Országos rendezvénynaptár

<< 2014 Október >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
202223242526
2728293031  

EuroSkills – A szakmák európai bajnoksága 2014

2014. október 20.

Húsz érmet nyert Magyarország a szakmák Európa-bajnokságán. A franciaországi Lilleben 2014. október 2. és 5. között rendezett EuroSkills megmérettetésen 90 ezer látogató fordult meg, és összesen 25 európai ország 450 fiatal szakmunkása mérte össze tudását 41 szakmában.

„Budapest Bank – Üzleti siker honlappal” díj

2014. október 17.

A Budapest Bank a HVG Kiadó médiapartneri együttműködésével ismét meghirdeti „Üzleti siker honlappal” pályázatát kisvállalkozások körében. Célja, hogy elismerje a legjobb oldalakat és azok megosztásával hozzájáruljon más vállalkozások üzleti élénkítéséhez.

Rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban

2014. október 10.

A fejlesztés kiindulópontja, hogy a munka és a magánélet összehangolását lehetővé tévő megoldások olyan emberek, köztük kiemelten a kisgyermeket nevelő szülők munkaerő-piacra való sikeres visszatérését, valamint alkalmazkodóképességük fejlesztését is lehetővé teszik, akik ilyen megoldások hiányában távol maradnának a munkaerő-piactól.

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

2014. október 10.

A hazai ipar fejlesztése érdekében a felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése, amely során lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására.

Megjelentek az új pályázatok!

2014. október 10.

Kiírásra kerültek a Széchenyi2020 program legújabb pályázati felhívásai. Az Emberi Erőforrásfejlesztési Operatív Programban 2, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban 5, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban pedig 2 új pályázat jelent meg.

EPhearings2014: a meghallgatások első hetének összefoglalója

2014. október 7.

Szeptember 29-étől hallgatja meg az Európai Parlament Jean-Claude Junkcer megválasztott európai bizottsági elnök csapatának mind a huszonhét tagját. Közülük már huszonegy jelöltnek kellett a portfóliójukkal foglalkozó parlamenti szakbizottság(ok) előtt kell bizonyítania felkészültségét.

Alapfokú iparjogvédelmi tanfolyam

2014. október 6.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít.

Október elején várhatók az új pályázati kiírások

2014. szeptember 29.

A Kormányportálon szeptember 25-én megjelent közlemény szerint, október elején összesen 120 milliárd forint keretösszeg erejéig megjelenik 9 új pályázati kiírás a 2014-2020 Európai Uniós tervezési ciklus forrásainak terhére, valamint hazai költségvetési kockázatra.

Ülésezett a Minőség Klub

2014. október 18.

A Veszprém Megyei Minőség Klub október 15-én ülést tartott a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A téma a szolgáltatás kontra termék beszállító értékelés volt.

GVI konjunktúra felmérés

2014. október 16.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. Ebben a vizsgálatban alkalmanként több mint 3000 kis, közepes és nagy magyarországi cég vesz részt.

Mikro-, kis-, és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása

2014. október 10.

Felismerve a vállalkozások számára szűkösen rendelkezésre álló pénzügyi-, humán- és információs erőforrásokat a mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenését támogató Felhívás a vállalkozások külpiacra lépését kívánja elősegíteni a hatékony külpiaci marketingtevékenység támogatása, kiállításokon, vásárokon való megjelenés elősegítése, illetve a piaci versenyben való eredményes részvételhez szükséges tudás biztosítása által.

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

2014. október 10.

A program célja a Magyarország területén új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező, 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 18-30 éves) fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására, üzleti tervük kialakításához nyújtott ismeret- és készségfejlesztéssel, valamint pénzügyi támogatással a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozásuk induló költségeihez.

Tájékoztató előadások építőipari vállalkozások számára

2014. október 7.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Teljesítésigazolási Szakértői Szervvel és a Veszprém Megyei Mérnöki Kamarával együttműködésben tájékoztató előadásokat szervez építőipari kivitelező vállalkozások, mérnökök és építészek számára.

Virtuális Munkaerőpiac Portál

2014. október 6.

Véleménye fontos – felmérés a VMP kapcsán

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat egyik kiemelt ingyenes online szolgáltatása a Virtuális Munkaerőpiac Portál (vmp.munka.hu), amelyen keresztül a munkáltatók bejelenthetik állásaikat, illetve kereshetnek a felöltött önéletrajzok között.

Gépipari szakmákkal ismerkedtek

2014. október 1.

Az idei tanév szeptemberi üzemlátogatásain felső tagozatos tanulók a pétfürdői Nitrogénművek Zrt-hez és a veszprémi T-NC Technika Kft-hez látogattak el, ahol a diákok a gépipari szakmákkal ismerkedhettek meg.