Crowdfunding, avagy a közösségi finanszírozás

2015. február 27.

Az Európai Bizottság 2015 februárjában egy gyakorlati útmutatót tett közzé a kis- és középvállalkozások számára, hogy ismertesse a sokaknak még ismeretlen „közösségi finanszírozás” (crowdfunding) eszközében rejlő lehetőségeket.

Friss Eurobarometer-jelentés a magyar lakosság véleményéről

2015. február 26.

Az Európai Bizottság rendszeresen felméri az Európai Unió polgárainak vélekedését az Unióról és európai kérdésekről. Továbbra is erős a bizalom az uniós intézményekben, Magyarországon ez az EU átlag feletti.

Erasmus+ diákhitel a külföldön megszerzendő mesterfokozathoz

2015. február 24.

Az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Alap pályázatot tett közzé olyan bankok számára, melyek csatlakozni kívánnak a mesterszakos hallgatóknak kialakított, új Erasmus+ hitelgarancia eszközhöz.

EU-s társfinanszírozás: megújult óvodák

2015. február 20.

A „Szociális városrehabilitáció Veszprémben” című, 1,2 milliárd forintos beruházást felölelő projekt Ringató Körzeti Óvoda Erdei-, Kuckó Tagóvodáinak belső átalakítását érintő részét adták át ünnepélyesen, február 19-én.

EU-s fejlesztés: “Struktúraváltás a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt-nél”

2015. február 19.

A mintegy ötmilliárd forint értékű struktúraváltás végéhez ért a megyei kórház, melynek utolsó elemeit február 17-én adták át hivatalosan.

112 - az Európai Segélyhívó Szám

2015. február 18.

Az Európai Bizottság megállapításai szerint a tagállamok 2014-ben nem léptek előrébb abban, hogy pontosan behatárolják a segítséget kérő telefonáló tartózkodási helyét.

Elfogadták a legnagyobb magyar és EU-s operatív programot

2015. február 16.

A magyarországi kkv-k versenyképességének javítását célzó beruházási programot fogadott el pénteken az Európai Bizottság. A nemzeti társfinanszírozással együtt közel 9 milliárd eurós keret a kis- és középvállalkozások kutatási, innovációs és munkahely-teremtési képességének javítását célozza.

Startol az energiaunió

2015. február 12.

Az Európai Bizottság megkezdte energiaunióval kapcsolatos tevékenységét. Az egységes energiapiac létrehozásának célja az energia-előállítás, -szállítás és -fogyasztás uniós szintű reformja.

Fejlesztések Európai Éve - Európai Segélyezési Önkéntes program

2015. február 11.

Az Európai Segélyezési Önkéntes program a Bizottság kezdeményezése, ami az EU önkénteseit segíti a világ segélyezési projektjeiben való részvételben. 2015 és 2020 között több, mint 18000 lehetőséget kínál a program.

EYD - folytatódik az EP fotópályázata

2015. február 9.

A fejlesztés és nemzetközi segélyezés európai éve (EYD) alkalmából 2015-ben ismét fotópályázatot hirdet az Európai Parlament. Szeptemberig minden hónapban egy-egy, a fejlesztéspolitikához kapcsolódó téma kapcsán várjuk a fotókat. A legjobb pályaművek beküldői Strasbourgban, az EP plenáris ülésén készíthetnek majd képsorozatot.

A Juncker-Bizottság 1 milliárd euróval támogatja a fiatal munkanélkülieknek szánt programokat

2015. február 27.

Az Európai Bizottság egymilliárd euró rendelkezésre bocsátását javasolta az ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezés keretében. Ez a változtatás akár a harmincszorosát is jelentheti a tagállamok által az ifjúsági foglalkoztatás fellendítésére felhasználandó előfinanszírozási összegnek. 

Energiaunió: biztonságos, fenntartható, versenyképes és megfizethető energia valamennyi európai számára

2015. február 26.

Ideje létrehozni az egységes energiapiacot Európában. Az Európai Bizottság 2015. február 25-én meghatározta azt a stratégiát, amellyel Juncker elnök iránymutatásainak kiemelt prioritását, a rugalmas energiaunió és a jövőbe mutató éghajlat-politika megvalósítását kívánja elérni.

Igazságosabb és átláthatóbb adóügyi megközelítést tervez uniós szinten az Európai Bizottság

2015. február 24.

Az Európai Bizottság a mai napon nagyra törő tervek megvalósításába kezdett az adókikerülés és az agresszív adótervezés elleni küzdelem jegyében. 

Eurochambres összefoglaló – Vállalkozói készségek képzése a kamarai hálózatban

2015. február 19.

Az Eurochambres 2014 végén összegyűjtötte azokat a kamarai jó gyakorlatokat, amelyek a vállalkozói készségek képzésében példát mutathatnak a kamarai hálózat számára.

Tőkepiaci unió jöhet létre 2019-re az EU-ban

2015. február 18.

Zöld könyv kibocsátásával fordul érdemi szakaszba a tőkepiaci unió 2019-re történő létrehozására irányuló terv megvalósítása. A tőkepiaci unió a banki hitelezés mellett alternatív finanszírozási forrást jelenthet az európai cégek számára és eltörölheti a tőke országok közötti szabad áramlásának útjában álló akadályokat is.

Az Európai Bizottság csaknem 5 milliárd euró értékű beruházási programja

2015. február 17.

Az EU ezzel a programmal járul hozzá, hogy Magyarország régiói, városai és városi területei zöldebbé és élhetőbbé váljanak.

EB PRIORITÁSOK I. - Munkahelyteremtés, a növekedés és a beruházásösztönzés

2015. február 13.

A Jean-Claude Juncker által vezetett Bizottság elsődleges prioritása, hogy Európa gazdasága újra növekedési pályájára álljon, és lendületet kapjon a munkahelyteremtés – ám anélkül, hogy ennek eladósodás lenne az ára.

„Európai szörnyválogatott”

2015. február 12.

Ilyenkor tél vége felé a legtöbb európai országban Portugáliától Bulgáriáig, Olaszországtól Németországig találkozhatunk a magyarországi busókhoz hasonló teremtményekkel, akik a farsangi szezon végeztével jelennek meg a vidéki városok, falvak utcáin

Pénzügyi eszközök: új tanácsadó szolgáltatás

2015. február 9.

Az Európai Bizottság az Európai Beruházási Bankkal együttműködve elindította a fi-compass elnevezésű, az európai strukturális és beruházási alapok pénzügyi eszközeihez kapcsolódó, új tanácsadási szolgáltatását.