Üdvözöljük a

Így ünnepeljük a 30 éves Erasmus programot | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Így ünnepeljük a 30 éves Erasmus programot

2017. november 6.

A program számos lehetőséget kínál a felsőoktatási ösztöndíjaktól az önkéntességen és szakmai gyakorlaton át a nemzetközi projektekig az oktatás minden szektora számára. A Tempus Közalapítvány olyan programokat állított össze, amelyekkel minden résztvevőt  megszólíthatott.

 

 

Januárban keresték az Erasmus+ 30 arcait: Legyél Te az Erasmus+ 30 arca felhívásra több százan jelentkeztek. Volt Erasmus ösztöndíjasok, önkéntesek, szakmai gyakorlatos diákok, projektgazdák, tanárok, iskolaigazgatók közül választották ki a program arcait, akikről rövidfilmeket és online plakátokat készítettek.

Februárban egyetemi roadshow-ra indultak, amellyel 5 város 6 egyetemét látogattuk meg, és több mint 1200 hallgatóval találkoztak.

Májusban Erasmus+ Szabadegyetemet szerveztek, ahol volt ösztöndíjasok, az Erasmus+ 30 arcai tartottak inspiráló előadásokat, kiállítást szerveztek volt ösztöndíjasok emléktárgyaiból, és egy Erasmus+ party zárta az estét interaktív fényjátékkal. Az eseményen volt Erasmus szülinapi torta is, amelyet Szó Gellért cukrász készített.

A hónap végén pedig szakmai konferenciát tartottak az Erasmus+ összes szektora számára, és megmutattuk a program résztvevők életére gyakorolt hatását, miközben a résztvevők ízelítőt kaptak számos projekt szakmai eredményéből is.

A nyári fesztiválokat sem maradtak ki, ellátogattak az EFOTT-ra, a Campus Fesztiválra, a SZIGET-re és a Szegedi Ifjúsági Napokra is, ahol az izgalmas játékokon és nyereményeken kívül rengeteg választ nyújtottak a fiatalok személyre szabott, külföldi tanulással és ösztöndíjainkkal kapcsolatos kérdéseire.

Ősszel az Erasmus+ pályázatíró szemináriumokon várják az érdeklődőket. Országszerte több időpontban és helyszínen nyújtanak praktikus segítséget a leendő pályázóknak a 2018-as mobilitási és stratégiai partnerségi pályázatok elkészítésében.

 

Forrás: tka.hu