Üdvözöljük a

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 December >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
345678
9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Ingyenes megjelenési lehetőség az osztrák piacra készülő vállalkozásoknak

2018. október 24.

A Handelshaus Laszlovari-Thoma egy osztrák-magyar kereskedőház, amely 2017-től magyar kereskedelmi képviseletet működtet Grazban. 2018. szeptembertől ingyenes szolgáltatást nyújt azon magyar vállalkozások számára, melyek Ausztriában készülnek népszerűsíteni termékeiket, illetve szolgáltatásaikat. 

Román közbeszerzési összesítő és gazdasági hírek

2018. szeptember 18.

Gazdasági összefoglaló és közbeszerzési összesítő Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának összeállításában. (2018.09.03.-2018.09.09.)

Szeptemberben indul a Digitális Jólét Hitelprogram

2018. szeptember 7.

2018 szeptemberétől 0%-os, legfeljebb 200 millió forint összegű uniós forrású hitelt igényelhetnek digitális fejlesztéseikhez a hazai kis- és közepes, illetve startup vállalkozások. A hitelt a Magyar Fejlesztési Bank az MFB Pontok hálózatán keresztül közvetíti a vállalkozások számára.

Görögországi tenderkiírások

2018. július 24.

Ezen cikkben olvashatók az Athéni Magyar Nagykövetség által továbbított görög tenderkiírások.

Innovatív vállalkozásoknak szóló pályázat

2018. május 7.

Az EUREKA-program az EUREKA-tagállamok közös programjaként az innovatív vállalkozások nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektjeit támogatja. A program részeként megjelent a 2018. évi, mintegy 750 millió forintos keretösszeggel meghirdetett, közös német-magyar pályázat.

MKIK EU hírlevele - 2017. november

2017. november 24.

Az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének hírlevelében az alábbi aktualitások olvashatók: Az Európai Bizottság munkaprogramja a 2018-as évre, modern határregisztrációs rendszert vezetne be az EU, díjmentes online EU tanfolyam az uniós források felhasználásáról, a „Horizont 2020” kutatási és innovációs keretprogram 2018-2020 közötti céjai stb.

 

 

Vállalkozzon Hollandiában! – új online platform

2017. szeptember 14.

A holland kormány a holland kamarával együttműködésben létrehozott egy angol nyelvű online platformot azon európai cégek számára, amelyek Hollandiában szeretnének üzletelni, vállalkozást indítani vagy befektetni. Az egyablakos rendszeren keresztül minden olyan információ elérhető, amely a holland piacra belépni kívánó vállalkozásokat segítheti (szektorspecifikus információk, vállalkozás indításához szükséges tájékoztatás stb.). 

Svéd vállalat magyar beszállítókat keres

2017. augusztus 30.

Svéd, különböző felhasználási területekre (élelmiszeripar, hajózás, bányászat, légkondicionálás, hűtéstechnológia, gép ipar – gyártás technológia, stb.) ipari gépeket gyártó cég keres Magyarországról fémipari megmunkálással foglalkozó beszállítókat.

Horvát cég partnereket keres - energiatakarékos technológiai megoldások

2017. augusztus 10.

A horvát székhelyű "Envicon" cég, mely energiatakarékos technológiai megoldásokat (gáz és olaj) kínál, magyar partnereket (vevő, importőr, értékesítő) keres. A termékeit több ágazatban is hasznosítják, mint az autóiparban, vegyiparban, fémiparban, textiliparban, élelmiszeriparban stb.

 

Az OBI beszállítókat keres

2017. augusztus 1.

A barkácsáruházlán üzleteinek árufeltöltéséhez keres beszállítókat. Elsődleges célja, hogy az együttműködésben résztvevő tartós, megbízható beszállítói kapcsolatokon keresztül jó ár/érték arányú termékekhez jusson, ezért szigorú kritériumok alapján választja ki a partnereit.

Francia cég beszállítót keres - orvosi felszerelés

2017. június 26.

A Párizsi Nagykövetségtől érkezett megkeresés szerint a MEDISTOCK francia cég egyszer használatos orvosi felszerelés gyártására (kötszer, gumikesztyű, cipőhuzat, stb.) keres magyar beszállítót.

Horvátország Közútépítési és karbantartási programja a 2017-2020 közötti időszakra

2017. június 13.

A horvát kormány a 2017. május 11-i ülésén elfogadta Horvátország 2017-2020 közötti Közútépítési és Karbantartási Programját. Új autópályák építésére moratóriumot vezetnek be a már megkezdett projektek befejezéséig, kivéve azokra a beruházásokra, amelyek finanszírozása nagyrészt EU-s alapokból történik.

Pályázati felhívás II.: Duna Transznacionális program

2017. május 19.

Megjelent a Duna Transznacionális program második pályázati felhívása. Benyújtási határidő 2017. június 6.

A felhíváshoz kapcsolódó márciusi tájékoztató nap anyagai.

Horvát tenderfigyelő

2018. szeptember 18.

Mellékelten találhatók a legfrissebb horvát tenderkiírások, amelyek Magyarország zágrábi nagykövetségétől érkeznek. További információkérés: Magyarország Nagykövetség, Zágráb, mission.zgb@mfa.gov.hu

Bolgár üzleti ajánlatok

2018. szeptember 6.

EU és Új-Zéland kapcsolatok - vállalkozók véleményét kéri a Bizottság

2018. augusztus 28.

Az EU és Új-Zéland közötti szabadkereskedelmi tárgyalások megkezdéséhez kapcsolódva az Európai Bizottság kérdőívet tett közzé honlapján a vállalatok véleményének, Új-Zélanddal folytatott üzleti kapcsolatokból származó tapasztalatinak és problémáinak felmérésére.

Befektetési kiadvány Brazíliáról 2018

2018. július 5.

A Brazília iránt érdeklődő vállalkozások figyelmébe ajánljuk az ország befektetési és üzleti környezetéről szóló 2018-as hivatalos kiadványt.

Horvát cégek magyar partnert keresnek

2018. május 7.

A Pamel d.o.o zágrábi vállalkozás, amely orvosi műszereket gyárt, továbbá a Grafika Osijek d.o.o eszéki vállalkozás, amely grafikai tervezéssel és gyártással foglalkozik, magyar partnereket keres. (forrás: Horvátország magyar konzulátusa)

Az SSP Nemzetközi Külképviselet és a Handelshaus Laszlovari-Thoma ajánlata magyar vállalkozások számára

2018. március 20.

Alább tekinthető meg az SSP Nemzetközi Külképviselet és a Handelshaus Laszlovari-Thoma bemutatkozása és az osztrák piac iránt érdeklődő vállalkozásoknak szóló ajánlata.

Üzleti kapcsolatok építése Dél-kelet Ázsiában uniós támogatással

2017. október 16.

Az Európai Bizottság szervezésében és finanszírozásával megvalósuló ’EU Gateway - Business Avenues in South East Asia’ elnevezésű programsorozat 2018-ban is több üzleti missziót szervez a dél-kelet ázsiai térségben. A kezdeményezés alkalmanként más szektorra fókuszál, célja, hogy támogatást nyújtson az európai cégeknek az ázsiai piacra lépés kezdeti fázisában. 

Használt étolajat értékesítő vállalkozások figyelmébe

2017. szeptember 7.

Az Ingeniería Sustentable Ltda. chilei környezetvédelmi cég megbízható magyar beszállítókat keres, akik használt növényi olajat értékesítenek. A chilei cég a vásárolt olajat újrahasznosítja. Az érdeklődő vállalkozások a chilei nagykövetséghez fordulhatnak az alábbi elérhetőségeken.

 

 

 

Pályázati felhívás - autópályaépítés Bosznia-Hercegovinában

2017. augusztus 10.

A JP Autoceste FBiH pályázati felhívást tett közzé a bosznia-hercegovinai V/c korridor Poprikuše-Zenica Észak (Donja Gračanica) szakaszának és Ponirak-Vraca alszakaszára (összesen 2,65 km hosszú autópályaszakasz) vonatkozó szándéknyilatkozat, illetve előminősítés tételére.

Bérlőre váró üzemcsarnok Újkígyóson (Békés megye)

2017. július 19.

Újkígyós város pályázati forrásból hűtőház céljára alkalmas üzemcsarnokot épít, melybe bérlőt várnak. A részletes információkat a csatolt fájlokban találják.

Eligazító rendszerek - német cég magyar képviselete partnereket keres

2017. június 15.

A Consystec -német székhelyű- vállalat magyarországi vezérképviselete keres partnereket Magyarországon innovatív eligazító rendszereik kiegészítőinek gyártásához.

 

Chilei infrastrukturális projektek 2017-2021 között

2017. június 2.

A chilei Infrastruktúrafejlesztési Minisztérium (Ministerio de Obras Públicas) májusban közzétett angol nyelvű tájékoztatója szerint a 2017 -21 között tervezett nagy volumenű beruházási projektek a következők: