Nyilvános konzultáció a Kisvállalkozói Intézkedéscsomagról (SBA)

2014. július 28.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indít a Kisvállalkozói Intézkedéscsomag (SBA)  felülvizsgálatáról, amelyre 2014 októberéig küldhetik meg az érdekelt felek véleményüket.

Mobiltelefon alkalmazás segíti a magyar fogyasztókat az utazásaik során

2014. július 24.

A nyári szabadságolások és nyaralásokhoz kapcsolódóan az Európai Fogyasztói Központok Hálózata (EFK-Hálózat, ECC-Net) – amelynek a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szervezetében működő Európai Fogyasztói Központ Magyarország is tagja - egy egyedülálló mobil alkalmazást készített, melynek neve „ECC-Net: Travel” .

A Parlament támogatja a litván euróbevezetést

2014. július 23.

Litvánia 2015. január elsején bevezetheti az eurót. Az Európai Bizottság javaslatával egybehangzó ajánlás az Európai Tanács júniusi ülésén az európai állam- és kormányfők politikai támogatását is élvezi.

Uniós intézkedések a szellemi tulajdonjogok védelmére

2014. július 21.

2003 és 2012 között több mint kétszeresére nőtt az új európai szabadalmi bejegyzések, lajstromozott közösségi védjegyek és közösségi formatervezési minták száma. A szellemi tulajdonjogokat sértő tevékenységek nagy száma azonban negatív hatással lehet e kedvező tendenciára.

Külföldre készül? Ne felejtse otthon európai egészségbiztosítási kártyáját!

2014. július 18.

Ha Ön hazájából egy másik EU-országba készül, érdemes kiváltania az egészségbiztosítási kártyát, mert szükség esetén azzal könnyebb lesz ott orvoshoz vagy kórházba mennie, időt és pénzt takaríthat meg vele.

Még nagyobb @-térkép

2014. július 16.

Kíváncsi vagy, hogyan mondják az egyes EU országokban az elektronikus címekben a @-jelet? A korábban elkészített @-térképet most megújult, kibővített formában lehet tanulmányzni. Ezen már nemcsak az EU országaiban használatos megnevezések szerepelnek, hanem a többi európai ország helyi változata is a @-jelre.

Autóval Európában - mire kell felkészülni?

2014. július 15.

Hol, és mennyi alkoholt szabad fogyasztani? Hol ingyenesek az autópályák és hol kell fizetni? Van-e sebességkorlátozás ott, ahova utazok? Körülbelül mennyit kell költeni az üzemanyagra a nyaralás során?

Ezekre a kérdésekre válaszként készítették el ezt az infografikát.

Öt magyar alelnök az EP-szakbizottságok élén

2014. július 25.

Az Európai Parlament (EP) szakbizottságai megválasztották elnökeiket és alelnökeiket, akik megbízatása a következő két és fél évre szól. Az EP jogalkotó munkáját húsz állandó szakbizottság és két albizottság végzi.

Információnyújtás EU-piacra kilépni kívánó vállalkozások számára

2014. július 24.

Az Európai Bizottság támogatásával útjára indult a „KKV nemzetköziesítési webportál”, melynek célja, hogy egy helyen összesítse a nemzetközi tevékenységet támogató uniós, nemzeti és regionális szolgáltatók, köztük kereskedelmi és iparkamarák elérhetőségeit.

Csobbanj Európával! - Roadshow Balatonfüreden

2014. július 22.

Az EU magyarországi tájékoztató irodái (Europe Direct irodák) strandturné keretében immár ötödik alkalommal állnak nyitva az érdeklődők előtt a legnépszerűbb hazai strandokon.

 

2014. augusztus 4-én 10 és 18 óra között
a balatonfüredi Kisfaludy strand lesz a roadshow helyszíne.

Elégedett a Europe Direct irodák szolgáltatásaival?

2014. július 21.

Itt a lehetőség az értékelésre. Milyen információ reményében fordult az Önhöz közel lévő Europe Direct iroda munkatársaihoz? Elégedetten távozott? Szívesen igénybe veszi a jövőben is az iroda szolgáltatásait? Miről szeretne jobban informálódni?

Zöld akcióterv a KKV-k számára

2014. július 17.

Az Európai Bizottság elfogadott egy közleményt „Zöld cselekvési terv a KKV-k részére” címmel. A cselekvési tervet egy 34 konkrét intézkedésből álló dokumentum kíséri. Az uniós kezdeményezés célja, hogy segítse a KKV-kat a zöld gazdaságban rejlő üzleti lehetőségek kiaknázásában.

A Parlament Jean-Claude Junckert választotta a Bizottság elnökéül

2014. július 16.

Az Európai Parlament július 15-én 422 szavazattal, titkos voksolással Jean-Claude Junckert választotta az Európai Bizottság elnökéül. Juncker november elsején lép hivatalba, megbízatása öt évre szól. A megválasztásához legalább 376 szavazatra volt szükség.

Az EU a „zöld” munkalehetőségek kiaknázását szorgalmazza

2014. július 14.

A „zöld” munkahelyek – vagyis az olyan munkalehetőségek, amelyeknél az információ- vagy az anyagfeldolgozás, illetve a technológiai eljárások során a környezet védelme fontos szempontnak minősül – egyre nagyobb teret nyernek Európában. Az EU becslése szerint a környezetbarát gazdaság 2020-ig 20 millió munkahelyet teremthet.