Üdvözöljük a

Az Erasmus+ virtuális lesz | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az Erasmus+ virtuális lesz

2018. március 26.

Az EU egyik ikonikus és legsikeresebb programja, az Erasmus+ mobilitási intézkedései között mától egy online verzió is megtalálható, hogy még több diák és fiatal között hozzon létre kapcsolatot az európai országokban és az EU déli szomszédságában.

Az Európai Bizottság 2018. március 15-én indította útjára az Erasmus+ virtuális csereprogramot, amelynek célja a kultúrák közötti párbeszéd elősegítése, valamint az elkövetkezendő két évben legalább 25 000 fiatal készségeinek fejlesztése digitális tanulási eszközök segítségével. A projekt az Erasmus+ program 33 tagországát, valamint a dél-mediterrán régió országait – azaz Algériát, Egyiptomot, Izraelt, Jordániát, Libanont, Líbiát, Marokkót, Palesztinát*, Szíriát és Tunéziát – fedi le.

 

Az Erasmus+ online változata kiegészíti a hagyományos mobilitási programot, és a jövőben a világ más régióira is kiterjeszthető.

 

Az Erasmus+ virtuális csereprogram moderált viták, nemzetközi projektcsoportok, virtuális szabadegyetemek és érdekképviseleti képzések révén kapcsolatba hozza egymással az európai országokból és az EU déli szomszédságából származó fiatalokat, ifjúságsegítőket, diákokat és tudományos dolgozókat. Például a különböző országokból származó fiatalok hetente egyszer összekapcsolódhatnak majd, hogy egy moderátor segítségével előre kiosztott felkészítő anyagok alapján megvitassanak olyan témákat, mint az aktuális gazdasági fejlemények vagy az éghajlatváltozás. 

Az összes tevékenység felsőoktatási programok vagy szervezett ifjúsági projektek keretében fog megvalósulni. Az Erasmus+ virtuális csereprogram már az előkészületek során komoly érdeklődést keltett az egyetemek és az ifjúsági szervezetek körében, és már 50 partnerségi kapcsolat jött létre, és 40 személy kapott képzést viták moderálására.

 

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

 

Forrás: ec.europa.eu