Kamarai ügyfélparkoló

 

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy forgalmi rend változás miatt a Radnóti tér 1. szám előtt "várakozni tilos" szabály van érvényben, amelynek betartását a közterület felügyelet rendszeresen ellenőrzi.

 

Ügyintézés céljából a kamara parkolója vehető igénybe.

(A kaputelefon a sorompótól balra található.)

Támogatott hitelek vállalkozásoknak

2014. július 23.

Tovább szélesedtek a Növekedési Hitelprogram kedvezményes konstrukcióinak felhasználási feltételei. Július 1-jétől már kezdő vállalkozások is igénybe vehetik a kedvezményes hiteleket, emellett a faktoring is bekerült a támogatott konstrukciók közé. A kis- és középvállalkozások a program keretében eddig a forgóeszközök finanszírozását célzó hitelkonstrukciókat keresték legnagyobb számban, ám az elkövetkező időszakban a cégeknek érdemes a kedvezményes beruházási hitelek iránt is érdeklődni.

Uniós intézkedések a szellemi tulajdonjogok védelmére

2014. július 21.

2003 és 2012 között több mint kétszeresére nőtt az új európai szabadalmi bejegyzések, lajstromozott közösségi védjegyek és közösségi formatervezési minták száma. A szellemi tulajdonjogokat sértő tevékenységek nagy száma azonban negatív hatással lehet e kedvező tendenciára.

Csobbanj Európával! - Roadshow Balatonfüreden

2014. július 21.

Az EU magyarországi tájékoztató irodái (Europe Direct irodák) strandturné keretében immár ötödik alkalommal állnak nyitva az érdeklődők előtt a legnépszerűbb hazai strandokon.

 

2014. augusztus 4-én 10 és 18 óra között
a balatonfüredi Kisfaludy strand lesz a roadshow helyszíne.

Kereskedelemfejlesztési roadshow Dél- és Észak-Vietnámban vállalkozások részére

2014. július 18.

2014. októberben és decemberben az EU-Vietnam Business Network kereskedelemfejlesztési roadshow-t szervez Dél- és Észak-Vietnámban. 

A Parlament Jean-Claude Junckert választotta a Bizottság elnökéül

2014. július 16.

Az Európai Parlament július 15-én 422 szavazattal, titkos voksolással Jean-Claude Junckert választotta az Európai Bizottság elnökéül. Juncker november elsején lép hivatalba, megbízatása öt évre szól. A megválasztásához legalább 376 szavazatra volt szükség.

Változások építésügyi tevékenységek engedélyezési eljárásrendjében

2014. július 14.

Az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013.(VII.11.) Korm. rendelet értelmében az építészeti- műszaki tervezési, valamint a felelős műszaki vezetői és műszaki ellenőri szakmagyakorlási tevékenység engedélyezésének eljárásrendje megváltozott.

Egységes belső piaci szolgáltatások kérdőív

2014. július 11.

Az Európai Bizottság egy kérdőívet tett közzé, amelynek az a célja, hogy tapasztalatokat szerezzen „a szolgáltatások Egységes Piacának teljes működése még fennálló akadályairól, beleértve a lehetséges nem szabályozási jellegű akadályokat is, továbbá a szolgáltatási tevékenységekre alkalmazott meglévő jogi keret hatékonyságát és következetességét”.

A vártnál korábban jöhetnek az új uniós pályázatok

2014. július 22.

A vártnál korábban, már a nyár végén, az ősz elején jöhetnek az új uniós pályázatok - nyilatkozta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A GE Hungary Kft. beszállítókat keres

2014. július 21.

A GE Hungary Kft. veresegyházi üzeme részére beszállítókat keres gázturbina alkatrészek beszerzési területére.

Az MKIK támogatja a duális képzés bevezetését a felsőoktatásban

2014. július 18.

A magyar gazdaság érdeke, hogy versenyképes, a gazdaságban azonnal hasznosuló diplomát kapjanak a végzősök, ezért a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatja a duális képzés bevezetését a felsőoktatásban.

EU-Kína Üzleti és Technológiai Kiállítás

2014. július 18.

9. alkalommal kerül megrendezésre Chengduban az EU-Kína Üzleti és Technológiai Kiállítás 2014. október 21-23. között. Az idei rendezvény különlegessége, hogy  az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (EUROCHAMBERS) ezzel egy időben október 21. és 23. között kínai üzleti lehetőségeket feltáró utat szervez, Mission for Growth to Chengdu elnevezéssel. Az út elsődleges célja a politikai kapcsolatok és a stratégiai együttműködés megerősítése az EU és Kína között, valamint az európai és kínai bilaterális üzleti kapcsolatok elősegítése.

Nemzetközi Szakkiállítás Ukrajnában

2014. július 15.

Ukrajna Energetikai és Szénipari Minisztériuma és a Nemzetközi Kiállítási Központ szervezésében 2014. szeptember 23-25. közötti időszakban, Kijevben immár 12. alkalommal kerül megrendezésre a „POWER ENGINEERING FOR INDUSTRY’ 2014” Nemzetközi Szakkiállítás s a „FUEL & ENERGY COMPLEX OF UKRAINE: THE PRESENT AND THE FUTURE” Nemzetközi Fórum.

Elektronikus kapcsolattartás a közigazgatási szervek és a vállalkozások számára

2014. július 11.

Az Európai Bizottság javaslatot fogadott el egy olyan új program létrehozására, amelynek segítségével a tagállamok modernizálni tudják közigazgatási szerveiket, továbbá tagállami és európai szinten egyaránt képesek lesznek interoperábilis digitális szolgáltatások biztosítására.

Jogszabályváltozások - Regisztráltatni kell a termékdíj átvállalását

2014. július 10.

A környezetvédelmi termékdíj törvény módosítása július 1-jétől kötelezővé teszi a termékdíjfizetés átvállalásának a nyilvántartásba vételét.