Országos rendezvénynaptár

<< 2014 Augusztus >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627283031

Kamarai ügyfélparkoló

 

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy forgalmi rend változás miatt a Radnóti tér 1. szám előtt "várakozni tilos" szabály van érvényben, amelynek betartását a közterület felügyelet rendszeresen ellenőrzi.

 

Ügyintézés céljából a kamara parkolója vehető igénybe.

(A kaputelefon a sorompótól balra található.)

Mi várható a gazdaságfejlesztésben 2014-ben?

2014. augusztus 25.

A Kormány véglegesítette a 2014-20 közötti időszak fejlesztési irányvonalait összefoglaló Operatív Programokat, és benyújtotta azokat az Európai Bizottságnak. A mikro-, kis- és középvállalkozások életében ezek közül a legnagyobb jelentősége a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programnak van, melynek benyújtott változata nyilvánossá vált. Nézzük, mi várható 2014-2020 között.

Egy kivétellel minden EP-szakbizottságban lesznek magyarok

2014. augusztus 19.

Az EP külügyi bizottsága lett a legnépszerűbb az újjáválasztott parlamentben a magyar képviselők körében: három különböző frakcióból öten is tagjai lesznek a testületnek. A Fidesz-KDNP a halászati kivételével valamennyi szakbizottság munkájában részt fog venni, az alkotmányügyinél pedig ők adják a néppárti koordinátort is Schöpflin György személyében.

Szezonális ausztriai munkavállalás vendéglátóipari szakemberek számára

2014. augusztus 15.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  az ausztriai Vorarlberg tartomány gazdasági kamarájával és munkaerő-piaci szolgálatával az idei évben is  állásbörzét szervez vendéglátóipari szakemberek számára, akik a téli síszezonban Ausztriában kívánnak munkát vállalni.

Kárpát Régió Fiatal Vállalkozói Program: mentorcégek jelentkezését várják

2014. augusztus 13.

A Kárpát Régió Fiatal Vállalkozói Program  keretében a Kárpát-medencében élő tehetséges magyar fiatalok számára kívánnak gyakornoki lehetőséget biztosítani nagy tapasztalattal rendelkező és szakmai sikereket elért magyarországi cégeknél, szervezeteknél.

Felhívás a vámfelfüggesztés és vámkontingens iránti kérelmek benyújtására

2014. augusztus 6.

A 2015. július 1-jétől érvénybe lépő új, vagy módosítandó autonóm vámfelfüggesztésekre és vámkontingensekre vonatkozó kérelmeket 2014. augusztus 26-ig kell eljuttatni a Vámtarifa Bizottság titkárságára elektronikus formában.

Build2Gether - nemzetközi konferencia Budapesten a zöld építészetről

2014. augusztus 6.

A 2014. szeptember 24-én Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia központi témái a zöld építészet, és annak fenntarthatósága. A rendezvényen részt vesznek a szakma világhíres szereplői is, mint például Dr. Diana Ürge-Vorsatz, vagy a Világ Környezettudatos Építés Szervezetének európai regionális tanácsadója James Drinkwater. A konferencia része a 2014. szeptember 22. és 26. között megrendezésre kerülő Zöld Építészet hetének.

Vidéki képviseleti hálózatot hoz létre az Eximbank

2014. július 31.

Az Eximbanknak (Magyar Export-Import Bank Zrt.) az a feladata, hogy a külföldi piacokon érvényesülni akaró magyar cégeket, azon belül is a lehető legnagyobb arányban a kkv-kat támogassa az exportfejlesztésben.

Gazdasági kamarák az Európai Unióban

2014. augusztus 22.

Az Eurochambres (Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége) 2010-ben készítette el az Európai Kamarai Rendszert bemutató brosúrát, amit idén a kamarai hálózattal szoros együttműködésben frissített. A gazdasági válság óta a kereskedelmi és iparkamarák is jelentős változáson mentekkeresztül, a finanszírozási korlátoknak megfelelően több országban változott struktúrájuk és tevékenységi körük.

Figyelem újra támad a telefonkönyves cég!

2014. augusztus 18.

A napokban több vállalkozás részére küldött "számlának látszó" levelet a Telefonkönyv Magyarország Kft. A levélben "ügyfélazonosító ügyfélszám", "előfizető-vevő" megnevezés olvasható, amelyek azt a látszatot keltik, hogy egy már megrendelet szolgáltatás ellenértékét kéri a cég befizetni.

Felhívás "Felelősség a közösségért és környezetért" Díj

2014. augusztus 14.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen alapított díjat adományoz annak a Veszprém megyei társas- vagy egyéni vállalkozásnak, amely működésével jelentősen hozzájárult a megyében élő lakosok életminőségének javításához, illetve a megye gazdasági fejlődéséhez.

Az online pénztárgépek beüzemelésének végső határidejéről

2014. augusztus 7.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2014. július 31-i közleményének értelmében, valamint a 24/2014. (VII. 31.) NGM rendeletnek megfelelően a vállalkozások 2014. augusztus 31. után már csak online pénztárgépet használhatnak. Az átállást elmulasztó vállalkozást 1.000.000 Ft-ig terjedő mulasztási bírsággal sújtja a NAV, és az üzlethelyiséget is lezárhatja 12 nyitvatartási napra.

Ingyenes, 60 órás módszertani továbbképzés

2014. augusztus 6.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a gyakorlati képzésben résztvevő gyakorlati oktatók számára ingyenes 60 órás módszertani továbbképzést szervez a TÁMOP 2.3.4.B-13/1-2013-0001 "Dolgozva tanulj!" projekt keretében.

Határon átnyúló adósságbehajtási lehetőség kereskedelmi ügyekben

2014. augusztus 1.

Az európai fizetési meghagyásos eljárás lehetővé teszi a hitelezők számára, hogy egységes eljárás alapján és egységesített formanyomtatványok használatával hajtsák be nem vitatott kereskedelmi ügyekkel kapcsolatos követeléseiket a határon átnyúló szolgáltatásnyújtás esetén.

Pályázatírói tanúsítvány

2014. július 29.

Az első 25 szakértő átvette a „Megbízható Tanácsadó” tanúsítványt, amelyet azok a pályázatíró tanácsadók szerezhetnek meg, akik a Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége (PÁTOSZ) által kiadott autentifikációs szabályzatnak megfelelnek.