Üdvözöljük a

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
202122232425
26
2728     

Banki Nyílt Nap - Vállalkozói tájékoztató fórum

2017. február 21.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Budapest Bank, a K&H Bank, az MKB Bank és az OTP Bank közreműködésével Banki Nyílt Napot szervez. 

A program célja a pénzintézetek által nyújtott kedvezményes finanszírozási lehetőségek és vállalkozásokat segítő széleskörű szolgáltatások ismertetése.

Megtévesztési kísérlet gazdálkodó szervezetek terhére - tájékoztatás és figyelemfelhívás

2017. február 24.

A közelmúltban több gazdálkodó szervezet üzleti angol nyelven megfogalmazott, fejléces, minőségi papírra nyomtatott levelet kapott, „Final Reminder”, vagyis „Utolsó emlékeztető” tárgyban a levél láblécében feltüntetett DAD Gmbh-tól, mely név mellett a következő adatok voltak még feltüntetve: Alter Wall 65, DE-20457 Hamburg, Local Court Hamburg HRB 88 11 5, VAT-DE 813739877, Managing Director: Daniela Kunst. A fejlécben pedig ezeken kívül a következő adatok olvashatóak: „EBN European Business Number Value added tax identification number VAT-ID Department Hungary”.

Kötelező felelősségbiztosítás az építőipariban - Veszprém megyei biztosítók, biztosítási ügynökök

2017. február 23.

2017. január 1-jétől kötelező felelősségbiztosítási kötelezettség áll fenn az egyszerű bejelentéssel érintett lakóépületek esetében. A kötelezettek köre: az építtetővel közvetlenül szerződésben álló építész vagy más szakági tervező, (a tervezési és tervezői művezetés tevékenységre) illetve a fővállalkozó kivitelező (az építőipari kivitelezési tevékenységre). A kamara KAPCSOLATLISTÁT állított össze azon megyei biztosítók és biztosítási ügynökök adataival, akikhez az érintett vállalkozások fordulhatnak érdeklődés és biztosításkötés esetén. (A kamara nem vállal felelősséget a feltüntetett vállalkozások tevékenységéért és adataiért.)

Mennyiért vállaljam? - az építőipari árképzés elmélete és gyakorlata

2017. február 21.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara II. Építőipari Osztálya ismét tanfolyamot szervez építőipari árképzés témában 2017. február 28-án. 

Ülésezett a kamara Ipari Tagozata

2017. február 20.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozata üzemlátogatással egybekötött egyeztető ülést tartott Devecserben, illetve Somlójenőn, 2017. február 7-én.

Az ipari tagozati küldöttek a Somló Holding Kft. tulajdonában lévő DGA Automatizálási és Gépgyártó Kft. működését ismerhették meg Ruzsonik Károly ügyvezető igazgató vezetésével, a társaság devecseri telephelyén.

Információ a kötelező kivitelezői felelősségbiztosításról

2017. február 15.

2017. január 1-től hatályos a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016 (VI.13.) Kormányrendelet és annak 353/2016 (XI. 18.) Kormányrendelettel történő módosítása.

A Kormányrendelet a legfeljebb 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű új lakóépület építése és meglévő lakóépület max. 300 négyzetméterre bővítése esetén az építtetővel közvetlen szerződéses kapcsolatban álló fővállalkozó kivitelező és alvállalkozói által az építőipari kivitelezési tevékenységgel érintett lakóépület hibás építési tevékenységével okozott, és a fővállalkozó kivitelező általa bármely jogviszonyban foglalkoztatott felelős műszaki vezető által a művezetési tevékenység körében okozott kár megtérítésére kivitelezői felelősségbiztosítás megkötését kötelezően írja elő.

A Széchenyi Kártya Program fennállásának legeredményesebb évét tudhatja maga mögött a KAVOSZ Zrt.

2017. február 13.

Közel 180 milliárd forint értékben az elmúlt 15 év legmagasabb hitelkihelyezése valósult meg  tavaly a Széchenyi Kártya Program keretében, amely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások legkedveltebb kedvezményes feltételrendszerű hitelprogramja és a KAVOSZ Zrt. a továbbiakban is a hitelkondíciók folyamatos fejlesztésén dolgozik.

Diákok látogattak el az UANT-CNC Kft.-hez

2017. február 10.

Ajkai diákok jártak üzemlátogatáson az UANT-CNC Kft.-nél, Ajkán

Nemzeti Tehetség Program

2017. február 8.

A Magyar Országgyűlés 2008-ban öt párti konszenzussal úgy határozott, hogy egy átfogó nemzeti gazdasági, esélyteremtő és társadalomépítő programot hoz létre Nemzeti Tehetség Program néven. A program 20 évre (2008 és 2028 között) határozza meg a tehetséges fiatalok segítésének stratégiai és átfogó céljait, fejlesztési területeit és a célkitűzések megvalósítását segítő szervezetrendszer főbb elemeit.

VI. Nagykereskedelmi és Gyártói Konferencia

2017. február 2.

Közép-Európa legjelentősebb nagykereskedelmi és gyártói eseménye 2017-ben visszatér: Geszti Péter – Digitális Marketing – 500+ résztvevő – 40+ kiállító.
Jagodics Rita és a Kereskedelmi Marketing csapata idén is rendkívüli programmal várja a magyar Nagykereskedőket és Gyártó cégeket a VI. Országos Nagykereskedelmi és Gyártói Konferenciára, ahol Magyarország nagykereskedői és gyártói 2017-ben is találkoznak.

Fuvarozás, szállítás - osztrák szabályozás a kiküldött munkavállalókra 2017.01.01-től

2017. január 30.

2011. január 1-jén lépett életbe a bér- és szociális dömping elleni törvény (Lohn-und Sozialdumping-Bekämpfungsgesetz – LSDB-G) Ausztriában. 2017. január 1-jétől kismértékben, de tartalmilag változott a jogi szabályozás: bővült a köre a bejelentésre kötelezett kiküldött munkavállalóknak, ami az áru- és személyszállítással foglalkozó vállalkozásokat jelentősen érinti.

Üzleti ajánlat médiamegjelenéshez

2017. január 23.

A vállalkozások számára fontos, hogy jelen legyenek a piacon, és már meglévő ügyfelein túl a potenciális jelöltek felé is könnyen elérhetőek legyen. A megfelelő minőségű és mennyiségű termék, szolgáltatás előállítása, az értékteremtés alappillérek, de a partnerek megtartása és a jövőbeli ügyfelek megszerzése érdekében elengedhetetlen a láthatóság. 

Ebben nyújt segítséget a Bakony-Balaton Média Kft. által kiadott Vehir (vehir.hu) online napilap és az Ecoport magazin (ecoportmagazin.hu) gazdasági, társasági életmód magazin.

Kutatás exporttevékenységről

2017. január 12.

Az MTA KRTK Világgazdasági Intézete nemzetközi kutatást végez a válság utáni exporttevékenységről. A kutatás keretében a balti, ibériai és visegrádi országok exportjának jellemzői és a kivitelre ható tényezők kerülnek összehasonlításra.

A statisztikai adatok és szakirodalom elemzése mellett a magyar exportáló (elsősorban kis és közepes) vállalatok visszajelzése is szükséges az eredményes kutatáshoz.

Üzleti Tudásközpont - Értékelő-tervező eszköz és üzleti rendezvények

2017. január 6.

A Pannon Egyetemen működő Üzleti Tudásközpont értéklő-tervező eszköze segítséget nyújthat az elmúlt év értékelésében, és segít végiggondolni az aktuális üzleti évet.

A letölthető értékelő-tervező eszköz szabadon használható a személyes eredmények és céljok áttekintésére, de továbbítható a kollégák részére is, és használható coaching típusú beszélgetések alapjaként is.

Európai Beruházási Terv: Töretlen a lendület

2016. december 23.

 ESBA-megállapodások születnek

mind a 28 tagállamban

 

A 2016. december 26-án kötött ciprusi megállapodás jelzi, hogy az ESBA garanciaalapja Unió-szerte tovább folytatja a beruházások ösztönzését.

2017. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje

2017. február 22.

Felhívjuk a gazdálkodó szervezetek figyelmét,
hogy a 2017. évi 5.000,- Ft kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2017. március 31.
a 2011. évi CLVI. törvény értelmében.


Befizetési lehetőségek:

személyesen, a kamara ügyfélszolgálatán

(Veszprém, Radnóti tér 1. - földszint 117. iroda),

vagy átutalással.

Az utalás közleményében minden esetben feltüntetendő a vállalkozás adószáma.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara bankszámlaszáma:
Kinizsi Bank: 73200189-11020260

 

További információ >>

Így építkezhetünk 2017-ben - építőipari fórum a kamarában

2017. február 23.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara építőipari fórumot szervezett kivitelező vállalkozások, mérnökök, tervezők és építészek számára. 2017-ben számos jelentős jogszabályváltozás érinti a szektort, a rutinszerűen végzett tevékenység sok esetben már nem jogszerű.

KIADÓ IRODÁK

2017. február 22.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiadja

 

a Veszprém, Kossuth u. 10. sz. alatti irodaház IV. emeletén található 13, 47 és 54 m²-es irodáit.

 

További információ:

Tel.: +36-88-814-112 | E-mail: pallosi.krisztina@veszpremikamara.hu

Jóból nagyszerűt! – a Hirtenbergernél ülésezett a Minőség Klub

2017. február 20.

A Veszprém Megyei Minőség Klub a pápai Hirtenberger Automotive Safety Hungary Bt-nél tartotta 2017. évi első ülését, mely során a vállalkozás megismerése mellett lehetőség nyílt szakmai előadáson való részvételre és tapasztalatcserére is.

Vállalkozások fogyasztóvédelmi érintettségű tájékoztatási kötelezettsége

2017. február 16.

Az elmúlt időszakban tévesen látott napvilágot az a hír, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság bírságolja a kereskedőket akkor, ha azok nem írják ki a területileg illetékes fogyasztóvédelmi hatóság helyes elérhetőségét az üzletben.

Ezzel összefüggésben tájékoztatjuk az érintett vállalkozásokat, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság nem büntet azért, mert a cég nem, vagy nem helyesen tüntette fel üzletében a fogyasztóvédelmi esetekben is eljáró járási hivatal címét, hiszen ilyen jogszabályi kötelezettsége a vállalkozásoknak nincs.

Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív Díj Pályázat 2017

2017. február 14.

A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület elnöksége és a Gran Prize Díjbizottság meghirdette a Gran Prize Innovációs Díjat, amely bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő innovatív megoldást, projektet, munkát jutalmaz a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés, fejlesztés és oktatás területéről.

Felhívás 3 millió forint alatti törzstőkéjű korlátolt felelősségű társaságoknak

2017. február 13.

A 2016. évi I. törvénnyel módosított 2013. évi CLXXV. törvény rendelkezései szerint azon korlátolt felelősségű társaság, amely jegyzett tőkéje nem éri el a hárommillió forintot, legkésőbb 2017. március 15-éig köteles a törzstőkéjét megemelni vagy átalakulásáról, egyesüléséről dönteni azzal, hogy a tőkeemelésről a Ptk. rendelkezéseinek alkalmazásával határozhat

Üzemlátogatás az Ajkai Elektronikai Kft.-nél

2017. február 9.

2017. február 8-án az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola 6. osztályos tanulóinak nyílt lehetősége, hogy ellátogasson az Ajkai Elektronikai Kft.-hez.

REACH-regisztrációs kötelezettség a vegyi anyagot gyártó/importáló vállalkozásoknak

2017. február 7.

A REACH-rendelet egy európai uniós rendelet, amelynek célja, hogy az uniós vegyipar versenyképességének javítása mellett fokozza az emberi egészség és a környezet védelmét a vegyi anyagok által potenciálisan okozott kockázatokkal szemben. Az állatkísérletek számának csökkentése érdekében támogatja az anyagok veszélyértékelésének alternatív módszereit is. Amennyiben évente egy tonnánál több vegyi anyagot gyárt, vagy hoz be az Európai Unióba egy vállalkozás, akkor előfordulhat, hogy a REACH-rendelet értelmében regisztrációs kötelezettsége van, amit 2018. május 31-ig kötelező megtennie.

III. Ezermester vetélkedő Ajkán

2017. január 30.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Ajkai Borsos Miklós Általános Iskola Technika Munkaközösségével közösen ismét megszervezte az Ezermester vetélkedőt Ajkán.

Széchenyi Kártya hitelek akár 0%-os nettó kamattal

2017. január 26.

A Széchenyi Kártya Program hiteltermékeinek nettó kamatai ismét csökkentek, így többek között a Beruházási Hitel 0%-os nettó kamattal érhető el.

A Program 2002-es bevezetése óta, de a hazai vállalkozói hitelpiac történelmében sem volt még példa arra, hogy bármely hitel éves kamatszintje elérte vagy megközelítette volna a 0%-os szintet, így a Széchenyi Kártya Program rendkívül kedvező, egyedülálló pénzügyi konstrukciókat nyújt a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.

Építőipar - kötelező tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás

2017. január 13.

Az 1997. évi LXXVIII. törvény (Étv.) 2013. január 1-je óta hatályos egyik szakasza már korábban is lehetővé tette, hogy a vállalkozó kivitelezői tevékenység folytatásához kormányrendelet felelősségbiztosítást írjon elő, de végül a hivatkozott kormányrendelet nem született meg. Az Étv. egyik 2016. évi módosítása az Étv. 32. §-át – 2016. szeptember 1-jei hatállyal – azzal egészítette ki, hogy az egyszerű bejelentéssel létesülő lakóépületek esetében az építészeti-műszaki tervezői tevékenységet kormányrendelet szerinti módon felelősségbiztosításhoz kötné. Az Étv. felhatalmazása alapján a kötelező felelősségbiztosítást, több jogszabály módosításával a 353/2016. (XI. 18.) Korm. rendelet vezette be.

A MEKH-nél kell bejelenteni az energetikai szakreferenseket

2017. január 11.

2016. december 21-től kötelező egy független energetikai szakreferens igénybe vétele a jelentős energiafogyasztású gazdálkodó szervezetek számára. A szakreferenseket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál kell bejelenteni.

SZAKMÁRA FEL! 2017

2017. január 6.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Szakmára fel!” címmel többfordulós szakmaismereti vetélkedőt hirdet Veszprém megye általános iskoláinak felső tagozatos tanulói részére.