Üdvözöljük a

Uniós befektetések a mindennapokban - intellingens játszóterek | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Uniós befektetések a mindennapokban - intellingens játszóterek

2017. szeptember 18.

Az uniós befektetések olyan fejlesztésekhez járulnak hozzá, amelyek megkönnyítik mindennapjainkat. Az eredmények nemcsak a vállalkozások sikerét növelik, hanem a lakosság életszínvonalának javulásához is vezetnek. Európa-szerte valósulnak meg az uniós támogatottságú projektek, melyek közül ismerje meg az alábbit!: "Intellingens játszóterek".

Egyre több gyerek tölti a szabadidejét otthon, a négy fal között, elektronikus kütyükbe temetkezve, ahelyett, hogy kint, a szabadban játszanának. A mozgáshiány és az egészségtelen étrend miatt egyre több gyerek válik túlsúlyossá. A Playground Energy bolgár cég uniós finanszírozással olyan játszótereket épít, amelyeknek az eszközei a mozgási energiát hasznosítva hang- és fényeffektust hoznak létre. Ez arra ösztönzi a gyerekeket, hogy többet mozogjanak és egészségesebben éljenek.

 

 

A Playground Energy olyan interaktív játszóterek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik, amelyek a játszó gyerekek mozgási energiáját hasznosítva aktív testmozgásra, játékra és tanulásra ösztönzi őket. A vállalkozás 350 ezer euró beruházási tőkével rendelkezik, ebből 225 ezret az Európai Beruházási Bank által támogatott kockázatitőke-alap, az Eleven bocsátott a rendelkezésére.

 

A projekt hátterében egy egészen hétköznapi, tréfának szánt ötlet áll. A cég alapítói, Hrisztó Alexijev és Iliján Milinov egy kávézóban ültek, amikor Ilijánban, aki hintaszékben ringatta magát, felmerült a kérdés, hogyan tölthetné fel a telefonját a hintaszék mozgási energiájának segítségével. Ez megragadta Hrisztó képzeletét, és mára az ötlet a mozgási energiát hasznosító játszóterek formájában megvalósult. A gyerekek a saját mozgási energiájukat felhasználva szökőkutakat indíthatnak be, valamint fény- és hangeffektusokat hozhatnak létre a Playground Energy játszóterein.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy termékeink jelen vannak nemcsak a hazai, hanem a világpiacon is, s ezáltal öregbítik Bulgária hírnevét. Az Eleven befektetési alap segítségével bolgár partnerekkel, bolgár alapanyagokkal és bolgár innovátorok munkájára építve új termékekkel tudtunk előrukkolni” – mondta Hrisztó.

 

A teljes cikk ide kattintva folytatódik.

 

Forrás: #investEU