Üdvözöljük a

Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26282930  

Vállalkozói számlacsomagok

2016. szeptember 27.

 Az OTP Business a vállalkozások bankja.

Vállalkozói számlacsomagok 6 hónapig 0 Ft-os havidíjjal.

Megyei díjazott a Magyar Kézműves Remek pályázaton

2016. szeptember 27.

Debrecen adott otthont a „Kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében” programsorozatnak szeptember 21-25. között. A Kölcsey Központban adták át a XIV. Magyar Kézműves Remek pályázat díjait: az idén száz benyújtott pályázatból negyvenhárom alkotás kapta meg az elismerést.

Őszi Építőipari Fórum

2016. szeptember 22.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara tisztelettel meghívja Önt a 2016. október 5-én tartandó Őszi Építőipari Fórumra.

A minimális építőipari rezsióradíj 2016. évi mértéke

2016. szeptember 15.

A Magyar Közlöny 137. számában (szeptember 14.) megjelent a minimális építőipari rezsióradíj 2016. évi mértékéről szóló rendelet, valamint a minimális építőipari rezsióradíj egyes költségnemeire vonatkozó részletes táblázat. A rendelet a kihirdetést követő 5. napon lép hatályba.

Mestervizsga elnökök 20 órás továbbképzése

2016. szeptember 9.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az NFA-KA-NGM-1/2015/TK/19 számú támogatási szerződés keretében 2016. szeptember 6-8. között 20 órás továbbképzést szervezett a mestervizsga elnökök részére. Az oktatáson szerzett ismeretekből a mestervizsga elnökök 2016. szeptember 29-én adnak számot egy írásbeli vizsga formájában.

„Hagyomány és jövő – Magyar Kézműves Remek” 2016.

2016. szeptember 8.

A Magyar Kézműves Remek pályázat díjazott termékei idén Debrecenben, a „Kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében” című rendezvénnyel, és az „Új utak a kézműiparban és a turizmusban” című nemzetközi konferenciával egyidejűleg kerülnek kiállításra a Kölcsey Központban.

GINOP-1.3.3-16 - Beszállító mikro-, kis- és középvállalkozások és beszállítói integrátorok támogatása

2016. szeptember 1.

A felhívás célja a beszállító KKV-k támogatása annak érdekében, hogy elősegítsük az értékláncba történő belépésüket és beszállítói pozíciójuk elmélyülését.

A felhívás keretében támogatásban részesíthető beszállítói integrátor az a termelő tevékenységet végző vállalkozás, amely főegységeket és/vagy részegységeket állít elő a konzorciumi tag beszállítóktól kapott részegységek felhasználásával. Ezzel egyidejűleg szervezi és koordinálja beszállítóinak tevékenységét, illetve azok számára minőségbiztosítási és logisztikai tevékenységet is végezhet.

Vámfelfüggesztésre és -kontingensre vonatkozó kérelmek benyújtási határideje

2016. augusztus 25.

A 2017. július 1-jétől érvénybe lépő új, vagy módosítandó autonóm vámfelfüggesztésekre és vámkontingensekre vonatkozó kérelmeket legkésőbb 2016. augusztus 30-ig kell eljuttatni a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kereskedelempolitikai és Világgazdasági Főosztálya keretében működő Vámtarifa Bizottság titkárságára elektronikus formában.

Felvonókat gyártó, importáló, forgalmazó és beszerelő vállalkozások figyelmébe

2016. augusztus 24.

Megjelent a 28/2016. (VIII. 23.) NGM rendelet a felvonók és a felvonókhoz készült biztonsági berendezések biztonsági követelményeiről és megfelelőségének tanúsításáról a Magyar Közlöny 2016/123. számában.

Változások a TEÁOR-besorolásban

2016. augusztus 18.

Az 1893/2006/EK rendelet alapján 2008. január 1-jétől a TEÁOR’08-at alkalmazzuk a gazdasági egységek tevékenységeinek meghatározására. A KSH elkészítette a TEÁOR’08 tartalmi meghatározásainak 2016. évi változatát. A változások listája megtekinthető, valamint szöveg vagy kód alapján továbbra is kereshető a tevékenységek magyarázata.

Az OFA meghirdette az „Év Felelős Foglalkoztatója 2016” című pályázatot

2016. augusztus 11.

Mutassa be elkötelezettségét és kiemelkedő sikereit!

 

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával és a HR portállal együttműködve pályázatot hirdet az "Év Felelős Foglalkoztatója 2016" címmel. Legyen startup vagy globális szervezet, ez egy egyedülálló lehetőség, hogy bemutassa erőfeszítéseit és eredményeit, országos elismerést szerezzen, megismerje mások gyakorlatait és hosszútávú kapcsolatrendszert építsen ki.

Egyéni vállalkozók jövedelme és járulékfizetése - friss információs füzet

2016. augusztus 8.

A NAV frissítette a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók jövedelmének meghatározására és járulékfizetésére vonatkozó, alapvető szabályokat tartalmazó információs füzetét.

Tájékoztatás EKÁER változásról

2016. augusztus 1.

2016. augusztus 1-jétől nem a jármű megengedett összes tömege, hanem a szállítmány súlya határozza meg, hogy kell-e ekáerszám a fuvarra. Az ellenőrző rendszerbe eddig több mint 56 ezren regisztráltak.

EKÁER tájékoztató - előadásanyag

2016. július 21.

Nagy érdeklődés mellett került megrendezésre a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében az aktuális EKÁER módosításról szóló tájékoztató előadás.

Koreai üzleti kiállítások

2016. július 14.

A Koreai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltsége (KOTRA Budapest) díjtalan és kötelezettségmentes segítséget nyújt vállalkozásoknak iparágtól függetlenül koreai beszállítók felkutatásában. A KOTRA Budapest összeállította a legjelentősebb koreai kiállítások listáját, benne jelölve a megjelenések anyagi támogatásának mértékét is.

IV. TSZSZ szakértői pályázat

2016. szeptember 27.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére igazságügyi szakértők és műszaki ellenőrök részére.

Minőség Klub ülés a kamarában - ELMARAD

2016. szeptember 26.

A 2016. szeptember 29-én (csütörtök) 14 órai kezdettel tervezett Minőség Klub ülés ELMARAD.

Informatikai szemléletfejlesztő rendezvény Veszprémben

2016. szeptember 16.

A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! című projekt keretében Informatikai Információs Nap került megrendezésre Veszprémben, a kereskedelmi és iparkamaránál.
A projekt és a rendezvény célja a vállalkozások digitális felkészültségének javítása, és ezzel versenyképességük fejlesztése a különféle informatikai és infokommunikációs eszközök, módszerek, alkalmazások bevezetésének és használatának ösztönzésével.

KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK ÜGYVEZETŐJE - Ingyenes NAPPALI és ESTI képzések a 2016/2017-es tanévben

2016. szeptember 12.

ANGOL és NÉMET nyelvtanulási lehetőség állami támogatással, térítésmentesen. A képzések a nyelvi modulok mellett informatikai és vállalatvezetési ismereteket is tartalmaznak.

Kamarai Védnöki Táblákat vettek át a kiváló vendéglátóhelyek

2016. szeptember 8.

A Somogy, Veszprém és Zala megyei kereskedelmi és iparkamarák 2002-ben hozták létre a három megyében és a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben található vendéglátóhelyek minősítésére és népszerűsítésére szolgáló Kamarai Védnöki Tábla rendszert, amelyben ma már 117 minősített, kiváló szolgáltatást nyújtó vendéglátóhely működik, és számuk folyamatosan bővül a minőség jegyében, a kamarák szakmai védnöksége alatt.

2016-ban összesen 12 új és 37 utóminősített kiváló vendéglátóhely vehette át az elismerést a balatonfüredi Silverine Lake Resort Hotelben tartott átadó ünnepségen.

Vorarlbergi állásbörze szezonális munkavállalóknak

2016. szeptember 8.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az általa működtetett Europe Direct Tájékoztató Központ együttműködésben az ausztriai Vorarlberg tartomány gazdasági kamarájával (WKO) és munkaerő-piaci szolgálatával (AMS) állásbörzét szervez vendéglátó-ipari szakemberek számára, akik a téli síszezonban Ausztriában kívánnak munkát vállalni.

Megújult az ÖVTJ-jegyzék

2016. szeptember 1.

Az Önálló Vállalkozók Tevékenységi Jegyzékére vonatkozó módosító javaslatok minden év június 30-ig jelenthetők be írásban a Központi Statisztikai Hivatalnál. A nyilvántartásban szereplő önálló vállalkozók főtevékenysége besorolásának módosítását az új vagy módosított jegyzék alapján a KSH végzi el. A Magyar Közlöny 128. számában megtekinthető a módosított jegyzék, mely 2016. szeptember 1-től érvényes.

Kérdőíves felmérés vállalkozások részére

2016. augusztus 24.

Az előttünk álló Európai Uniós támogatási időszak a magyar nemzetgazdaság fejlesztésének vissza nem térő lehetőségét tartogatja. A Széchenyi 2020 fejlesztési terv és a pályázati forrásai a hazai kis- és közepes vállalkozások versenyképessége terén meglevő elmaradásunk felszámolását célozza.

A források igénybevételével az új technológiák bevezetése, új termékek kifejlesztése és a kkv-k vezetés-szervezési, működési fejlesztései lesznek megvalósíthatóak, a közös cél pedig az új - elsősorban külföldi - piacokra való belépés és mélyebb integráció.
Miközben a nagyvállalatok körében ezek a pályázati lehetőségek már ma is igen népszerűek, fennáll annak a veszélye, hogy a kkv-k kevésbé lesznek képesek a források bevonására, vagy ha mégis, akkor eltérő mértékben és sikerességgel teljesítenek majd.


A veszprémi Pannon Egyetemen végzett kutatás középpontjában annak előrejelzése áll, hogy a KKV szektor milyen mértékben lesz képes felhasználni az Európai Uniós forrásokat a 2020-ig terjedő időszak alatt.

Koreai Beszállítók Könyvtára - díjtalan beszállítókeresés támogatása folyamatos frissítéssel

2016. augusztus 24.

A Koreai Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltsége, a KOTRA Budapest kidolgozta a Koreai Beszállítók Könyvtárát. A több mint 1000 beszállítóról részleteket tartalmazó, folyamatosan bővülő, díjtalanul használható tematikus gyűjtemény célja, hogy minden egyes iparághoz minél több potenciális beszállítóról tudjon bő információkat adni.

Új címkézési szabályozás az élelmiszerek, italok és táplálék-kiegészítők piacán

2016. augusztus 16.

Az amerikai Food and Drug Administration (FDA) 2016. július 26-tól új szabályozást vezetett be az élelmiszerek, italok és táplálék-kiegészítők piacán, mely szabályok betartása érinti az USA-ba exportáló magyar vállalkozásokat is.

Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában 2016

2016. augusztus 8.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közreműködésével ismét kiadta tájékoztató kiadványát „Vállalkozási feltételek Németországban és Ausztriában – 2016” címmel. A segédlet mind a határon átnyúló tevékenységet folytatóknak, mind a céget/telephelyet létesíteni kívánóknak nyújt információkat.

Július 23-ától hatályos a településkép védelméről szóló törvény

2016. augusztus 4.

Az Országgyűlés elfogadta a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvényt (Településképi törvény), mely ide kattintva olvasható a Magyar Közlöny 2016. évi 90. számában.

Építőipari törvények és rendeletek változásai

2016. augusztus 1.

Az alábbi cikkben felsorolva megtekinthető, hogy milyen törvényeket/rendeleteket érintő módosító szabályok születtek többek között az építésfelügyelet feladataival és az építésfelügyeleti bírsággal kapcsolatban.

FELHÍVÁS - Felelősség a Közösségért és Környezetért Díj

2016. július 18.

A „Felelősség a közösségért és a környezetért” díjat a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen adományozza annak a Veszprém megyei társas vagy egyéni vállalkozásnak, amely tagja a Kamarának, és közvetve vagy közvetlenül a megyéhez kötődő kiemelkedően jelentős munkával, cselekedetével példaértékű eredményeket ért el a Veszprém megyében élő lakosok életminőségének javításában, és hozzájárult a megye gazdasági fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez.

 

Kérjük, 2016. október 31-i beérkezési határidőig tegye meg javaslatát az Ön által jelölt vállalkozó személyre vagy vállalkozásra (a mellékelt nyomtatvány felhasználásával).

Megjelenési lehetőség Veszprém megye térképen

2016. július 13.

A Magyar Térképház Kft. közreműködésével egy új, pontosított Veszprém megyei térkép készül kiadásra. A térkép, amely hajtogatott és plakát formátumban is megjelenik, megtalálható lesz Veszprém közintézményeiben és természetesen a hirdetők számára is biztosít megjelenési lehetőséget.