Megkezdte működését a nemzetköziesítési portál

2014. december 4.

A COSME program finanszírozásával elkészült és működik a KKV nemzetköziesítési portál, melynek célja, hogy egy helyen összesítse a létező összes, exporttevékenységet támogató uniós, nemzeti, regionális szolgáltató elérhetőségeit.

A kamara ügyfélfogadása decemberben

2014. december 2.

Felhívjuk a Tisztelt Vállalkozások figyelmét, hogy a kamara ügyfélfogadása

 

2014. december 29. és 2015. január 2. között

 

SZÜNETEL.

 

Az ünnepek utáni első ügyfélfogadási nap:

2015. január 5.

 

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket

és boldog új esztendőt kívánunk!

„Ötlettől a megvalósításig” innovációs konferencia

2014. november 28.

Tartalmas előadásokat hallhattak a részvevők a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által - az innovációs lánc legfontosabb elméleti és gyakorlati szereplőinek közreműködésével - szervezett szakmai konferencián november 27-én Veszprémben.

Belső auditok és gyakorlatok - Minőség Klub gyűlés a Poppe+Potthoff Hungária Kft-nél

2014. november 13.

2014. november 12-én a Poppe+Potthoff Hungária Kft-nél tartotta soron következő ülését a Veszprém Megyei Minőség Klub. A fő téma a a belső auditok rendszere, problémái és változatási lehetőségei voltak, valamint bemutatásra került az ülésnek helyszínt adó vállalkozás is.

Magyar beszállító KKV-k keresése épületgépészeti területen

2014. november 7.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) magyar beszállítókat keres német nyelvtudással Magyarországon működő külföldi nagyvállalat részére.

Hivatalba lépett a Juncker-Bizottság

2014. november 4.

A Jean-Claude Juncker által vezetett Bizottság november 1-jén hivatalosan is megkezdte megbízatását, mely 2019. október 31-ig tart.

Elektronikus bankszámlakivonat: kényelmesebb és olcsóbb

2014. október 30.

Számos kisvállalkozás életét keseríti meg, hogy pénzintézetétől havi rendszerességgel 15-20 kivonatot is kap pénzforgalmi számlájáról. Ezután ráadásul a bankok magasabb díjat számolnak fel, a papíralapú kivonatok postai úton való kiküldésének költségeit is felszámolva a vállalkozásoknak. Ezen a helyzeten segíthet a hitelesített elektronikus bankszámlakivonatra történő áttérés, amelynek révén a vállalkozások gyorsan, kényelmesen és könnyen feldolgozható formában juthatnak a banki kimutatásokhoz.

Felhívás megtévesztő regisztrációs díjfizetésről

2014. október 22.

Tájékoztatjuk a tisztelt vállalkozókat, hogy a www.kamaratagok.hu oldal részéről érkező, több ezer forintos regisztációs díjfizetésnek törvényi alapja nincs, annak az önkéntes kamarai tagsághoz nincs köze.

Az oldalon megjelenő kamarai hivatkozás a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara beleegyezése nélkül jelent meg.

Több száz látogató a Szakmavilág Napokon

2014. december 3.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakmavilág Szakmabemutató Napokat szervezett a Veszprém Arénában a Pályaválasztási Kiállítás ideje alatt és Zircen a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában. A rendezvények népszerűségét jelzi, hogy több száz érdeklődő jelent meg a helyszíneken. 

Tájékoztató a gyakorlatigényes alapképzési szak keretében szervezett gyakorlati képzési normatíva elszámolhatóságának tilalmáról

2014. december 2.

A szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2011. évi CLV. törvény (a továbbiakban: Szht.) a kötelezettség teljesítésének egyik módjaként határozza meg a gyakorlati képzés szervezését, ezek sorában elismeri az államilag támogatott létszám tekintetében a gyakorlatigényes alapképzési szak keretében szervezett szakmai gyakorlatot, ha a szakmai gyakorlatra külső képzőhelyen, a hallgatóval kötött hallgatói munkaszerződés alapján kerül sor. A gyakorlatigényes alapképzési szakok tekintetében eligazítást jelentettek a felsőoktatási alap- és mesterképzésről, valamint a szakindítás eljárási rendjéről szóló 289/2005. (XII. 22.) Korm. rendelet 2014. április 18-áig hatályos 1. számú és 2. számú mellékletei, amelyek meghatározták a gyakorlat igényes alapképzési szakokat. Az említett kormányrendelet 2014. április 19-től hatályba lépett módosítását követően azonban sem a rendelet szövege, sem a mellékletei nem tartalmazzák a gyakorlatigényes alapképzési szakok megjelölését, vagy azonosításuk lehetőségét.

Az EU és az Ön pénze

2014. november 25.

Az EU költségvetése az Ön költségvetése: a mezőgazdáktól a tudósokig, a vasúton utazóktól a kisvállalkozásokig mindannyian részesedünk az uniós forrásokból finanszírozott projektek hasznából. Az alábbi cikk bemutatja, hogyan kezelik az uniós pénzeket Magyarországon.

Lassan lezárulnak a támogatott vállalati tanácsadások

2014. november 7.

A vállalkozások nagy érdeklődése és jelentős számú pályázata miatt a Közép-Dunántúli régióban már korábban felfüggesztésre került a „Hatékony vállalkozásokért – Vállalati tanácsadás a Közép-Dunántúli régióban” című KDOP-1.4.1-10-2010-0001 számú pályázati kiírás, a támogatott vállalkozások pedig folyamatosan hajtják végre saját programjaikat és lassan zárják a pályázati szakaszt. A programot támogatás közvetítő szervezetként az OTP Bank Nyrt., az OTP Hungaro-Projekt Kft., a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány MVA, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége KISOSZ, és a Komárom-Esztergom megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány hirdette meg, és bonyolítja le.

Sajtóközlemény - Sikeresen zárult a „Területfejlesztési tevékenység Fejér megyében” című projekt

2014. november 7.

A Fejér Megyei Önkormányzat az ÁROP-1.2.11/A-2013 pályázati kiírásra benyújtott pályázatára 90 millió forint támogatásban részesült. Az október 31-én zárult, ÁROP-1.2.11/A-2013-2013-0010 projekt (Területfejlesztési tevékenységek Fejér megyében) keretében a szervezet szakmai irányítása alatt elkészültek a Megyei Önkormányzat hatáskörébe utalt területfejlesztési alapfeladatok ellátásához szükséges stratégiai dokumentumok, ezzel támogatva Fejér megye területfejlesztési szempontú fejlődését és erősödését, a 2014-2020-ig tartó programozási időszakban.

EURÓPAI VÁLLALKOZÓI PARLAMENT - 2014 Miről szavaztak a vállalkozók?

2014. november 4.

Az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (Eurochambres) a nemzeti kereskedelmi és iparkamarákkal együttműködésben 2014. október 16-án harmadik alkalommal rendezte meg az Európai Vállalkozói Parlament elnevezésű rendezvényt Brüsszelben. Veszprém megyei vállalkozó is jelen volt a magyar delegációban.

Építőipari előadások megyei vállalkozók részére

2014. október 29.

A VKIK a Veszprém Megyei Mérnöki Kamarával és a Teljesítésigazolási Szakértői Szervvel együttműködve tájékoztató előadásokat tartott a megyei építőipari vállalkozók számára öt különböző témában október 28-án.