-

Országos rendezvénynaptár

<< 2015 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627
28
2930
31      

Erasmus Fiatal Vállalkozóknak

2015. július 8.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közvetítő szervezetként vesz részt az Európai Bizottság által támogatott Erasmus Fiatal Vállalkozóknak programban.

Az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak egy határokon átnyúló csereprogram, amely fiatal vagy leendő vállalkozásoknak nyújt lehetőséget arra, hogy a programban résztvevő országokban működő tapasztalt cégektől tanulhassanak.

EKÁER ügyfélszolgálat

2015. június 12.

Az EKÁER szabályozással kapcsolatos kérdéseiket az érdeklődő vállalkozások a NAV telefonos, online és személyes ügyfélszolgálatán keresztül, valamint levélben tehetik fel a hivatal szakembereinek.

Felmérés - Tudásmenedzsment stratégia alkotás

2015. augusztus 12.

A Pannon Egyetem és Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Pannon-Tudás-Park” című projekt keretében felmérést végez a megyében működő vállalkozások piaci, gazdasági helyzetével, működésével kapcsolatban.

Középfokú iprjogvédelmi tanfolyam

2015. augusztus 10.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala középfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít 2015. október 6-án.

Magyar nyelvű holnap az EU-s pályázatokról

2015. július 29.

50 milliárd forintnyi pályázattal indított magyar nyelvű honlapot a Magyar Fejlesztési Központ. A www.palyazatokmagyarul.eu az unióban elsőként mindenki számára elérhető, felhasználóbarát internetes felületen nyújt naprakész tájékoztatást a közvetlen uniós forrásokra pályázni kívánóknak. 

A fogyasztóvédelmi törvény legfontosabb változásairól

2015. július 28.

A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgytv.) legutóbbi módosítását július közepén fogadta el az országgyűlés. A módosítások közül a vállalkozásokat, cégeket érintő legfontosabb változásokat mutatjuk be, amelyek 2015. szeptember 11-től lépnek hatályba.

Veszélyes hulladék kezelésével kapcsolatos felmérés

2015. július 21.

A Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség felmérést készít a vállalkozások veszélyes hulladékkezelési gyakorlatáról. A vizsgálat célja a termelő és szolgáltató szektorok hiányosságainak felmérése és kompetenciájának fejlesztése.

Automotive Hungary 2015 - Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítás

2015. július 15.

Az AUTOMOTIVE HUNGARY Magyarország és Kelet-Közép-Európa egyetlen olyan nemzetközi szakkiállítása, ahol a járműgyártás teljes spektrumát felölelve képviseltetik magukat az ipar meghatározó és feltörekvő szereplői. Nemcsak a magyar, de a külföldi gyártók is érdeklődnek a rendezvény iránt.

Tudnivalók a diákok nyári foglalkoztatásáról

2015. július 9.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya tájékoztatást tett közzé a diákok nyári foglalkoztatásáról.

VIII. Szakma Sztár Fesztivál díjátadó a Parlamentben

2015. június 30.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara június 26-án a Parlament felsőházi termében díjátadó ünnepséget szervezett az áprilisi VIII. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyein legjobban szereplő, a szakmánkénti első három helyezést elért tanulók, gyakorlati felkészítő tanáruk és iskolájuk igazgatója, valamint a szakmák győzteseinek szülei részére. 

Felelősség a közösségért és környezetért díj FELHÍVÁS

2015. július 9.

A „Felelősség a közösségért és a környezetért” díjat a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése, és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen adományozza annak a Veszprém megyei társas- vagy egyéni vállalkozásnak, amely tagja a Kamarának, és közvetve vagy közvetlenül a megyéhez kötődő kiemelkedően jelentős munkával, cselekedetével példaértékű eredményeket ért el a Veszprém megyében élő lakosok életminőségének javításában, s hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez.

Ausztriai állásbörze megyei vendéglátóipari szakemberek számára a téli síszezonra

2015. augusztus 13.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az ausztriai Vorarlberg tartomány gazdasági kamarájával és munkaerő-piaci szolgálatával az idei évben is állásbörzét szervez vendéglátó-ipari szakemberek számára, akik a téli síszezonban Ausztriában kívánnak munkát vállalni.

Támogatott üzleti befektetési lehetőség Montenegróban

2015. augusztus 10.

A montenegrói kormányzat pályázatot hirdetett elsősorban kisebb külföldi befektetők montenegrói beruházásait elősegíteni hivatott támogatására.

Esztrich alkalmazási segédlet 2015

2015. augusztus 3.

A 2010-ben megjelent Padló MI 01 ESZTRICHPADOZATOK. Tervezés, kivitelezés, követelmények műszaki irányelv alapján 2013-ban összeállítottak egy néhány oldalas alkalmazási segédletet, amely egyszerűbbé és gyorsabbá tette az aljzatok és burkolatszerkezetek méretezését. Az „Alkalmazási segédlet esztrichpadozatok tervezéséhez” című segédlet kibővített, grafikailag áttervezett változata 2015 júniusában készült el, és regisztráció nélkül letölthető.

Eldördült a startpisztoly az új EU-s pályázatoknál

2015. július 28.

Július 9-től nyújthatják be pályázataikat a kis- és középvállalkozások (kkv) az első két GINOP kiírásra, amennyiben európai uniós források felhasználásával kívánják megvalósítani fejlesztési terveiket. Ugyanakkor az érintett vállalkozások csak abban az esetben indulhatnak eséllyel az európai uniós pályázati pénzek megszerzéséért, amennyiben képesek a szükséges önrész előteremtésére, valamint a felmerülő költségek előfinanszírozására. A probléma felismerését jelzi, hogy a pályázó cégek négyötöde tervezi banki segítség igénybe vételét projektjei finanszírozásához.

Az Európai Stratégiai Beruházási Alap a gyakorlatban

2015. július 24.

Az EP-képviselők júniusban szavazták meg a Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök nevével fémjelzett, beruházást ösztönző befektetési tervet. Az EuroparlTV videója bemutatja, hogyan fog a Juncker-terv legfontosabb része, a 315 milliárdos stratégiai beruházási alap beindulni és hogyan fogja megteremteni a beígért munkahelyeket.

Exportbővítési üzleti ajánlat

2015. július 20.

Világszínvonalú, tradicionális osztrák-olasz kárpitosbútor céghez tőkeerős magyar befektetőt, cégcsoportot keresnek.

Példakép Pályázat

2015. július 10.

Az immár harmadik alkalommal meghirdetett országos Példakép Pályázaton olyan 40 év alatti vállalkozókat keresnek, akiknek munkája példaértékű lehet a fiatal generációk számára és ösztönözheti őket álmaik megvalósítására, valamint saját vállalkozásuk beindítására.

Pályázat vállalkozóvá válást elősegítő támogatás igénybevételére

2015. június 29.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 17. §, továbbá a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerő-piaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII. 16) MüM rendelet 10. § alapján pályázatot hirdet vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra.