Üdvözöljük a

Uniós befektetések a mindennapokban - e-könyv olvasás | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Uniós befektetések a mindennapokban - e-könyv olvasás

2017. szeptember 11.

Az uniós befektetések olyan fejlesztésekhez járulnak hozzá, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat. Az eredmények nemcsak a vállalkozások sikerét növelik, hanem a lakosság életszínvonalának javulásához is vezetnek. Európa-szerte valósulnak meg az uniós támogatottságú projektek, melyek közül ismerje meg az alábbit!: "Digitális tartalmat mindenkinek".

A spanyolországi székhelyű Odilo cég arra specializálódott, hogy vállalkozások és állami szervek által létrehozott digitális tartalmakat tesz hozzáférhetővé könyvtárak, oktatási intézmények és az idegenforgalmi ágazat különböző érdekeltjei számára. Platformján számos intézmény bocsátja rendelkezésre írásos anyagait digitális formátumban, hogy az ismeretek minél több olvasóhoz eljussanak.

 

 

 

A legutóbbi nemzetközi tanulói teljesítménymérésen (PISA-felmérés) a spanyol diákok az olvasási-szövegértési kompetenciák terén 500 pontból 496-ot értek el. Szakértők szerint ezen még lehetne javítani.

Az Odilo alapítói nem pusztán kereskedelmi értékkel rendelkező fogyasztási cikknek tekintik a digitális tartalmakat, hanem közjavaknak is. Ebből kiindulva kezdtek el könyvtáraknak tartalmat szolgáltatni a világ több országában, köztük Spanyolországban és Chilében. Létrehoztak egy kölcsönző platformot az interneten, amelyen digitális formátumban rendelkezésre bocsátottak számtalan dokumentumot.

Az EU 1 millió eurós támogatást nyújtott az Odilo számára, amely így az oktatási intézményekre is ki tudta terjeszteni szolgáltatásait. A középiskolások és az egyetemisták szabadon hozzáférhetnek e-könyv-olvasóikon az Odilo könyveihez és magazinjaihoz. Ez pedig közös olvasásra ösztönzi őket, egyben enyhít a családok anyagi terhein, mert kevesebbet kell nyomtatott könyvekre költeniük.

 

A teljes cikk ide kattintva folytatódik.

 

 Forrás: #investEU