Üdvözöljük a

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
222324252627
293031    

KIADÓ IRODA

2016. július 1.

Veszprémben, a Kossuth u. 10. sz. alatti irodaház IV. emeletén 47 m2-es iroda kiadó.

 

További információ:

tel.: +36 88 814 112

e-mail: pallosi.krisztina@veszpremikamara.hu

Elindult a KKV-k informatikai képességeinek fejlesztését valamint versenyképességük javítását célzó kamarai program

2016. február 10.

Az MKIK vezetésével megvalósuló programról részletesebben a területi kamaráknál, illetve az alábbi sajtóközleményből tájékozódhatnak.

 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Erasmus Fiatal Vállalkozóknak - pályázat

2016. március 1.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) pályázatot hirdet leendő, új és tapasztalt vállalkozók részére az Európai Bizottság által támogatott Erasmus Fiatal Vállalkozóknak programban való részvételre.

Az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak egy határokon átnyúló program, amely fiatal vagy leendő vállalkozásoknak nyújt lehetőséget arra, hogy a programban résztvevő országokban működő tapasztalt cégektől aktív munkavégzés keretében tanulhassanak.

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

2016. augusztus 25.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által 2001-ben alapított „Magyar Kézműves Remek” címre 14. alkalommal pályázhatnak az érdeklődők. A kiemelkedő minőségű kézműves termékek díjazásának célja a magyar kézműves hagyományok és adottságok jobb hasznosítása, a piaci lehetőségeinek feltárása, bővítése, a magyar vállalkozói kultúra, és a kézműipari szakma rangjának elismerése.

Vorarlbergi állásbörze szezonális munkavállalóknak

2016. augusztus 24.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az általa működtetett Europe Direct Tájékoztató Központ együttműködésben az ausztriai Vorarlberg tartomány gazdasági kamarájával (WKO) és munkaerő-piaci szolgálatával (AMS) állásbörzét szervez vendéglátó-ipari szakemberek számára, akik a téli síszezonban Ausztriában kívánnak munkát vállalni.

Koreai Beszállítók Könyvtára - díjtalan beszállítókeresés támogatása folyamatos frissítéssel

2016. augusztus 24.

A Koreai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltsége, a KOTRA Budapest kidolgozta a Koreai Beszállítók Könyvtárát. A több mint 1000 beszállítóról részleteket tartalmazó, folyamatosan bővülő, díjtalanul használható tematikus gyűjtemény célja, hogy minden egyes iparághoz minél több potenciális beszállítóról tudjon bő információkat adni.

Direkt marketing konferencia és workshop kkv-k számára

2016. augusztus 18.

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) tisztelettel meghívja Önt az "A termék útja az ötlettől a vásárlóig" elnevezésű szakmai konferenciára és workshopra 2016. szeptember 20-án az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központba.

Új címkézési szabályozás az élelmiszerek, italok és táplálék-kiegészítők piacán

2016. augusztus 16.

Az amerikai Food and Drug Administration (FDA) 2016. július 26-tól új szabályozást vezetett be az élelmiszerek, italok és táplálék-kiegészítők piacán, mely szabályok betartása érinti az USA-ba exportáló magyar vállalkozásokat is.

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában 2016

2016. augusztus 8.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közreműködésével ismét kiadta tájékoztató kiadványát „Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában – 2016” címmel. A segédlet mind a határon átnyúló tevékenységet folytatóknak, mind a céget/telephelyet létesíteni kívánóknak nyújt információkat.

Július 23-ától hatályos a településkép védelméről szóló törvény

2016. augusztus 4.

Az Országgyűlés elfogadta a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvényt (Településképi törvény), mely ide kattintva olvasható a Magyar Közlöny 2016. évi 90. számában.

Építőipari törvények és rendeletek változásai

2016. augusztus 1.

Az alábbi cikkben felsorolva megtekinthető, hogy milyen törvényeket/rendeleteket érintő módosító szabályok születtek többek között az építésfelügyelet feladataival és az építésfelügyeleti bírsággal kapcsolatban.

Koreai üzleti kiállítások

2016. július 14.

A Koreai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltsége (KOTRA Budapest) díjtalan és kötelezettségmentes segítséget nyújt vállalkozásoknak iparágtól függetlenül koreai beszállítók felkutatásában. A KOTRA Budapest összeállította a legjelentősebb koreai kiállítások listáját, benne jelölve a megjelenések anyagi támogatásának mértékét is.

Egyszerű bejelentés - tájékoztatók építtetők, tervezők részére

2016. július 11.

A lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016. (VI. 13.) Korm. rendelete alapján az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység bejelentése 2016. július 1. napjától az elektronikus építési napló készenlétbe helyezésével valósul meg. A Miniszterelnökség és a Lechner Tudásközpont is közzétett az egyszerű bejelentésre vonatkozó tájékoztatót.

MKIK EU hírlevél 2016. 12. szám

2016. július 9.

Az MKIK EU hírlevél témái: EU és Kína ötéves együttműködési terve,lemondott John Hill brit uniós biztos,  6,7 milliárd € a közlekedési infrastruktúrák fejlesztésére, nyilvános konzultáció a kölcsönös elismerésről szóló rendeletről, új tudásközpont a migrációs és demográfiai adatok kezelésére.

Együttműködés a duális képzés területén az Óbudai Egyetem és a kamara között

2016. július 4.

A duális képzés minél szélesebb körű elősegítése céljából együttműködési megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Az együttműködés keretében a kamara partnerséget és együttműködést ajánl a tudományos élet szereplői, az egyetemi hallgatók, a kutatók és a vállalkozások összekapcsolására, az egyetem pedig aktív szerepet vállal a felsőfokú egyetemi képzés és a gyakorlati életben használt ismeretek azonos értékrendszer mentén történő működtetésében.

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Önkormányzat és a kamara

2016. június 29.

A korábbi szakmai együttműködések formalizálása és erősítése érdekében együttműködési megállapodást írt alá Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, valamint dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

FELHÍVÁS - Felelősség a Közösségért és Környezetért Díj

2016. július 18.

A „Felelősség a közösségért és a környezetért” díjat a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen adományozza annak a Veszprém megyei társas vagy egyéni vállalkozásnak, amely tagja a Kamarának, és közvetve vagy közvetlenül a megyéhez kötődő kiemelkedően jelentős munkával, cselekedetével példaértékű eredményeket ért el a Veszprém megyében élő lakosok életminőségének javításában, és hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez.

 

Kérjük, 2016. október 31-i beérkezési határidőig tegye meg javaslatát az Ön által jelölt vállalkozó személyre vagy vállalkozásra (a mellékelt nyomtatvány felhasználásával).

Vámfelfüggesztésre és -kontingensre vonatkozó kérelmek benyújtási határideje

2016. augusztus 25.

A 2017. július 1-jétől érvénybe lépő új, vagy módosítandó autonóm vámfelfüggesztésekre és vámkontingensekre vonatkozó kérelmeket legkésőbb 2016. augusztus 30-ig kell eljuttatni a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kereskedelempolitikai és Világgazdasági Főosztálya keretében működő Vámtarifa Bizottság titkárságára elektronikus formában.

Kérdőíves felmérés vállalkozások részére

2016. augusztus 24.

Az előttünk álló Európai Uniós támogatási időszak a magyar nemzetgazdaság fejlesztésének vissza nem térő lehetőségét tartogatja. A Széchenyi 2020 fejlesztési terv és a pályázati forrásai a hazai kis- és közepes vállalkozások versenyképessége terén meglevő elmaradásunk felszámolását célozza.

A források igénybevételével az új technológiák bevezetése, új termékek kifejlesztése és a kkv-k vezetés-szervezési, működési fejlesztései lesznek megvalósíthatóak, a közös cél pedig az új - elsősorban külföldi - piacokra való belépés és mélyebb integráció.
Miközben a nagyvállalatok körében ezek a pályázati lehetőségek már ma is igen népszerűek, fennáll annak a veszélye, hogy a kkv-k kevésbé lesznek képesek a források bevonására, vagy ha mégis, akkor eltérő mértékben és sikerességgel teljesítenek majd.


A veszprémi Pannon Egyetemen végzett kutatás középpontjában annak előrejelzése áll, hogy a KKV szektor milyen mértékben lesz képes felhasználni az Európai Uniós forrásokat a 2020-ig terjedő időszak alatt.

Felvonókat gyártó, importáló, forgalmazó és beszerelő vállalkozások figyelmébe

2016. augusztus 24.

Megjelent a 28/2016. (VIII. 23.) NGM rendelet a felvonók és a felvonókhoz készült biztonsági berendezések biztonsági követelményeiről és megfelelőségének tanúsításáról a Magyar Közlöny 2016/123. számában.

Békéltető testületi közlemény

2016. augusztus 23.

A Veszprém Megyei Békéltető Testület tájékoztatja a fogyasztókat, hogy a Veszprém, Radnóti tér 1. fszt. 115.-116. irodában a személyes tanácsadás 2016. augusztus 30-án és szeptember 6-án szünetel. A fogyasztói panasz beadványokat a kamara titkárságán (I. em. 208. iroda)  lehet leadni.

Változások a TEÁOR-besorolásban

2016. augusztus 18.

Az 1893/2006/EK rendelet alapján 2008. január 1-jétől a TEÁOR’08-at alkalmazzuk a gazdasági egységek tevékenységeinek meghatározására. A KSH elkészítette a TEÁOR’08 tartalmi meghatározásainak 2016. évi változatát. A változások listája megtekinthető, valamint szöveg vagy kód alapján továbbra is kereshető a tevékenységek magyarázata.

Az OFA meghirdette az „Év Felelős Foglalkoztatója 2016” című pályázatot

2016. augusztus 11.

Mutassa be elkötelezettségét és kiemelkedő sikereit!

 

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával és a HR portállal együttműködve pályázatot hirdet az "Év Felelős Foglalkoztatója 2016" címmel. Legyen startup vagy globális szervezet, ez egy egyedülálló lehetőség, hogy bemutassa erőfeszítéseit és eredményeit, országos elismerést szerezzen, megismerje mások gyakorlatait és hosszútávú kapcsolatrendszert építsen ki.

Egyéni vállalkozók jövedelme és járulékfizetése - friss információs füzet

2016. augusztus 8.

A NAV frissítette a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók jövedelmének meghatározására és járulékfizetésére vonatkozó, alapvető szabályokat tartalmazó információs füzetét.

Tájékoztatás EKÁER változásról

2016. augusztus 1.

2016. augusztus 1-jétől nem a jármű megengedett összes tömege, hanem a szállítmány súlya határozza meg, hogy kell-e ekáerszám a fuvarra. Az ellenőrző rendszerbe eddig több mint 56 ezren regisztráltak.

EKÁER tájékoztató - előadásanyag

2016. július 21.

Nagy érdeklődés mellett került megrendezésre a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében az aktuális EKÁER módosításról szóló tájékoztató előadás.

Megjelenési lehetőség Veszprém megye térképen

2016. július 13.

A Magyar Térképház Kft. közreműködésével egy új, pontosított Veszprém megyei térkép készül kiadásra. A térkép, amely hajtogatott és plakát formátumban is megjelenik, megtalálható lesz Veszprém közintézményeiben és természetesen a hirdetők számára is biztosít megjelenési lehetőséget.

Július 1. napjától új jogszabály alapján történik az egyszerű bejelentés

2016. július 11.

A 456/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet rendelkezései értelmében a 300 m2 összes hasznos alapterületet meg nem haladó lakóépületek építése egyszerű bejelentés alapján történhet 2016. január 1. napjától. A jogszabályalkotó felismerte a jogszabálycsomag hiányosságait és a januári változások óta dolgozott azok korrigálásán és pontosításán. 2016. július 1. napjától új szabályrendszer lép életbe. (forrás: epitesijog.hu)

Információs honlap ausztriai kiküldetésre

2016. július 6.

Az információs honlapot az Osztrák Szövetségi Munkaügyi, Szociális és Fogyasztóvédelmi Minisztérium és az Osztrák Építőipari Szabadságpénztár (BUAK) üzemelteti. Német és angol nyelven tekinthető meg.

Iskolarendszeren kívüli képzésben támogatható szakképesítések 2016. július 1-től

2016. július 1.

Az Nemztei Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal oldalára felkerültek az Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságok (MFKB) javaslatai alapján a felnőttképzésben 2016. június 1-től támogatható szakképesítések, megyei bontásban.

Az iskolarendszeren kívüli képzésre  vonatkozó javaslatok 2016. június 1-től egy évig terjedő időszakra vonatkoznak.