Üdvözöljük a

4 for EUrope középiskolai verseny 2018: Megyei csapat az ország legjobbja | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

4 for EUrope középiskolai verseny 2018: Megyei csapat az ország legjobbja

2018. december 15.

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Kapcsolattartói Irodája „4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt szervezett középiskolás diákoknak, amelynek 3 megmérettetése után megyei csapat bizonyult a legjobbnak. 

A győztes, RÁBA csapat (Türr István Gimnázium és Kollégium, Pápa)

 

A vetélkedőre országos szinten 211 négy fős csapat regisztrált.

 

Az első on-line fordulót követően régiónként a legjobb 10 csapat jutott be a regionális döntőkbe, amelyek időpontja november 22. volt minden régióban, egységesen.

A közép-dunántúli régióban Székesfehérváron került sor a megmérettetésre. Nagyon izgalmas és szoros versenyen volt, ahol a diákoknak nemcsak uniós ismereteikre, de kreativitásukra is szükségük volt.

A résztvevő csapatok közül 1 Komárom-Esztergom megyéből, 4 Fejér megyéből és 5 Veszprém megyéből érkezett.

 

Az első helyezettnek járó ausztriai tanulmányutat a REMETERÁKOK csapat (Veszprém, Vetési Albert Gimnázium) nyerte, a második helyezett csapat, a RÁBA (Pápa, Türr István Gimnázium és Kollégium) budapesti osztálykiránduláson vehet részt, míg a harmadik helyezett csapat, a TERMÉSZETI KATASZTRÓFÁK (Pápa Türr István Gimnázium és Kollégium) tagjai 1-1 ajándékcsomaggal gazdagodtak.

 

A 7 regionális forduló győztese, valamint a második helyen végzett csapatok kaptak meghívást az országos döntőre, aminek helyszíne Kecskemét volt, időpontja pedig 2018. december 14.

 

A végső megmérettetésen a RÁBA csapat (Pápa, Türr István Gimnázium és Kollégium) bizonyult a legjobbnak, így ők jutalmul az euroscola program keretében 2019-ben Strasbourgba utazhatnak tanulmányútra.