Üdvözöljük a

Szakmára Fel! szakmaismereti vetélkedő 2017 | Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 Április >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262829
30      

Szakmára Fel! szakmaismereti vetélkedő 2017

Szerző: Stampf Eszter | 2017. április 5.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Szakmára fel!” címmel többfordulós szakmaismereti vetélkedőt hirdetett ez évben is Veszprém megye általános iskoláinak felső tagozatos tanulói részére.

 

A verseny keretében 6-7-8. osztályos tanulókból alakultak négyfős csapatok, akiknek egy általuk választott szakmát kellett bemutatniuk többféle módon. A vetélkedőre 35 csapat regisztrált, végül 33 csapat küldött pályamunkát az első és második fordulóra.

 

Az első fordulóban a csapatoknak egy interjút kellett készíteniük a választott szakma egy képviselőjével, amit fényképekkel is kellett illusztrálniuk. A második fordulóban pedig a szakmáról egy hirdetést vagy szórólapot kellett készíteniük. A döntőbe az első két fordulóban legjobban teljesítő 10 csapat jutott be.

 

A döntő a kamara székházában került megrendezésre 2017. március 29-én. A csapatokat és felkészítő tanáraikat Dr. Somogyi Istvánné, a VKIK főtitkára köszöntötte. A verseny megnyitása után a csapatoknak először az általuk választott szakmát kellett bemutatniuk egy prezentáció keretében, majd egy szakmaismereti tesztet kellett kitölteniük. A kettő feladatra kapott pontszám adta ki a végeredményt.

 Az első három helyezett csapat tagjai értékes tárgyjutalmakat vehettek át: az első helyezett csapat minden tagja egy-egy Samsung tabletet, a második helyezett csapat tagjai egy-egy Alcor aktivitásmerő órát, a harmadik csapat tagjai egy-egy bluetooth hangszórót. A többi helyezett csapat egy-egy 10.000 Ft értékű könyvvásárlási utalványt kapott.

 

A csapatok az értékes tárgyjutalmak mellett az ARCONIC-Köfém Kft. által felajánlott ajándékcsomagot is kaptak. Az eredményhirdetés előtt Csitei Tímea, a Europe Direct Tájékoztató Központ munkatársa EU-s információszolgáltatással, kiadványokkal, játékokkal és apróbb ajándékokkal várta a diákokat.

 

Első helyezést ért el a Villanófények csapata (Őry Kata, Bartis Hajnalka, Székely Zalán, Ács Noémi, Őri Ádám (nem tudott eljönni)), akik a Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskolából érkeztek és a hajóépítő asztalos szakmát mutatták be. Második lett a Városlődi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Karthausiak4 csapata (Molnár Katalin, Stilet Márk, Svastics Áron, Kerekes Márton), ők a kárpitos szakma rejtelmeibe nyújtottak bektekintést. Harmadik helyezést ért el a Lesence Völgye Általános Iskola Kalapálók csapata (Kovács Márton Áron, Németh Barnabás, Gál László, Enyingi Dániel), ők az esztergályos/gépi forgácsoló mesterséget ismertették.

Kapcsolódó anyagok: