Országos rendezvénynaptár

<< 2014 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29     

Erasmus +, az Európai Unió új oktatási, képzési, ifjúsági és sportprogramja

2014. szeptember 29.

Az Európai Bizottság közzétette az Erasmus+ pályázati útmutatóját. Az Erasmus+ program magába olvasztja az összes jelenlegi uniós oktatás -, szakképzés- és ifjúság-támogatási rendszert.

Az orosz importtilalom hatása az európai vállalatokra

2014. szeptember 26.

Az európai vállalatok már érzik az orosz gazdasági embargó hatásait. Az Oroszország által egy év időtartamra bevezetett tilalom augusztus 6. óta van érvényben.

80 millió euró az internetes platformok felpörgetésére

2014. szeptember 24.

Az Európai Bizottság elindította FIWARE Accelerator elnevezésű programját. 80 millió euróval támogatják az olyan kis- és középvállalkozásokat, startupokat és internetes vállalkozásokat, melyek FIWARE-technológiát alkalmaznak.

A munkavállalói mobilitás ösztönzése - válasz az uniós munkaerőpiaci kihívásokra

2014. szeptember 23.

A népesség elöregedése által kiváltott hatások kezelése érdekében az EU fontosnak tartja a mobilitást és a migrációt. Ez a fő következtetése a Bizottság és az OECD "A gazdasági migráció és a munkaerő-piaci igények összeegyeztetése" című, közös jelentésének.

A szakképzés növekvő jelentősége az Európai Unióban

2014. szeptember 22.

Súlyos paradoxon: munkanélküliség eddig soha nem látott méreteket ölt a tagállamokban, főként a fiatalok körében, másrészt a vállalkozók véleménye szerint nehéz jól képzett munkaerőt találni.

Bizottsági javaslatok az állati és emberi egészség javítása érdekében

2014. szeptember 18.

A Bizottság javaslatokat fogadott el az állatgyógyászati készítményekre és a gyógyszeres takarmányokra vonatkozóan. E javaslatok célja az állatok egészségének és jóllétének javítása, az antimikrobiális rezisztencia leküzdése az Európai Unióban, valamint az innováció előmozdítása.

Rekordösszeg az európai közlekedés fejlesztésére

2014. szeptember 17.

Az Európai Bizottság felhívást intézett a tagállamokhoz, hogy nyújtsanak be projektjavaslatokat az európai közlekedési összeköttetések korszerűsítésére, az e célra előirányzott 11,9 milliárd eurónyi forrás felhasználására.

Jelentés az ipari versenyképességről

2014. szeptember 26.

Az Európai Bizottság éves jelentéseket készít a versenyképességről, hogy tényeken alapuló mutatókkal segítse az uniós és tagállami szakpolitikák kialakítását.

EU egységes kutatási piaca most már a nemzeti reformoktól függ

2014. szeptember 24.

A kutatók és a tudományos ismeretek szabad mozgását lehetővé tevő Európai Kutatási Térség (EKT) megvalósításának feltételei már biztosítottak európai szinten. Most tagállami szinten kell végrehajtani a szükséges reformokat annak érdekében, hogy az EKT működőképessé váljon.

Kihirdették az uniós kkv-támogató eszköz első 155 kedvezményezettjét

2014. szeptember 23.

Az Európai Bizottság közzétette annak a 155 kis- és középvállalkozásnak (kkv) a listáját, amelyek elsőként fognak részesülni az új, 3 milliárd eurós kkv-eszköz támogatásaiból.

Vállalkozók Európai Parlamentje (EPE) 2014

2014. szeptember 22.

2014. október 16-án harmadik alkalommal ülésezik a Vállalkozók Európai Parlamentje (European Parliament of Enterprises/EPE) Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris üléstermében.

Átmegy Juncker Bizottsága az első nagy vizsgán?

2014. szeptember 18.

Szeptember 29-től hallgatják meg az európai biztosjelölteket az EP szakbizottságai. Hivatalba lépésük előtt az európai biztosoknak ugyanis a portfóliójukkal foglalkozó szakbizottságok előtt kell bizonyítaniuk rátermettségüket és szakmai felkészültségüket.

Hogyan tehetjük az EU-t a kkv-k számára előnyösebbé? - konzultáció

2014. szeptember 17.

Ez a kérdés áll a Bizottság által indított konzultáció középpontjában, amelyet azért kezdeményezett, hogy fokozza az európai kisvállalkozói intézkedéscsomag hatékonyságát.

Határozottabb fellépéssel az ipar versenyképességéért

2014. szeptember 16.

A jelenlegi nehéz gazdasági környezet ellenére az uniós feldolgozóipar számos, a gazdasági növekedés fellendítésének szolgálatába állítható adut tartogat a versenyképesség terén.