Üdvözöljük a

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
131415
16
171819
20212223242526
2728293031  

Kamarai hírlevél feliratkozás

Kérjük, iratkozzon fel online hírlevelünkre, hogy folyamatosan értesülhessen a gazdaságot érintő változásokról, híreinkről, szakmai rendezvényeinkről és az aktuális finanszírozási lehetőségekről.

MFB vállalkozói hitel a kamaránál

2018. augusztus 15.

Akár 100 millió Ft hitelösszegig igényelhető, kedvezményes beruházási és forgóeszköz hitelprogram indult kezdő és már működő kis- és középvállalkozások részére az MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció II. keretében.

Munkahelyi elsősegély tanfolyam

2018. augusztus 13.

Kedvezményes térítéses elsősegélynyújtó tanfolyam indul munkavállalók részére.

OTP Business – A vállalkozások bankja

2018. augusztus 10.

Olyan megoldásokat nyújtunk a vállalkozások számára, amelyek értéket teremtenek számukra, kényelmesek, modernek, valamint megfelelnek a digitális kor elvárásainak – erről is beszélt interjújában Csonka Tibor.
Az OTP Business ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy nem csupán banki termékeket, hanem szakértelmet is kínálnak a vállalkozásoknak.

Széchenyi Beruházási Hitel - Újabb hitelintézet csatlakozott

2018. augusztus 9.

2018. június 18-tól az OTP Bank felé is továbbíthatók a Széchenyi Beruházási Hitel kérelmek. Ezzel a forgalmazó pénzintézetek száma nyolcra bővült.

MKIK EU hírlevele - 2018/11.

2018. augusztus 8.

Megjelent a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Brüsszeli Képviseletének legújabb hírlevele, a "Fókuszban az Unió" rovatban: Az osztrák EU soros elnökség prioritásai.

Vállalkozói számlacsomag

2018. augusztus 6.

Az OTP Bank kedvezményes számlanyitási lehetőséget és kapcsolódó kedvezményeket biztosít vállalati ügyfelei részére 2018. december 31-ig.

GREEN BRANDS - Egy fenntarthatóbb és élhetőbb Magyarországért

2018. július 11.

Ausztria és Németország után Magyarországon is megkezdi működését a GREEN BRANDS független nemzetközi minősítő szervezet. A GREEN BRANDS célja, hogy a valóban fenntarthatóan működő, a környezet és a természet védelmére nagy hangsúlyt helyező márkák és termékek kitüntetésével elismerje azok fenntarthatósági teljesítményét, és növelje ismertségüket és elismertségüket a fogyasztók és az üzleti partnerek körében.

Online Számla Rendszer - Tájékoztató fórumok előadásanyaga

2018. június 27.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága közreműködésével tájékoztató fórumokat szervezett a július 1-én bevezetésre kerülő online számla rendszerrel kapcsolatban.

A rendezvényeken bemutatott előadásanyag honlapunkról letölthető.

MKIK EU hírlevele - 2018/9.

2018. június 19.

Megjelent a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Brüsszeli Képviseletének legújabb hírlevele, a "Fókuszban az Unió" rovatban: A 2021-2027 közötti hosszú távú uniós költségvetés.

Magyar Kézműves Remek 2018 - pályázati felhívás

2018. június 13.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kétfordulós pályázatot hirdet  a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére. A pályázat célja a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, a minőségi kézműipari termékek bemutatása, a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése és a kézműves szakma rangjának emelése.

Tájékoztatás a nyári diákmunka munkavédelmi kérdéseiről

2018. június 6.

Minden évben középiskolás, főiskolás és egyetemista diákok ezrei vesznek részt a nyári munkákban, pénz- és tapasztalatszerzés céljából. Sokan szervezett munkahelyi gyakorlaton vesznek részt, mások életükben először dolgoznak teljes- vagy részmunkaidőben. A diákként szerzett munkahelyi tapasztalatok előnyt jelentenek a fiatalok számára, kiemelkedő lehetőségeket biztosítva a későbbiekben is fontos készségek elsajátítására, de foglalkoztatásuk a szükséges megelőző intézkedések hiányában fokozott kockázatot is jelenthet.

Ipar 4.0 kkv-k számára

2018. május 18.

Az Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt célja a feldolgozóiparban működő hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások digitális transzformációjának elősegítése, az Ipar 4.0 termelési rendszereinek technológiai, ipari automatizálási, vezérlési stb. megoldások iránti nyitottságának fokozása, fejlettségi szintjük és abszorpciós képességük növelése.

Az ipar4.hu oldalon regisztrált vállalkozások munkatársai jogosultak a részvételre a projekt mintagyári demonstrációin, illetve az azt követő fejlesztő programon.

Az Európai Beruházási Alap és az UniCredit megállapodást írt alá

2018. május 17.

A megállapodás az InnovFin kkv garanciakeret bővítéséről, amely finanszírozási hozzáférést biztosít innovatív kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv-k), valamint kisméretű, közepes tőkeerejű vállalkozásoknak nyolc országban.

Szezonfelkészítő rendezvény - előadás anyagok

2018. május 4.

Ismét nagy érdeklődés kísérte a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a KISOSZ Veszprém Megyei Képviseletének közös szezonfelkészítő rendezvényét.

Veszprém Megye Gazdaságáért kiadvány

2018. augusztus 15.

2018. szeptember 18-án a Napló mellékleteként 24.000 példányban megjelenik a Veszprém Megye Gazdaságáért című magazin, amelynek célja, hogy betekintést nyújtson a megyében végbemenő üzleti és gazdasági folyamatokba, hogy bemutassa a legfontosabb innovációkat, fejlődési trendeket és vállalati portfóliókon keresztül adjon hírt a kis-, közép- és nagyvállalkozások működéséről, sikerük titkáról.

HATÉKONY VEZETŐ A 21. SZÁZADBAN - HR szakmai konferencia

2018. augusztus 10.

A Humán Szakemberek Országos Szövetsége, a Pannon Egyetem, az MTA Veszprémi Területi Bizottsága Logisztikai Munkabizottsága és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „HATÉKONY VEZETŐ A 21. SZÁZADBAN - A vezetés, humánérzékenység, szervezeti kultúra összefüggései napjainkban" címmel szakmai konferenciát szervez.

Bajorországi szakmai út startup vállalkozásoknak

2018. augusztus 9.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) szakmai utat szervez Bajoroszágba. A 2018. november 12-15. között lebonyolításra kerülő útra startup vállalkozások, multiplikátorok, inkubátorházak, kockázati tőkekezelők és egyéb, a startup ökoszisztémában tevékenykedők jelentkezését várják.

A programon a résztvevők megismerhetik, milyen lehetőségeket kínál startup cégek számára Németország egyik legerősebb gazdasággal rendelkező tartománya.

OTP Tempó Vállalkozói Hitel

2018. augusztus 9.

Elérhető az Európai Beruházási Alap keretében indított szabad felhasználású OTP Tempó Vállalkozói Hitel gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, őstermelők részére.

Tájékoztató a kamarai gyakorlati oktatói képzésről és vizsgáról

2018. augusztus 7.

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga azokat a gyakorlati oktatóként alkalmazott szakembereket, szakoktatókat érinti, akik iskolán kívüli (külső) gyakorlati képzőhelyen foglalkoznak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben.

Napelemszerelő képzés

2018. július 20.

Rohamosan nő a lakosság és a nagybefektetők körében azok száma, akik felismerik a megújuló energia hasznosításának előnyeit, meglévő és újépítésű ingatlanjaik áramellátására megrendelik a napelemes rendszerek telepítését.

MKIK EU hírlevele - 2018/10.

2018. július 5.

Megjelent a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Brüsszeli Képviseletének legújabb hírlevele, a "Fókuszban az Unió" rovatban: Az EU kereskedelmi kapcsolatai Ausztráliával és Új-Zélanddal.

Az Év Felelős Foglalkoztatója 2018

2018. június 22.

Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (OFA Nonprofit Kft.) harmadik alkalommal hirdeti meg "Az Év Felelős Foglalkoztatója" elnevezésű pályázatát, idén a GINOP 5.3.6.-17-2017-00001 „Vállalati felelősségvállalás ösztönzése és állásfeltárás” kiemelt projekt keretében.

Irodai energiahatékonyság növelése

2018. június 15.

A START2ACT platform fiatal vállalkozások (startupok, KKV-k) ügyvezetői és alkalmazottai számára lett kialakítva, amelyben tippeket, trükköket és értékes tudást osztanak meg arról, hogy hogyan lehetünk energia-hatékonyabbak az irodában és otthon egyaránt.

Ismerje meg, hogyan működhet együtt kollégáival azért, hogy vállalkozása fenntarthatóbbá váljon.

MKIK EU hírlevele - 2018/8.

2018. június 11.

Megjelent a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Brüsszeli Képviseletének legújabb hírlevele, a "Fókuszban az Unió" rovatban: A digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató (DESI) 2018 - magyar országjelentés.

GDPR-ral kapcsolatos segédanyagok

2018. május 23.

A 2018. május 25-től alkalmazandó általános adatvédelmi rendelettel (GDPR) egységes adatvédelmi szabályok vonatkoznak az Európai Unió országaiban működő vállalkozásokra, függetlenül azok székhelyétől. A témában a kamara előadásokat és workshopot is szervezett. Cikkünkben előadásanyagok, kiadványok és egyéb hasznos linkek találhatók a rendelettel kapcsolatban.

MKIK EU hírlevele - 2018. május

2018. május 17.

Megjelent a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Brüsszeli Képviseletének legújabb hírlevele, fókuszban az "Unió" rovatban „Az európai kamarák nyilatkozata a vállalkozói jogokról” című összefoglaló.

Kérdések és válaszok a hosszú távú uniós költségvetésről

2018. május 16.

A hosszú távú uniós költségvetés stabil feltételeket biztosít az EU éves költségvetéseinek végrehajtásához. Több évre előre pénzügyi formába önti az Unió politikai prioritásait, és éves maximális összegeket állapít meg az EU kiadásainak teljes egészére, illetve a legfontosabb kiadási kategóriákra/prioritásokra vonatkozóan. Jelenleg zajlanak a tárgyalások a 2021-2027-es költségvetésről.

Nagy sikerrel zárult a XI. Szakma Sztár Fesztivál

2018. április 26.

Április 25-én véget ért a XI. Szakma Sztár Fesztivál, ahol 236 tanuló mérhette össze tudását a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a SkillsHungary nemzeti döntőben és bemutatón. A záróünnepség keretében 43 szakmában hirdették ki az első 3 helyezettet.

Az SZKTV és az OSZTV országos döntői mellett a látogatók a EuroSkills és a WorldSkills versenyek válogatóit és bemutatóit is megtekinthették.