Üdvözöljük a

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
161718192022
23242526272829
3031     

KIADÓ IRODÁK

2016. november 28.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiadja

 

a Veszprém, Kossuth u. 10. sz. alatti irodaház IV. emeletén található 27, 47 és 54 m²-es irodáit.

 

További információ:

Tel.: +36-88-814-112 | E-mail: pallosi.krisztina@veszpremikamara.hu

SZAKMÁRA FEL! 2017

2017. január 6.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Szakmára fel!” címmel többfordulós szakmaismereti vetélkedőt hirdet Veszprém megye általános iskoláinak felső tagozatos tanulói részére.

Építőipar - kötelező tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás

2017. január 13.

Az 1997. évi LXXVIII. törvény (Étv.) 2013. január 1-je óta hatályos egyik szakasza már korábban is lehetővé tette, hogy a vállalkozó kivitelezői tevékenység folytatásához kormányrendelet felelősségbiztosítást írjon elő, de végül a hivatkozott kormányrendelet nem született meg. Az Étv. egyik 2016. évi módosítása az Étv. 32. §-át – 2016. szeptember 1-jei hatállyal – azzal egészítette ki, hogy az egyszerű bejelentéssel létesülő lakóépületek esetében az építészeti-műszaki tervezői tevékenységet kormányrendelet szerinti módon felelősségbiztosításhoz kötné. Az Étv. felhatalmazása alapján a kötelező felelősségbiztosítást, több jogszabály módosításával a 353/2016. (XI. 18.) Korm. rendelet vezette be.

A MEKH-nél kell bejelenteni az energetikai szakreferenseket

2017. január 11.

2016. december 21-től kötelező egy független energetikai szakreferens igénybe vétele a jelentős energiafogyasztású gazdálkodó szervezetek számára. A szakreferenseket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál kell bejelenteni.

Üzleti Tudásközpont - Értékelő-tervező eszköz és üzleti rendezvények

2017. január 6.

A Pannon Egyetemen működő Üzleti Tudásközpont értéklő-tervező eszköze segítséget nyújthat az elmúlt év értékelésében, és segít végiggondolni az aktuális üzleti évet.

A letölthető értékelő-tervező eszköz szabadon használható a személyes eredmények és céljok áttekintésére, de továbbítható a kollégák részére is, és használható coaching típusú beszélgetések alapjaként is.

XV. Luca-napi Fonalfűrészelő Megyei Verseny

2016. december 19.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával immáron 15. alkalommal került megrendezésre 2016. december 13-án a Luca-napi Fonalfűrészelő Megyei Verseny.

Új adószabályozási javaslat az Unión belüli elektronikus kereskedelemre

2016. december 14.

Az Európai Bizottság nemrég közzétett intézkedéseinek célja az Unión belüli elektronikus kereskedelmi vállalkozások hozzáadottérték-adó (héa) környezetének javítása. Mindezzel a cél, hogy a fogyasztók és a vállalkozások, különösen az induló innovatív vállalkozások és a kkv-k könnyebben vásároljanak és értékesítsenek árukat és szolgáltatásokat az interneten.

GINOP-2.1.2-8.1.4-16 - Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében

2016. december 8.

A felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik.

GINOP-3.1.2-8.2.4-16 - Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása

2016. december 7.

A Felhívás két célterületen kívánja támogatni az Infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozásokat, mint leendő támogatás igénylőket: az általuk előállított termékek és szolgáltatások piacosítása, és a nemzetközi piacokra való belépés.

GINOP-1.2.6-8.3.4-16 - Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel

2016. december 7.

A felhívás célja, hogy komplex beruházások támogatásával, vissza nem térítendő támogatás és visszatérítendő pénzügyi eszköz támogatásként kedvezményes kamatozású kölcsön együttes biztosítása révén biztosítsa az élelmiszeripari feldolgozó középvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítését, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatását, a területi különbségek csökkentését, a térségi felzárkóztatást és a helyi gazdaság megerősítését.

GINOP-1.2.2-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

2016. december 7.

A hazai gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének biztosítása érdekében kiemelten fontos a vállalkozások növekedési és foglalkoztatási potenciáljának javítása, gazdasági teljesítményének erősítése, amelyet azonban hátráltat a KKV szektor hagyományos tőkehiánya, valamint az ebből adódó elavult eszköz ellátottsága. A felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése.

“Globális üzlet – interkulturális kommunikáció” - üzleti tréning

2016. december 6.

“Globális üzlet – interkulturális kommunikáció” címmel tart nyílt üzleti tréninget 2016. december 14-én, szerdán 9.00h – 17.00h között a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karán Makkay-Chambers Adrienne, a GTK Vállalkozásfejlesztési Központjának vezetője.
Ha szeretné sikeresebbé tenni a külföldi partnereivel való együttműködését, szeretné elkerülni a kultúrák különbözőségéből adódó félreértéseket, és szeretne magabiztosan mozogni a globális üzleti világban, jelentkezzen most! Karácsonyi kedvezmény a VKIK-n keresztül jelentkezőknek: 15%!

Széchenyi Kártya hitelek akár 0%-os nettó kamattal

2016. december 1.

A Széchenyi Kártya Program hiteltermékeinek nettó kamatai ismét csökkentek, így többek között a Beruházási Hitel 0%-os nettó kamattal érhető el.

A Program 2002-es bevezetése óta, de a hazai vállalkozói hitelpiac történelmében sem volt még példa arra, hogy bármely hitel éves kamatszintje elérte vagy megközelítette volna a 0%-os szintet, így a Széchenyi Kártya Program rendkívül kedvező, egyedülálló pénzügyi konstrukciókat nyújt a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak.

Magyar Innovációs Nagydíj pályázat

2016. november 25.

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával és a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanáccsal együttműködve – 25. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Törvényjavaslat: 2017-től lakóépület átalakítására, bővítésére is egyszerű bejelentés alapján kerülhet sor

2016. november 24.

A Magyar Országgyűlés honapján már olvasható a T/12723. számú törvényjavaslat, mely az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (Étv.) újabb módosítását tartalmazza. A törvényjavaslat, többek között az egyszerű bejelentéssel építhető épületek, illetve építési munkák körét is tervezi kiterjeszteni, valamint módosulnának az építésrendészeti eljárás lefolytatásának előírásai.

Üzletkötés és vállalatalapítás külföldön – országtanulmányok

2016. november 24.

Külpiacra készülő vagy már ott működő vállalkozások vezetőinek nem csak saját cégük exportképességét kell folyamatosan felmérni és fejleszteni, de az is fontos, hogy a reménybeli vagy már meglévő célpiacot is ismerjék. Ebben nyújtanak segítséget a frissülő és folyamatosan bővülő országtanulmányok.

Üzleti reggeli a vállalati képzés-fejlesztés megtérüléséről

2017. január 20.

Érdemes befektetni a munkaerő képzésébe? Nemcsak kidobott pénz? Valóban megtérül a befektetés? És ha igen, akkor hogyan mérhető a képzés-fejlesztés hatása?
Szakmai beszélgetés és tapasztalatcsere egy kávé és egy kis sütemény mellett az Üzleti Tudásközpont szervezésében.

Kutatás exporttevékenységről

2017. január 12.

Az MTA KRTK Világgazdasági Intézete nemzetközi kutatást végez a válság utáni exporttevékenységről. A kutatás keretében a balti, ibériai és visegrádi országok exportjának jellemzői és a kivitelre ható tényezők kerülnek összehasonlításra.

A statisztikai adatok és szakirodalom elemzése mellett a magyar exportáló (elsősorban kis és közepes) vállalatok visszajelzése is szükséges az eredményes kutatáshoz.

Brexit: a Schrödinger-változat

2017. január 10.

Érdekli Nagy-Britannia EU-ból való kilépésének háttere? Foglalkoztatja a magyar-brit kapcsolatok további alakulása? Jöjjön el dr. Török Ádám professzor, az MTA főtitkárának “Brexit – a Schrödinger változat” című veszprémi előadására 2017. január 23-án.

Európai Beruházási Terv: Töretlen a lendület

2016. december 23.

 ESBA-megállapodások születnek

mind a 28 tagállamban

 

A 2016. december 26-án kötött ciprusi megállapodás jelzi, hogy az ESBA garanciaalapja Unió-szerte tovább folytatja a beruházások ösztönzését.

Üzleti ajánlat - Eladó ipari jellegű ingatlan

2016. december 19.

Eladásra kínálnak egy ipari jellegű ingatlant  Dudaron.

GINOP-3.2.4-8.2.4-16 - Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása

2016. december 8.

A felhívás vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén a vállalkozások számára az informatikai beruházási kiadások, illetve a teljes bekerülési és üzemeltetési költségek csökkentését lehetővé tevő, az internetalapú szolgáltatásokra, intelligens kliensek és eszközök használatára épülő üzleti cloud computing megoldások hazai piaci fejlesztését támogatja.

GINOP-3.2.2-8.2.4-16 - Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása

2016. december 7.

A felhívás vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén a vállalkozások hatékonyságát és jövedelemtermelő képességének erősítését kívánja elősegíteni a belső vállalati folyamatok hatékonyságának, a vállalatok közötti üzleti kapcsolatok, a hálózatbiztonság és a szolgáltatások minőségének javításán, a hatékony tudásmenedzsment érdekében a különböző vállalatirányítási és egyéb üzleti (vezetői döntéstámogató és információs, elektronikus iratkezelési, ellátási és ügyfélkapcsolati, csoportmunka, távmunka stb.) rendszerek, megoldások bevezetésén és összehangolásán, a felhőalapú (IaaS, PaaS és SaaS) és egyéb online elérhető üzleti szolgáltatások bevezetésének és használatának ösztönzésén keresztül.

GINOP-4.1.1-8.4.4-16 - Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel

2016. december 7.

A felhívás hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának megújuló energiaforrások felhasználásával történő javítására irányuló beruházások megvalósításához vissza nem térítendő támogatás és kölcsön formájában. Egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

GINOP-1.2.3-8.3.4-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében

2016. december 7.

A hazai gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének biztosítása érdekében kiemelten fontos a vállalkozások növekedési és foglalkoztatási potenciáljának javítása, gazdasági teljesítményének erősítése, amelyet azonban hátráltat a KKV szektor hagyományos tőkehiánya, valamint az ebből adódó elavult eszköz- és infrastrukturális ellátottsága. A felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése.

GINOP-1.2.1-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

2016. december 7.

A hazai ipar fejlesztése érdekében a felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési kapacitásainak bővítése, amely során korszerű termék előállítási képességek megteremtésének és bővítésének céljából lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására.

Módosul a környezetvédelmi termékdíj törvény 2017. január 1-től

2016. december 6.

A Magyar Közlöny 2016. évi 191. számában olvasható a 2011. évi LXXXV. törvény módosítása. A módosítások érintik a csomagolószer termékkört, bővül a gépjármű forgalmazók átalány-fizetési lehetősége,  javulnak az egyéni hulladékkezelést választók lehetőségei, továbbá a jogalkotó több helyen pontosítja a szabályozást.

Adófórum előadások

2016. december 1.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigzagatósága közreműködésével adófórumot szervezett az adózás rendjéről szóló törvény, a KIVA, a TAO, az SZJA, a KATA, az ÁFA, az online pénztárgép és egyéb adónemek 2017. évi változásairól.

Céges rendezvények - Hunguest Hotel Bál Resort**** Balatonalmádi

2016. november 25.

A Hunguest Hotel Bál Resort Balatonalmádi ajánlja teljes körű szolgáltatásait céges programokra akár 500 fős rendezvényteremmel, 7 szekcióteremmel, 13. emeleti teljes balatoni panorámás konferenciahelyszínnel.

2017. január 1-től változik a számla kötelező adattartalma

2016. november 24.

A számlának több kötelező tartalmi eleme van, amelyek feltüntetése elengedhetetlen a szabályosan kiállított bizonylaton. A tartalmi kellékek egy részének szerepeltetése ugyanakkor az adózó adózási módjától függ, illetve értékhatárhoz kötöttek.