Országos rendezvénynaptár

<< 2014 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151617181920
21
22232425262728
2930     

Átmegy Juncker Bizottsága az első nagy vizsgán?

2014. szeptember 18.

Szeptember 29-től hallgatják meg az európai biztosjelölteket az EP szakbizottságai. Hivatalba lépésük előtt az európai biztosoknak ugyanis a portfóliójukkal foglalkozó szakbizottságok előtt kell bizonyítaniuk rátermettségüket és szakmai felkészültségüket.

Hogyan tehetjük az EU-t a kkv-k számára előnyösebbé? - konzultáció

2014. szeptember 17.

Ez a kérdés áll a Bizottság által indított konzultáció középpontjában, amelyet azért kezdeményezett, hogy fokozza az európai kisvállalkozói intézkedéscsomag hatékonyságát.

Határozottabb fellépéssel az ipar versenyképességéért

2014. szeptember 16.

A jelenlegi nehéz gazdasági környezet ellenére az uniós feldolgozóipar számos, a gazdasági növekedés fellendítésének szolgálatába állítható adut tartogat a versenyképesség terén.

Európai Örökség Napok Európa-szerte

2014. szeptember 12.

Az idei Európai Örökség Napok Program keretében szeptemberben ötven országban több millió látogató több ezer történelmi és kulturális helyszínt tekinthet meg ingyen, továbbá számos nem látogatható helyszínt is megnyitnak a nagyközönség számára.

Hogyan változott meg az élet az EU-ban az elmúlt 35 évben?

2014. szeptember 11.

A választások után megkezdte munkáját az új összetételű Európai Parlament, és az Európai Bizottság is megalakul hamarosan. Egy Időgépbe beszállva 35 évet repülhet vissza, és kiderül, mennyit változott Európa az első közvetlen EP-választás óta.

Tapasztalatcsere az uniós belső piac működéséről KKV-k számára

2014. szeptember 10.

Az Európai Bizottság (EB) kezdeményezése alapján 2014 őszétől 2015 tavaszáig Európa különböző városaiban 21 konferenciát és tematikus workshopot rendeznek, hogy az érintettek megoszthassák az uniós belső piac működésével kapcsolatos tapasztalataikat.

Döntsd le a falakat ! - Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az ARC szabadtéri kiállítása

2014. szeptember 10.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az ARC közös kreatív pályázatot hirdetett „Döntsd le a falakat!” címmel, a berlini fal leomlásának 25. évfordulójára emlékezve. A pályázat kiírók óriásmolinókon mutatják be a nyílt pályázat útján beérkezett alkotások legjobbjait.
 

Bizottsági javaslatok az állati és emberi egészség javítása érdekében

2014. szeptember 18.

A Bizottság javaslatokat fogadott el az állatgyógyászati készítményekre és a gyógyszeres takarmányokra vonatkozóan. E javaslatok célja az állatok egészségének és jóllétének javítása, az antimikrobiális rezisztencia leküzdése az Európai Unióban, valamint az innováció előmozdítása.

Rekordösszeg az európai közlekedés fejlesztésére

2014. szeptember 17.

Az Európai Bizottság felhívást intézett a tagállamokhoz, hogy nyújtsanak be projektjavaslatokat az európai közlekedési összeköttetések korszerűsítésére, az e célra előirányzott 11,9 milliárd eurónyi forrás felhasználására.

A Juncker-Bizottság: erős és tapasztalt csapat a változásért

2014. szeptember 16.

Miután az Unió történetének egyik leginkább embert próbáló időszakát hagyta maga mögött, az új Bizottság számára a legnagyobb kihívást talán az jelenti majd, hogy meggyőzze a polgárokat: ezentúl minden másképp lesz.

Megalakulóban a Juncker-Bizottság

2014. szeptember 12.

Jean-Claude Juncker, a Bizottság megválasztott elnöke megküldte a biztosjelöltek jegyzékét Matteo Renzi olasz miniszterelnöknek, az Európai Unió Tanácsa soros elnökének.

Rekordévet zárt az Erasmus Európában

2014. szeptember 11.

Az Erasmus Magyarországon is a legnépszerűbb mobilitási program. 1997-es hazai indulása óta 45.000 hallgató és 11.500 felsőoktatási munkatárs külföldi tapasztalatszerzését tette lehetővé.

Egyre jobban teljesítenek az európai fogyasztói piacok

2014. szeptember 10.

A legújabb felmérés szerint javulnak a feltételek az európai fogyasztói piacokon, bár a szolgáltatások és az energiaszektor területe némi aggodalomra ad okot. A Bizottság által legutóbb közzétett éves fogyasztói piaci körkép szerint az európaiak többsége elégedett az árupiacokkal.

Beruházás a tartós növekedésért és a munkahelyteremtésért: hatodik kohéziós fórum

2014. szeptember 9.

A magas szintű, hatodik kohéziós fórum keretében zajló eszmecserék központi témája az új uniós kohéziós politika kulcsszerepe az európai régiókban és városokban megvalósuló növekedés és munkahelyteremtés ösztönzésében.