Üdvözöljük a

Informatikai szemléletfejlesztő rendezvény Veszprémben | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
111213141516
17
18192021222324
25262728   

Informatikai szemléletfejlesztő rendezvény Veszprémben

2016. szeptember 16.

A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! című projekt keretében Informatikai Információs Nap került megrendezésre Veszprémben, a kereskedelmi és iparkamaránál.
A projekt és a rendezvény célja a vállalkozások digitális felkészültségének javítása, és ezzel versenyképességük fejlesztése a különféle informatikai és infokommunikációs eszközök, módszerek, alkalmazások bevezetésének és használatának ösztönzésével.

Az Informatikai Információs Nap

a Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz Digitálisan! című

GINOP-projekt keretében valósult meg.

 

A rendezvényen dr. Somogyi Istvánné, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára köszöntőjében kiemelte, a kamara és a Vállalkozz Digitálisan! projekt elkötelezett célja a vállalkozások ösztönzése a modern technológiák iránt, hogy nemzetközi szinten is lépést tarthassanak a versenytársakkal. Ezt követően Szalai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Veszprém megyei IKT tanácsadóija szemléltette hazai vállalkozások digitális lemaradásának helyzetét, valamint a felzárkózás lehetőségeit, kiemelten a GINOP-3-2.1-es és 3.2.2-es pályázati felhívásokat, amelyek keretében szerteágazó informatikai fejlesztéseket valósíthatnak meg a vállalkozások.

 

A rendezvényen megjelent közel 130 résztvevő

számos aktuális vállalati informatikai témát ismerhetett meg.

 

A szakmai előadások keretében számos aktuális vállalati informatikai témát hallhatott a közel 130 érdeklődő: Kisantal Tibor egyéni vállalkozó az online grafikai tervezésről és webdesignról tartott szemléletes előadást, Kuna Péter, a Microsoft Magyarország Kft. termékspecialistája a vállalat CRM, azaz ügyfélkapcsolat-kezelés alkalmazásait mutatta be. Pichner Péter, a Macrotel Kft. ügyvezetője a hálózatépítés, -fejlesztés és -biztonság szemszögéből tartott bevezetőt a vállalati informatikába. Pató Sándor, a Silver Frog Informatika Kft. ügyvezetője a modern IT eszközök, vállalatirányítási rendszerek szükségességét és versenyelőnyeit emelte ki, majd Pék Zsolt marketingvezető az online marketing jelentőségéről beszélt a megjelenteknek. Ezt követően a hallgatóság aktív bevonásával fórumbeszélgetésre került sor az előadókkal, ahol gyakorlati kérdéseket vitattak meg: milyen a megfelelő honlap, mekkora cégnek érdemes vállalatirányítási rendszert bevezetni, milyen mértékű hazánk digitális lemaradása.

 

A gyakorlati kérdéseket fórumbeszélgetés formájában vitatták meg a felkért előadók

Balról: Szalai Péter (MKIK), Pató Sándor (Silver Frog), Egerszegi Krisztián (MiniCRM),

Pék Zsolt (Mobil Kisokos), Pichner Péter (Macrotel)

 

A program délutáni részén Egerszegi Krisztián, a MiniCRM Zrt. ügyvezetője tartott workshopot és szekcióbeszélgetést a CRM rendszerek előnyeiről, gyakorlati alkalmazásáról.

 

Az előadók által képviselt vállalkozások a rendezvény keretében kiállítóként is megjelentek kisebb standokkal, ahol kötetlenebb formában várták az érdeklődőket.

 

A Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! című projektben a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara további 5 informatikai információs napot szervez 2017 áprilisáig Ajkán, Tapolcán, Pápán, Balatonfüreden és Veszprémben. További információ a www.veszpremikamara.hu vagy a www.vallalkozzdigitalisan.hu oldalon.

 

 

 

A rendezvényen elhangzott előadások anyagai letölthetők az alábbi linkeken.

Kapcsolódó anyagok: