30.

2011. január 1-jén lépett életbe a bér- és szociális dömping elleni törvény (Lohn-und Sozialdumping-Bekämpfungsgesetz – LSDB-G) Ausztriában. 2017. január 1-jétől kismértékben, de tartalmilag változott a jogi szabályozás: bővült a köre a bejelentésre kötelezett kiküldött munkavállalóknak, ami az áru- és személyszállítással foglalkozó vállalkozásokat jelentősen érinti.