Országos rendezvénynaptár

<< 2014 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
151618192021
22232425262728
2930     

Kamarai ügyfélparkoló

 

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy forgalmi rend változás miatt a Radnóti tér 1. szám előtt "várakozni tilos" szabály van érvényben, amelynek betartását a közterület felügyelet rendszeresen ellenőrzi.

 

Ügyintézés céljából a kamara parkolója vehető igénybe.

(A kaputelefon a sorompótól balra található.)

Kis- és középvállalkozói felmérés a transzatlanti partnerség kapcsán

2014. szeptember 16.

Az Európai Bizottság kis-és középvállalkozói felmérést készít az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közötti transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerség kapcsán.

Tapasztalatcsere az uniós belső piac működéséről KKV-k számára

2014. szeptember 10.

Az Európai Bizottság (EB) kezdeményezése alapján 2014 őszétől 2015 tavaszáig Európa különböző városaiban 21 konferenciát és tematikus workshopot rendeznek, hogy az érintettek megoszthassák az uniós belső piac működésével kapcsolatos tapasztalataikat.

Fókuszban az energia - Konferencia kis- és középvállalkozásoknak

2014. szeptember 9.

A vállalati költségcsökkentés leghálásabb területe az energiaköltségek. Hatalmas megtakarítások érhetők el, s ezzel jelentős versenyelőnyre tehetünk szert, ha optimalizáljuk energiaköltségeinket, s fejlesztéseinket is ebbe az irányban valósítjuk meg.

I. Közép- és Kelet-Európai Beszerzési és Beszállítói Fórum

2014. szeptember 8.

A DUIHK a német BME e.V.-vel és a Német-Cseh Ipari- és Kereskedelmi Kamarával közösen szervezi meg az első Közép- és Keleteurópai beszerzési és beszállítói forumot Budapesten.

Magyar Kereskedőház, Kulturális, Turisztikai és Tudás Központ nyílt a Dél Afrikai Köztársaságba

2014. szeptember 8.

2014. szeptember 01-től elérhetőek a johannesburgi Magyar kereskedőház, Kulturális, Turisztikai és
Tudás Központ szolgáltatásai a magyar vállalkozások részére.

Mi várható a gazdaságfejlesztésben 2014-ben?

2014. augusztus 25.

A Kormány véglegesítette a 2014-20 közötti időszak fejlesztési irányvonalait összefoglaló Operatív Programokat, és benyújtotta azokat az Európai Bizottságnak. A mikro-, kis- és középvállalkozások életében ezek közül a legnagyobb jelentősége a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programnak van, melynek benyújtott változata nyilvánossá vált. Nézzük, mi várható 2014-2020 között.

Egy kivétellel minden EP-szakbizottságban lesznek magyarok

2014. augusztus 19.

Az EP külügyi bizottsága lett a legnépszerűbb az újjáválasztott parlamentben a magyar képviselők körében: három különböző frakcióból öten is tagjai lesznek a testületnek. A Fidesz-KDNP a halászati kivételével valamennyi szakbizottság munkájában részt fog venni, az alkotmányügyinél pedig ők adják a néppárti koordinátort is Schöpflin György személyében.

Iparjogvédelmi Szakértői Testület

2014. szeptember 15.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala mellett működő Iparjogvédelmi Szakértői Testület segítséget nyújt iparjogvédelmi jogvitás ügyekben, vagy e jogok gyakorlásával kapcsolatban felmerülő kérdések tisztázásában.

Értesítés a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) exportfejlesztési és befektetés-ösztönzési profiljának szétválásáról

2014. szeptember 10.

Befektetési ügyekben utódszervezetként a HIPA (www.hipa.hu) az illetékes, exportfejlesztés terén – lényegesen kibővített szolgáltatásokkal - a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH Zrt.) várja az  érdeklődéseket (www.tradehouse.hu).

Az Európai Bizottság partnerségi megállapodást fogadott el Magyarországgal

2014. szeptember 9.

Az augusztus 29-i megállapodás az uniós strukturális és beruházási alapok növekedést és munkahelyteremtést célzó, 2014 és 2020 közötti felhasználásáról szól.

Marketing Klub ülés

2014. szeptember 8.

A Marketing Klub következő ülésének témája a weboldal készítés elemei.

Előadó: Birincsik Albert, a klub elnöke

A klubülés keretében sor kerül továbbá az egyik klubtag weboldalának kielemzésére, szakmai tanácsok, javaslatok megfogalmazására, amely az érintett és a többi klubtag számára is hasznos lehet.

 

Várjuk azon vállalkozások jelentkezését is, akik még nem klubtagok, de szívesen részt vennének a klubüléseken.

Menedzsment kihívások a kkv-k körében

2014. szeptember 5.

Kérdőív a hazai kkv-k képzési igényének felmérésére – fókuszban a logisztika

 

A hazai kkv szektor további dinamikus fejlődéséhez szükség van arra, hogy e vállalatok fejlesszék azon képességeiket, melyek segítségével a versenyképesség javítása, a növekedés és a nemzetközi ellátási hálózatokba történő bekapcsolódás által támasztott követelményeknek hatékonyan és eredményesen meg tudnak felelni. E képességek közül különösen fontosak azok, melyek a vállalatok reálfolyamatait – benne kiemelten a logisztikát – érintik. Kérdőívünk e területek iránti oktatási igény felmérését célozza.

Gazdasági kamarák az Európai Unióban

2014. augusztus 22.

Az Eurochambres (Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége) 2010-ben készítette el az Európai Kamarai Rendszert bemutató brosúrát, amit idén a kamarai hálózattal szoros együttműködésben frissített. A gazdasági válság óta a kereskedelmi és iparkamarák is jelentős változáson mentekkeresztül, a finanszírozási korlátoknak megfelelően több országban változott struktúrájuk és tevékenységi körük.

Figyelem újra támad a telefonkönyves cég!

2014. augusztus 18.

A napokban több vállalkozás részére küldött "számlának látszó" levelet a Telefonkönyv Magyarország Kft. A levélben "ügyfélazonosító ügyfélszám", "előfizető-vevő" megnevezés olvasható, amelyek azt a látszatot keltik, hogy egy már megrendelet szolgáltatás ellenértékét kéri a cég befizetni.