Üdvözöljük a

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 December >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
56791011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

KIADÓ IRODÁK

2016. november 28.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiadja

 

a Veszprém, Radnóti tér 1. sz. alatti kamarai székház földszintjén található 21 m²-es és

a Veszprém, Kossuth u. 10. sz. alatti irodaház IV. emeletén található 47, 54 és 13 m²-es irodáit.

 

További információ:

Tel.: +36-88-814-112 | E-mail: pallosi.krisztina@veszpremikamara.hu

“Globális üzlet – interkulturális kommunikáció” - üzleti tréning

2016. december 6.

“Globális üzlet – interkulturális kommunikáció” címmel tart nyílt üzleti tréninget 2016. december 14-én, szerdán 9.00h – 17.00h között a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán Makkay-Chambers Adrienne, a GTK Vállalkozásfejlesztési Központjának vezetője.
Ha szeretné sikeresebbé tenni a külföldi partnereivel való együttműködését, szeretné elkerülni a kultúrák különbözőségéből adódó félreértéseket, és szeretne magabiztosan mozogni a globális üzleti világban, jelentkezzen most! Karácsonyi kedvezmény a VKIK-n keresztül jelentkezőknek: 15%!

Széchenyi Kártya hitelek akár 0%-os nettó kamattal

2016. december 1.

A Széchenyi Kártya Program hiteltermékeinek nettó kamatai ismét csökkentek, így többek között a Beruházási Hitel 0%-os nettó kamattal érhető el.

A Program 2002-es bevezetése óta, de a hazai vállalkozói hitelpiac történelmében sem volt még példa arra, hogy bármely hitel éves kamatszintje elérte vagy megközelítette volna a 0%-os szintet, így a Széchenyi Kártya Program rendkívül kedvező, egyedülálló pénzügyi konstrukciókat nyújt a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.

Magyar Innovációs Nagydíj pályázat

2016. november 25.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanáccsal együttműködve – 25. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Törvényjavaslat: 2017-től lakóépület átalakítására, bővítésére is egyszerű bejelentés alapján kerülhet sor

2016. november 24.

A Magyar Országgyűlés honapján már olvasható a T/12723. számú törvényjavaslat, mely az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (Étv.) újabb módosítását tartalmazza. A törvényjavaslat, többek között az egyszerű bejelentéssel építhető épületek, illetve építési munkák körét is tervezi kiterjeszteni, valamint módosulnának az építésrendészeti eljárás lefolytatásának előírásai.

Üzletkötés és vállalatalapítás külföldön – országtanulmányok

2016. november 24.

Külpiacra készülő vagy már ott működő vállalkozások vezetőinek nem csak saját cégük exportképességét kell folyamatosan felmérni és fejleszteni, de az is fontos, hogy a reménybeli vagy már meglévő célpiacot is ismerjék. Ebben nyújtanak segítséget a frissülő és folyamatosan bővülő országtanulmányok.

November 24-től igényelhető az állami támogatás pénztárgép vásárláshoz

2016. november 22.

2017. január 1-jétől tíz új tevékenységi körben lesz kötelező pénztárgépet használni. A változással érintett vállalkozások 2016. november 24-től igényelhetnek állami támogatást a pénztárgép megvásárlásához-– az erről szóló NGM rendeletet november 15-én hirdették ki.

A Royal-Kert ajánlja szabad munkaerő kapacitását

2016. november 21.

A veszprémi telephelyű Royal-Kert Kft. szezonális jelleggel (2016. december 1. és 2017. február 28. között) kínálja szabad kapacitását különféle ipari termelési munkák támogatására.

Egykapus ügyintézés az építésügyben

2016. november 10.

Átalakult az e-epites.hu weboldal. Az építtetők, tervezők, kivitelezők és az építésügyi hatóságok számára nélkülözhetetlen portálon minden építésügyi alkalmazás egyetlen belépéssel elérhetővé válik, megteremtve ezzel az egykapus ügyintézés lehetőségét – jelentette be Füleky Zsolt Miskolcon, a regionális építész kamarai rendezvényen. A megújult honlap november 9-én állt munkába.

EU–Kanada csúcstalálkozó: aláírták az új EU–Kanada kereskedelmi megállapodást

2016. november 4.

Aláírták az Európai Unió és Kanada között létrejött átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodást (CETA), ami a kereskedelem fokozásával és a gazdasági kapcsolatok szorosabbá fűzésével hozzájárul a munkahelyteremtéshez és a növekedéshez. A kanadai vállalatokkal könnyebb lesz üzleti kapcsolatot folytatni, megszűnnek a vámok, kölcsönösen és jelentősen egyszerűsödik a közbeszerzési eljárásokban való részvétel, és hozzáférhetővé válnak a kanadai szolgáltatói piac egyes ágazatai, úgyhogy az olyan szakemberek, mint például a mérnökök, számviteli szakértők vagy építészek könnyebben vállalhatnak munkát Kanadában. 

EU-n belüli kiküldetések - súlyos bírságok a szabályszegőknek

2016. október 20.

Idén tizenhat uniós tagállamban - köztük Magyarországon is - új szabályozás lépett életbe az EU-n belüli kiküldetésekre, amely számos adminisztratív és egyéb jellegű kötelezettséget ír elő a munkavállalókat kiküldő és fogadó munkáltatóknak; a szabályokat megszegő cégek akár 500 ezer eurós bírsággal is számolhatnak.

Magyar delegáció a Vállalkozók Európai Parlamentjében

2016. október 20.

Az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (Eurochambres) a nemzeti kereskedelmi és iparkamarákkal együttműködésben 2016. október 13-án negyedik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók Európai Parlamentje (European Parliament of Enterprises) elnevezésű rendezvényt Brüsszelben. Veszprém megyét Tornai Tamás, a Somló Holding Kft. ügyvezető igazgatója képviselte.

Kamarai választások

2016. október 10.

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Alapszabályának, valamint Választási Szabályának megfelelően lezajlottak a 2016. évi kamarai választások.

Ennek keretében a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara október 10-i küldöttgyűlésén sor került a  tisztségviselők megválasztására, és ezzel megalakult a kamara új elnöksége, etikai és ellenőrző bizottsága, valamint megválasztották az országos küldötteket. A tisztségviselők mandátuma 2020-ig szól.

Újabb kedvező változások a Széchenyi Kártya Programban

2016. október 5.

Októbertől a vállalkozások minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel juthatnak a Széchenyi Kártya Program hiteltermékeihez.

Módosult határidők az online pénztárgép használatban

2016. szeptember 28.

Megjelent a Magyar Közlöny 146. számában a pénztárgépek használatáról, forgalmazásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet módosítása. A változás az online pénztárgép használatára és a forgalmazási engedély módosítására vonatkozó határidőkre vonatkozik. 2017. január 1-jétől kötelező az 1. számú mellékletben szereplő tevékenységek gyakorlóinak az online pénztárgép használata.

Megyei díjazott a Magyar Kézműves Remek pályázaton

2016. szeptember 27.

Debrecen adott otthont a „Kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében” programsorozatnak szeptember 21-25. között. A Kölcsey Központban adták át a XIV. Magyar Kézműves Remek pályázat díjait: az idén száz benyújtott pályázatból negyvenhárom alkotás kapta meg az elismerést.

Módosul a környezetvédelmi termékdíj törvény 2017. január 1-től

2016. december 6.

A Magyar Közlöny 2016. évi 191. számában olvasható a 2011. évi LXXXV. törvény módosítása. A módosítások érintik a csomagolószer termékkört, bővül a gépjármű forgalmazók átalány-fizetési lehetősége,  javulnak az egyéni hulladékkezelést választók lehetőségei, továbbá a jogalkotó több helyen pontosítja a szabályozást.

Adófórum előadások

2016. december 1.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigzagatósága közreműködésével adófórumot szervezett az adózás rendjéről szóló törvény, a KIVA, a TAO, az SZJA, a KATA, az ÁFA, az online pénztárgép és egyéb adónemek 2017. évi változásairól.

Céges rendezvények - Hunguest Hotel Bál Resort**** Balatonalmádi

2016. november 25.

A Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi ajánlja teljes körű szolgáltatásait céges programokra akár 500 fős rendezvényteremmel, 7 szekcióteremmel, 13. emeleti teljes balatoni panorámás konferenciahelyszínnel.

2017. január 1-től változik a számla kötelező adattartalma

2016. november 24.

A számlának több kötelező tartalmi eleme van, amelyek feltüntetése elengedhetetlen a szabályosan kiállított bizonylaton. A tartalmi kellékek egy részének szerepeltetése ugyanakkor az adózó adózási módjától függ, illetve értékhatárhoz kötöttek.

Kutatás exporttevékenységről

2016. november 23.

Az MTA KRTK Világgazdasági Intézete nemzetközi kutatást végez a válság utáni exporttevékenységről. A kutatás keretében a balti, ibériai és visegrádi országok exportjának jellemzői és a kivitelre ható tényezők kerülnek összehasonlításra.

A statisztikai adatok és szakirodalom elemzése mellett a magyar exportáló (elsősorban kis és közepes) vállalatok visszajelzése is szükséges az eredményes kutatáshoz.

Módosult a vízkészletjárulék kiszámításáról szóló rendelet

2016. november 22.

2016. október 1-én hatályba lépett az egyes vízgazdálkodási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 34/2016. (VIII. 2.) BM rendelet.

A BM rendelet módosította a vízkészletjárulék kiszámításáról szóló 43/1999. (XII. 26.) KHVM rendeletet, így 2017. január 1-től a vízkészletjárulék fizetési kötelezettségnek a módosítás szerint kell eleget tenni.

A CETA előnyei az uniós vállalkozások számára

2016. november 16.

A 2016. október 30-án megrendezett EU–Kanada csúcstalálkozón aláírták a Kanada és az Európai Unió között létrejött átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodást (CETA) Brüsszelben. A várakozások szerint a CETA a vámok, illetve a gazdasági kapcsolatok további mélyítését hátráltató más akadályok lebontása révén elősegítené a növekedést és a munkahelyteremtést az Európai Unióban és Kanadában is.

TOP 100+200 kiadványbemutató és díjátadó

2016. november 9.

Nagy érdeklődés mellett zajlott a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a KSH Veszprémi főosztálya valamint a Napló közreműködésével immáron 10. alkalommal megjelenő jubileumi gazdasági kiadvány bemutató rendezvénye.

A bemutató ünnepségen a Veszprém megyét érintő gazdasági, foglalkoztatási, adózási aktualitásokról tájékozódhattak a résztvevők, majd átadták a Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Díjat, illetve az Év Vállalkozása Díjat kis- és nagyvállalkozás kategóriában.

A tej- és sertéságazat vállalkozásai is kamat- és költségmentes hitelt kaphatnak

2016. október 25.

Budapest, 2016. október 19. – A tejhasznú tehén-, illetve sertéstartással foglalkozó vállalkozások részére a Földművelésügyi Minisztérium kamat-és költségmentes hitelt biztosít az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretében. A jégkárt, valamint a fagykárt szenvedett agrárvállalkozások után a minisztérium a kedvezőtlen piaci helyzetben lévő tej-és sertés ágazatokra is kiterjesztette az Agrár Széchenyi Kártyához kapcsolódó teljes támogatás igénybevételének a lehetőségét.

Mesteravató 2016

2016. október 20.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a NFA-KA-NGM-1/2015/TK/19 támogatási szerződés keretében 2016 februárjában 11 szakmában indított mesterképzést. A jelentkezők pedagógia és vállalkozás ismeretek, majd szakmai elméleti és gyakorlati képzésen vettek részt. A mesterképzésre jelentkezők közül 40 fő kezdte tanulmányait támogatott és 38 fő nem támogatott képzésben.
A Mesteravató ünnepség 2016. október 19-én került megrendezésre ünnepélyes keretek között a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konferenciatermében, ahol 79 mesterjelölt vette át mesterlevelét 13 szakmában.

“Mitől sikeresebb a szomszéd vállalkozása?”

2016. október 12.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának
új képzés-fejlesztési kezdeményezése az üzleti szféra számára


“Mitől sikeresebb a szomszéd vállalkozása?” címmel hirdette meg 2016. november 11-ére programindító képzését a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának új profillal jelentkező Felsőoktatási Vállalkozásfejlesztési Központja, a FEVÁK. A programsorozat célja a régió vállalatainak, vállalkozásainak támogatása korszerű nemzetközi tudásbázisra épülő, átfogó és igény szerint testreszabott képzések által.

Építőipari előadások a megyei szakembereknek

2016. október 10.

Az építőipari szektort folyamatosan érik törvényi változások, amelyekről mind a megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mind a megyei Mérnöki Kamara fontosnak tartja az érintettek tájékoztatását. Ezen fórum alkalmával az elmúlt bő egy év változásairól és hatósági tapasztalatairól informálódhattak a résztvevők.

Aláírták a Veszprémi Járási Foglalkoztatási Paktumot

2016. szeptember 28.

Veszprém MJV Önkormányzata, a Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Pro Veszprém Városfejlesztési és Befektetés-ösztönző Nonprofit Kft., a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete, valamint a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara partnerségével Együttműködési Megállapodás keretében szeptember 28-án megalakították a Veszprémi Járási Foglalkoztatási Paktumot.

Vállalkozói számlacsomagok

2016. szeptember 27.

 Az OTP Business a vállalkozások bankja.

Vállalkozói számlacsomagok 6 hónapig 0 Ft-os havidíjjal.