Üdvözöljük a

Új pályázati határidők az Erasmus+ programban | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Új pályázati határidők az Erasmus+ programban

2018. január 9.

A köznevelés, a szakképzés és a felnőtt tanulás területéről mobilitásokra február 1-ig, partnerségi együttműködésekre március 21-ig lehet pályázni. Az Európai Unió 2014-2020 között megvalósuló Erasmus+ programjába egyetemisták mellett diákok, iskolai csoportok, tanárok és szakemberek is bekapcsolódhatnak a köznevelési, a szakképzési, a felnőtt tanulási, valamint az ifjúsági szektorból.

2017-ben több mint 380 projekt nyert támogatást hazánkban, ami 18.000 fő nemzetközi tapasztalatszerzését teszi lehetővé. Az Erasmus program elindítása óta eltelt 30 évben bebizonyosodott, hogy az uniós támogatással megvalósuló együttműködésekben látványosan fejlődik a résztvevők nyelvtudása és személyisége, emellett a program segíti a fiatalok munkába állását, a pedagógusok módszertani megújulását, a szakképzésben új eszközök és technológiák megismerését, ezáltal pedig hozzájárul az oktatás és képzés minőségének fejlesztéséhez.

 

A 2018-as évre vonatkozó pályázati felhívások már megtalálhatók a Tempus Közalapítvány honlapján, ahonnan elérhető az Erasmus+ pályázati útmutató is.

 

Forrás: www.tka.hu