Üdvözöljük a

Uniós befektetések a mindennapokban - egyedülálló magyar tudományos játszóház | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Uniós befektetések a mindennapokban - egyedülálló magyar tudományos játszóház

2017. október 24.

A győri Széchenyi István Egyetem szomszédságában található Mobilis Interaktív Kiállítási Központ egy egész Európában egyedülálló oktatási és turisztikai attrakció. Az uniós forrás bevonásával épült létesítmény a gépjárművek működésén keresztül magyarázza el a látogatóknak a műszaki világ és a természettudományok törvényszerűségeit.

 

2012-ben nyitotta meg kapuit Győrben a Mobilis Interaktív Kiállító Központ, az Európa-szerte egyedülálló tematikus tudományos játszóház.

Az uniós támogatásnak köszönhetően létrejött Mobilis elsősorban a járművekre és a közlekedésre, tágabb értelemben pedig a mobilitásra koncentrál úgy, hogy testközelbe hozza a természet- és műszaki tudományokat. A központban a 74 interaktív kiállítási eszköz mellett kísérletek és természettudományos órák nyújtanak szórakoztató tanulási lehetőségeket a gyermekeknek, családoknak és a téma iránt érdeklődőknek.

A különleges létesítmény a gépjárművek működésén keresztül magyarázza el a látogatóknak a műszaki világ és a természettudományok törvényszerűségeit és már megjelenésében is egyedi. A Mobilis épületét egy speciális belső égésű motor, az úgynevezett Wankel-motor dugattyújáról formázták.

 

Mobilis Interaktív Kiállítási Központ oldala

 

Forrás: #investeu