Üdvözöljük a

Az európai beruházási terv túlteljesítette az eredeti 315 milliárd eurós beruházási célt | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az európai beruházási terv túlteljesítette az eredeti 315 milliárd eurós beruházási célt

2018. július 23.

Az Európai Stratégiai Beruházási Alap (ESBA) 2015 júliusa óta 335 milliárd EUR további beruházást mobilizált az EU-ban. Az európai beruházási terv egyértelmű hatást gyakorolt az uniós gazdaságra és forradalmasította az innováció európai finanszírozásának módját.

 

 

 

Az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Bank (EBB) Csoport teljesítette azon vállalását, hogy az európai beruházási terv (Juncker-terv) keretében 315 milliárd EUR értékű további beruházást mobilizáljon. Az Európai Unió költségvetési garanciája és az EBB csoport saját forrásai általi fedezet mellett 898 műveletet hagytak jóvá, amelyek várhatóan 335 milliárd EUR értékű beruházást mozgósítanak a 28 uniós tagállamban.

 

Ez több, mint a 315 milliárd EUR-s eredeti cél, amelyet 2015-ben, az ESBA indításakor határoztak meg annak érdekében, hogy segítsen felszámolni a pénzügyi és gazdasági válság következtében fennmaradó beruházási hiányt. 700 000 kis- és középvállalkozás számára javul majd várhatóan a finanszírozáshoz való hozzáférés. Tekintettel az ESBA sikerére, az Európai Tanács és az Európai Parlament tavaly megállapodott a terv időtartamának meghosszabbításáról és kapacitásának 2020 végéig 500 milliárd EUR-ra való növeléséről.

 

Forrás: ec.europa.eu